Összebújós esti mesék az ünnepekre

Maren von Klitzing: 3-5-8 perces mesék elalváshoz és összebújáshoz

2017. június 8.Zsani

cimkék: 3-6 karácsony

Az ünnepi várakozás izgatottá teszi az egész családot. A 3-5-8 perces mesék elalváshoz és összebújáshoz segítenek a kicsiknek megnyugodni, a felnőtteknek lelassulni, miközben varázslatos összebújós meséikkel meghitt hangulatot kölcsönöznek az ünnepi időszaknak. Ebben a cikkben elolvashatod, hogyan működik a könyv.


Várakozni nem könnyű, főleg, ha gyerekekről van szó, akik a karácsonyi meglepetésekre várnak egyre-egyre jobban, ahogy araszolnak a kalendárium napjai 24-e felé.

Már az oviban is minden az ünnepi várakozásról szól, és bármelyik közértbe szaladsz be a gyerekeddel, első helyen találkozhattok a sok-sok karácsonyi dekorációval és finomsággal. (A kedvenc, gyerekekkel együtt elkészíthető karácsonyi puszedli receptünkért kattints ide!) Teljesen természetes, hogy a sok inger, csak fokozza a gyerekek vágyát, és nehezebben nyugszanak meg esténként.

1
Persze, az is természetes, hogy az ünnepekre hangolódva türelemmel igyekszel őrizni a családi békét, és nem szívesen bocsátkozol vitákba. Ilyenkor meg szeretnéd úszni az esti mese-hisztiket, egy kicsit lelassulni és nyugalomban lenni. Ebben segítenek neked majd a 3-5-8 perces mesék elalváshoz és összebújáshoz!

Megpihenni ebben az időszakban nagyon fontos, mert nemcsak te vagy fáradt, hanem a gyermeked is, és mindkettőtöknek szüksége van az összebújásra a hűvös estéken.A könyv három nagy fejezetre osztható, egyre hosszabb mesékkel, amiket végig kedves, barátságos rajzok kísérnek.

Arról tuti nem kell beszélnünk, hogy a gyerekek szeretnek mesét hallgatni, elalvás előtt meg pláne, és lehetőleg minél többet. Ebből a könyvből olvashatsz minden este egyet, és hipp-hopp itt a karácsony, vagy ha lazább akarsz lenni, akár többet is, mert egy háromperces mese még majdnem mindig belefér...

A kedves rajzok mellett, maguk a mesék is megalapozzák az esti lecsendesedést. Minden történet olyan hétköznapi eseményeket tematizál amelyekben valamilyen probléma merül fel, de természetesen a mesék gyerekszereplői a felnőttekkel együtt, sőt néha nélkülük is remekül megoldják a problémás helyzeteket.

Melyik gyerek ne hagyta volna már el az alvókáját, ami mégis megkerült, vagy melyikőjük ne szeretne barátkozni, még, ha nehéz is?

Ugyanakkor a mesei varázs sem hiányzik a könyvből, hiszen ki hallott már beszélő tyúkokról, a játszótéri homokozóban éjszaka építkező apró emberekről, vagy a fotel karfáján megjelenő vikingekről?

Minden mesében ott van egy olyan szituáció, ami konfliktushoz vezet, de nem feltétlenül olyanhoz amit könnyű lenne megfogalmazni. A honvágy, a sötétségtől való félelem vagy egy furcsa zaj kiváltotta érzés sok problémát okozhat a kicsikben, ha nem oldja fel valamilyen mese, vagy játék.

Ezekkel a lecsendesítő, a nyugtalanságot oldó esti mesékkel a gyerekek azonosulni tudnak, és képesek lesznek a történetbe való beleéléssel megszabadulni a szorongató érzéseiktől. A történetek segítenek nekik olyan kérdéseket feltenni, amikre türelmesen válaszolva mi szülők tudunk nekik segíteni a a félelmeik legyőzésében, izgatottságuk megoldásában.

Nyugodjatok meg, lassuljatok le és kucorodjatok össze a 3-5-8 perces mesék elalváshoz és összebújáshoz varázslatos történeteivel!


Olvass el egy mesét a sok közül itt!


Rendeld meg ezt a csodálatos mesegyűjteményt itt, és legyen sok nyugodt és meghitt délutánotok és estétek!

Grancsa Gergely ajánlója