Jön, jön, jön!

Még rengeteg Pagony-újdonsággal találkozhattok ebben az évben!

Fantasztikus őszi-téli újdonságok, kedvenc sorozatok, kortárs szerzők friss kötetei - nézd meg, milyen könyveket várunk még az idén!

Bölcsiseknek, ovisoknak

Pipp és Polli - A karácsonyfa

01.jpg

Pippel és Pollival már strandoltunk, építettünk hóembert, ott aludtunk, rollereztünk, szörnyeket űztünk, és még egy apró balesetet is elhárítottunk, most pedig azt is megtudhatjuk, hogyan telik náluk a karácsony! Rejtélyes módon eltűnnek az ehető díszek a fáról. Vajon Pipp a ludas? Polli akkor is megértő és kedves, amikor Pipp hasa borzasztóan megfájdul a sok-sok édességtől, aztán játszanak és ajándékoznak - ennél meghittebb nem is lehetne a karácsony! Türelmetlen piciknek, haspókoknak, az ünnepek elkötelezett rajongóinak kötelező darab.

1-4 éveseknek

Babaróka kertje02.jpg

Babaróka már tudja, milyen a kölyökőrző, és milyen az, ha Mamaróka visszamegy dolgozni, de a világ ennél még sokkal több kihívást és izgalmat tartogat. Ha látogatóba mennek, mások az ízek és mások az illatok, és ha Mamarókának dolga van, egy egész hétvégére apával kell maradni. Néha pedig hiába van éjszaka, Babaróka nem tud aludni, és Mamaróka feszült. Igazi szülő-gyerek helyzetek, amelyekkel te is találkozol a mindennapokban. Ha szeretnéd könnyedén átugrani az akadályokat, olvasd ezeket a meséket az ovisodnak!

2-5 éveseknek

3-5-8 perces mesék szép álmokhoz03.jpg

A tavalyi év sikerkönyve a 3-5-8 perces mesék-sorozat, mert az összes mese végtelenül kedves, igazi esti olvasmány, amely után garantáltan pillekönnyű álmaitok lesznek. A rövidebb meséket nagyobb bölcsiseknek, kisebb ovisoknak olvashatjátok, de a nagyobbak is örülni fognak a hosszabb történeteknek. Takarózzatok be jól, és varázsolódjatok el ezekkel a szívmelengető mesékkel!

3-6 éveseknek

Mazsi, a kócos tündér04.jpg

Natinak nincs testvére, de van egy Mazsija! A kócos kis tündér pedig olyan szeleburdi, rendetlen, virgonc és izgága, hogy Nati azt sem tudja, hova kapjon, néha teljesen lehetetlen helyzetekbe sodorja a kis tündér. De amikor magányos vagy unatkozik, Mazsi mindig ott van neki… Olvasd el kettőjük történetét a Kalimpa szerzőjétől, és légy részese a kalandjaiknak!

3-6 éveseknek

Halló, Mama!05.jpg

Neked milyen messze laknak a szüleid? Nálatok is jellemző, hogy a gyerekek telefonon, esetleg Skype-on beszélgetnek a nagyszülőkkel? A Halló, Mama! igazi 21. századi mese Pásztohy Panka ismerős, kedves rajzaival, bájos stílusával, és természetesen elengedhetetlen a megható happy end is. Nagyszülőknél töltött hétvégékre, külföldön élő családoknak, nagy távolságok leküzdéséhez ez a legjobb mesekönyv!

3-6 éveseknek

Bibi és Kifli06.jpg

Kifli a világ legaranyosabb, legszereburdibb, legmohóbb kutyája! Bibi pedig kisgyerek létére komoly felnőttként gondoskodik a hol rémült, hol izgatott kiskutyáról, és kalandjaik egytől-egyig a lehető legjobban végződnek. Olvasd el ezeket a kedves kutyás meséket, ha szeretnél egy varázslatos mesébe csöppenni Balla Margit írásával és Horváth Ildi gyönyörű pasztell rajzaival!

3-6 éveseknek

Három szülinapi torta07.jpg

Vadadi Adriennovis meséit bizonyára már te is ismered. Kedvenc óvodás csoportunk történetei most folytatódnak: új kisfiú érkezik a közösségbe, aki kicsit más, mint a többiek: picike, izgága, akaratos, és nem is focizik jól, úgyhogy a gyerekek nem is értik, miért focilabda a jele… Szili egy koraszülött kisfiú, aki elsőre más, de ugyanolyan lelkesedéssel vesz részt mindenben, amiben a többi gyerek. Érzékenyítő mesék a már ismert gyerekekkel Vadadi Adrienn bájos elbeszélésében.

3-6 éveseknek.

Titkos vacsora08.jpg

Vadadi Adrienn bájos családi történetei is folytatódnak, a Titkos reggeliből megismert kedves család újabb meghitt mesékben tér vissza. Hétköznapi tesós konfliktusok, apró csínytevések, és persze egy nagy adag szeretet, amellyel minden súrlódás, vita, sértődés megoldható. Nem hiányozhat a polcodról!

3-6 éveseknek.

Kóbor szálló

Molnár T. Eszter, a Stand up! című ifjúsági regény szerzőjének legújabb regénye ezúttal a kisebb korosztályhoz szól: a Kóbor szálló egy óvodásoknak szóló meseregény Molnár Jacqueline gyönyörű rajzaival. Különleges, érzékenyítő mese egy földönfutóról és egy cicáról - közös olvasásokhoz, beszélgetésekhez tökéletes olvasmány.

5-8 éveseknek

Nagy ovisoknak, kisiskolásoknak

Matricás Laci és a múzeumrablás10.jpg

Matricás Laci védjegye, hogy akármerre rabol, matricákat hagy maga után. Micsoda elvetemült gazember! Szerencsére Sárika előtt semmi nem marad titokban, a szemfüles, vidám kislány az egyetlen, akitől a rabló fél. Most ráadásul egy hihetetlenül híres festményt készül elrabolni. Vajon Sárika ezúttal is útját állja? Add a kisiskolás kezébe a Most én olvasok!-sorozat könyveit, mert minden részt a korosztálynak megfelelően állítottunk össze, hogy az olvasás már elsőre sikerélmény legyen!

6-9 éveseknek


A tündér csizmája12a.jpg

Ha már ünnepek és meghittség, Gimesi Dóra és Szegedi Katalingyönyörűen illusztrált, művészi mesekönyve lesz a tökéletes ajándék. Kövesd a cipészmester történetét, majd a lábnyomokat a hóban, és nézd meg, hova készül a tündér az új csizmájában! Igazi téli hangulat vár az Év gyerekkönyve-díjas szerző és illusztrátor új közös könyvében!

5-8 éveseknek

Kiskamaszoknak

A nagy csekklopás

Kulcs a múltba

Középiskolásoknak

Törékeny barátság

Restart

Az egész családnak

 

Adventi kalendárium11a.jpg

Az ünnep azé, aki várja - és a várakozás ugyanolyan szép, mint maga az ünnep. A kint sötét és hideg, bent gyertyafényes, meleg téli estéken, amikor már túlvagy a rohanáson, és minden csokit megettél, csöndesedj el Szabó T. Anna békés soraival és Rofusz Kinga gyönyörű képeivel! Ha türelmes vagy, minden napra találsz egy verset... egészen karácsonyig.

 

5-8 éveseknek

 

Kapcsolódó termékek