Kapcsold le a Holdat!

Itt a negyedik kupac kupac kufli

"Meleg nyári este volt. A kerek hold fénye ezüstre festette az elhagyatott rétet. Mindenki aludt, kivéve a denevéreket, pár éjszakai lámpáskukacot meg egy holdkóros pelét. Ja, meg Valért és Fityircet, akik a kuflikupac tetején üldögéltek éberen." A negyedik kuflikönyvnek, a Jó éjszakát, kuflik!-nak már az első bekezdése is zseniális... Olvasd el, hogy tetszett nekünk Dániel András új könyve!

Van egy tippem: tuti, hogy minden valamirevaló kuflirajongó minden elhagyatottnak látszó réten azt a bizonyos kupacot keresi. Négykézláb, szaglászva, nagyítóval vizsgálgat gyanús területeket, leveleket emelget, földet kopogtat, abban reménykedve, hogy nyomára bukkan ennek a drága kis csapatnak.

Bármire képes, hogy megtalálja Hildát, Valért, Fityircet, Zödönt, Pofánkát, Tituszt és Bélabát, és nem riad vissza semmitől. Még egy szőrteknőctől sem. Mert melyik kuflirajongó ne szeretne belecsöppenni a kuflik jelmezbáljába, vagy elcsípni egy ünnepi kézenjáró versenyt? Vagy legalábbis mindenképpen szeretne találkozni egy akármekkora, akár irinyó-pirinyó varázsgombával! Bizony, mert egy igazi, vérbeli kuflirajongó soha, egy percig sem kételkedhet a kuflik létezésében!

kufli4.jpgS hogy miért vagyok ebben olyan biztos? Hát, mert mindezt magától a szőrteknőctől hallottam. Ő mondta nekem tegnap éjjel, amikor a Holdat bámultuk. Telihold volt, ugyanis, és olyankor én nem tudok aludni. Kiderült, hogy a szőrteknőc sem, azért ücsörgött a teraszomon. Szóval, egész éjjel ültünk és a kuflikról beszélgettünk, közben hallgattuk a tücskök zenéjét. Akkor mesélte el például azt az esetet, amikor a kuflik nem tudtak aludni a telihold miatt. És hogy Valér aznap éjjel mindenkit föllármázott, hogy valahogy le tudják kapcsolni. Mármint a Holdat. Meg azt is elmesélte, amikor a vakond kulcsával szó szerint a feje tetejére állították a rétet. Jó sokat nevetgéltünk a kuflik vicces történetein, egészen addig, amíg a nagy viháncolásunkra fel nem ébredt a lepkehal, és aludni zavart minket.

Amúgy még azt is mondta a szőrteknőc, hogy látta az új, negyedik részt a könyvesboltokban, és állítólag ezek a sztorik benne vannak. Onnan tudja ő is. Fűcsomó legyek, ha ez nem igaz! ;)

Rosta Helga ajánlójakuflikd.jpg

Ha kedvet kaptál a könyvhöz, kattints ide a megrendeléshez!

Szeretnél többet megtudni a kuflikról? Az első kötetről itt írtunk, a másodikról írt ajánlónkat itt találod, a harmadikért ide kattints

Most pedig olvass bele az új könyvbe:

kuflika.jpg
kuflikb.jpg
kuflikc.jpg

Kapcsolódó termékek