Összebújós esti mesék minden napra

Maren von Klitzing: 3-5-8 perces mesék szép álmokhoz

A dolgos, sűrű hétköznapok izgatottá és kimerültté teszik az egész családot. A 3-5-8 perces mesék szép álmokhoz segítenek a kicsiknek megnyugodni, a felnőtteknek lelassulni, miközben varázslatos, összebújós meséikkel meghitt hangulatot teremtenek.

978-3-7707-2117-7_38.jpgA sok inger, az óvodai és iskolai szabályok megterhelik a gyerekek idegrendszerét, amitől sokszor nehezebbé, nyugtalanabbá válnak az esték. Ha pedig bármilyen változás is beáll a gyerekek életében, akkor az végképp megingathatja az esti rituálékat. 

Mit lehet ilyenkor tenni?

Ha meg szeretnéd oldani az esti mese-hisztiket, vagy az álmatlan éjszakákat a 3-5-8 perces mesék szép álmokhoz tud neked segíteni.
Megpihenni nagyon fontos, mert nemcsak te vagy fáradt, hanem a gyermeked is, és mindkettőtöknek szüksége van az összebújásra, hogy másnap meg tudjátok oldani a rátok nehezedő feladatokat.
A könyv három nagy fejezetre osztható, egyre hosszabb mesékkel, amiket végig kedves, barátságos rajzok kísérnek.
A gyerekek szeretnek mesét hallgatni, elalvás előtt meg pláne, és lehetőleg minél többet! Ez mindenképpen a legjobb eszköz arra, hogy segíteni tudj neki a szorongás feloldásában.
Ebből a könyvből minden este olvass egy mesét, vagy akár többet is. A mesékben a szorongó, álmatlan gyereked könnyen azonosulhat a szereplőkkel. 

978-3-7707-2117-7_8.jpgA kedves, meghitt hangulatú illusztrációk is segítik az esti lecsendesedést. Minden történet olyan hétköznapi eseményeket dolgoz fel, amikben valamilyen probléma merül fel. De természetesen a mesék gyerekszereplői a felnőttekkel együtt, sőt néha nélkülük is remekül megoldják a problémás helyzeteket. Ahogy a különböző helyzetek megoldódnak, a történet végére mindenki megkönnyebbülhet.

Melyik gyerek ne hagyta volna már el az alvókáját, ami mégis megkerült, vagy melyikőjük ne szeretne barátkozni, még ha nehéz is olykor együttműködni?

Olvass bele a könyvbe itt!

Ugyanakkor a mesei varázs sem hiányzik a könyvből, hiszen ki hallott már beszélő tyúkokról, a játszótéri homokozóban éjszaka építkező apró emberekről, vagy a fotel karfáján megjelenő vikingekről?
Minden kis történetben van egy olyan szituáció, ami konfliktushoz vezet. A honvágy, a sötétségtől való félelem vagy egy furcsa zaj kiváltotta szorongás sok rossz érzést kelthet a kicsikben, és ennek feloldásában sokat segíthetnek a mesék.
Ezekkel a lecsendesítő, a nyugtalanságot oldó esti mesékkel a gyerekek azonosulni tudnak, és megszabadulhatnak a negatív érzéseiktől. A történetek segítenek nekik olyan kérdéseket feltenni, amikre türelmesen válaszolva mi, szülők tudunk nekik segíteni a a félelmeik legyőzésében.


Lassuljatok le és kucorodjatok össze a 3-5-8 perces mesék szép álmokhoz varázslatos történeteivel!

Tedd kosárba most!

Grancsa Gergely ajánlója

Kapcsolódó termékek