Összebújós esti mesék minden napra

Maren von Klitzing: 3-5-8 perces mesék szép álmokhoz

A dolgos, sűrű hétköznapok izgatottá és kimerültté teszik az egész családot. A 3-5-8 perces mesék szép álmokhoz segítenek a kicsiknek megnyugodni, a felnőtteknek lelassulni, miközben varázslatos, összebújós meséikkel meghitt hangulatot teremtenek. Olvasd el, hogyan működik a könyv, és rendeld meg péntek éjfélig 20% kedvezménnyel!

978-3-7707-2117-7_38.jpg
A sok inger, az óvodai és iskolai szabályok megterhelik a gyerekek idegrendszerét, amitől sokszor nehezebbé, nyugtalanabbá válnak az esték. Ha pedig bármilyen változás is beáll a gyerekek életében, akkor az végképp megingathatja az esti rituálékat. 

Mit lehet ilyenkor tenni?

Ha meg szeretnéd oldani az esti mese-hisztiket, vagy az álmatlan éjszakákat a 3-5-8 perces mesék szép álmokhoz tud neked segíteni.

Megpihenni nagyon fontos, mert nemcsak te vagy fáradt, hanem a gyermeked is, és mindkettőtöknek szüksége van az összebújásra, hogy másnap meg tudjátok oldani a rátok nehezedő feladatokat.

A könyv három nagy fejezetre osztható, egyre hosszabb mesékkel, amiket végig kedves, barátságos rajzok kísérnek.

A gyerekek szeretnek mesét hallgatni, elalvás előtt meg pláne, és lehetőleg minél többet! Ez mindenképpen a legjobb eszköz arra, hogy segíteni tudj neki az esti szorongás feloldásában.

Ebből a könyvből minden este olvass egy mesét, vagy ha szükséges, akár többet is. A mesékben a szorongó, álmatlan gyereked könnyen azonosulhat a szereplőkkel. 

RENDELD MEG MOST 20% KEDVEZMÉNNYEL!

978-3-7707-2117-7_8.jpg
A kedves rajzokmaguk is megalapozzák az esti lecsendesedést. Minden történet olyan hétköznapi eseményeket tematizál amelyekben valamilyen probléma merül fel, de természetesen a mesék gyerekszereplői a felnőttekkel együtt, sőt néha nélkülük is remekül megoldják a problémás helyzeteket.

Ahogy a különböző helyzetek megoldódnak, a történet végére mindenki megkönnyebbülhet.

Melyik gyerek ne hagyta volna már el az alvókáját, ami mégis megkerült, vagy melyikőjük ne szeretne barátkozni, még, ha nehéz is olykor együttműködni?

Ugyanakkor a mesei varázs sem hiányzik a könyvből (olvass bele te is!), hiszen ki hallott már beszélő tyúkokról, a játszótéri homokozóban éjszaka építkező apró emberekről, vagy a fotel karfáján megjelenő vikingekről?

Minden mesében (nézz meg egyet  a PagonyTv-n itt!) ott van egy olyan szituáció, ami konfliktushoz vezet, de nem feltétlenül olyanhoz amit könnyű lenne megfogalmazni. A honvágy, a sötétségtől való félelem vagy egy furcsa zaj kiváltotta érzés sok problémát okozhat a kicsikben, ha nem oldja fel valamilyen mese, vagy játék.
Ezekkel a lecsendesítő, a nyugtalanságot oldó esti mesékkel a gyerekek azonosulni tudnak, és képesek lesznek a történetbe való beleéléssel megszabadulni a szorongató érzéseiktől. A történetek segítenek nekik olyan kérdéseket feltenni, amikre türelmesen válaszolva mi szülők tudunk nekik segíteni a a félelmeik legyőzésében, vagy sokszor már az is elég a kicsiknek, ha felolvassuk a meséket, és máris megnyugszanak.

978-3-7707-2117-7_71.jpg
Lassuljatok le és kucorodjatok össze a 3-5-8 perces mesék szép álmokhoz varázslatos történeteivel!

Olvass el egy mesét a sok közül itt!

RENDELD MEG MOST 20% KEDVEZMÉNNYEL!

Grancsa Gergely