Kék nadrág, piros autó, zöld csillag

Kisvakond, az örök kedvenc

A Kisvakond és az őszNincs is jobb választás az őszre piciknek, mint egy kedves, klasszikus kisvakondos lapozó. Az ősz tele van meglepetésekkel. A színes kis könyvből a legkisebbek megtudhatják, hogyan készít szilvalekvárt és lekváros lepényt a Kisvakond a barátjával, cinkével. Mindezt a megszokott, gazdag képek, igazi őszi színvilág illusztrálásával. Rendeld meg most 20% kedvezménnyel!
A vakond nadrágja

Az igazi alapsztori A vakond nadrágja, amivel számtalan verzióban találkozhattál már vele. Jelenleg beszerezheted a kisebbeknek lapozó, a nagyobbaknak nagyalakú, képes mesekönyv formájában. A nagyban a teljes mese benne van, lenvirágostul, Rák bácsistul, nádi poszátástul. Ugye emlékszel még, mit jelent a lenáztatás és a tilolás? Tudod még, hogy néz ki a szövőszék? Nem? Akkor nézz utána, mert a mese amellett, hogy bebizonyítja: nincs lehetetlen, ha igazán kitartasz a vágyaid mellett, egy kultúrtörténeti utazást is kínál. A len anno a csehszlovák ipar dicsőségét volt hivatott zengeni, és nem lett volna Zdeněk Miler az, aki, ha nem ír egy ódai történetet a jelenségről. 

Rendeld meg most 20% kedvezménnyel a lapozót itt, a teljes mesét pedig itt!Kattints az akcióra és rendelj meg mindent, ami Kisvakond, most 20% kedvezménnyel!

 

A vakond autója

A vakond autójában nagyszemű, lapátkezű kisbarátunk kisautót szeretne magának. Márpedig, akin a tilolás nem fog ki, annak nem okozhat nehézséget egy menő piros Cadillac! Kell hozzá egy roncs - Vakondunknak úgy is az a jelszava, mint minden kisiparos-gyűjtögetőnek: Jó lesz ez még valamire! Pláne, ha egyszerre négy gumiabroncs és egy felhúzhatós kisautó jön szembe. A nagyautók közt vígan száguldozó kisautós Vakonddal pedig bármelyik kisgyerek örömmel azonosul. Hiszen ezt a legjobb játszani: felnőtteset.

Tedd a kosaradba most 20% kedvezménnyel!

A vakond és az űrhajó

Van már nadrágunk és autónk? Ideje lenne beszerezni egy űrhajót is! Még jó, hogy ezt is széthagyták a gyerekek a játszótéren. A futurisztikus képi világú kötetben a Kisvakond űrhajót épít, lakatlan szigetre vetődik, és még az ijesztő rákokkal és gumikrokodilokkal is megbarátkozik.


Rendeld meg most 20% kedvezménnyel itt!

Hogyan gyógyította meg a Vakond a Kisegeret?

Űrutazás ide vagy oda, a legvadabb helyszínek tárháza egyértelműen a Hogyan gyógyította meg a Vakond a Kisegeret?! Ebben a kötetben a Vakond világ körüli útra indul, hajóra száll, teveháton nyargal, bálnaháton kapaszkodik, léghajóval libben tova, vonaton zötykölődik, eljut a dzsungelbe, találkozik majmokkal, elefánttal és sok más állattal, míg a gyógyszert, a kamillát a saját vakondtúrása mellett meg nem találja. Egyrészt gyönyörű a mesei allegória — be kell járni a világot, hogy a leginkább szemünket szúró értékeket felismerjük —, másrészt tiszta kaland és igazi nézegetős képeskönyv is ez a vaskos, regénynek beillő kötet. Nálunk nagy kedvenc volt két-hároméves korban.


Tedd a kosaradba most 20% kedvezménnyel!Kattints az akcióra és rendelj meg mindent, ami Kisvakond, most 20% kedvezménnyel!

A Vakond és a zöld csillag

Az én gyerekkori kedvenceim közé tartozott még A vakond és a zöld csillag. Biztos az ilyen idealisztikus vigasztalásokra fogékony kislány voltam, mert a Boribon és a hét lufi végén is mindig meghatódtam a színek és vágyak égi szublimációjától. Nos, a Vakond is talál valami égi dolgot: egy zöld követ, a föld alatt. Valahogy lezuhant szegény az égből, és ha van valami, amit Vakond nem tud elviselni, az az efféle rendetlenség: amikor törés áll be az univerzum nagy rendjében, akkor jön Vakond, és otthont, funkciót, gazdát keres a kallódó egzisztenciáknak. Csakhogy állandóan keresztbe tesznek neki, így aztán halálosan kifárad az igyekezetben. Végül az égi küldetéshez égi segítség jön: a Hold. És a csillag fentről hirdeti a Vakond boldogságát, valamint a világegyetem harmóniáját.


Rendeld meg most 20% kedvezménnyel!

A Vakond és Nyuszimama

A végére hagytam persze az aduászt, A vakond és a nyuszimamát. Ez a legszókimondóbb és szemléletesebb mesekönyvek egyike. Az még hagyján, hogy totálban láthatjuk, ahogy Nyuszimamából kigurulnak a kisnyuszik, méghozzá a Vakond és a Bagoly segédletével. De az még húzósabb, amikor a szerelem természetét szemlélteti Miler a fiúnyuszi bánatával, önpusztító gondolataival, a lány incselkedésével és a nagy egymásra találással. A gyerekeket leginkább a nyusziszülés és a kisnyuszik nevelgetése ragadja meg — ne habozz az ovisok kezébe nyomni a könyvet, természetesen némi magyarázattal!


Tedd a kosaradba most 20% kedvezménnyel!

A Vakond és az évszakok

A legkisebbeknek, akik még ilyen hosszú, mondanivalótól terhes mesefolyamokat nem fogadnak be, olvassuk fel A vakond és az évszakokat! Varró Dániel fordította újra a gyűjteményes kiadást, ami igazán viccesre sikeredett, annyira, hogy annak idején a Facebookon (akárcsak Lackfi János és Kiss Ottó esetében) egyesek felháborodását is kivívta, mert olyan szavak szerepelnek benne, mint például “fránya” vagy “elkenődtem”! Ajjaj, akkor tuti meg kell venni!

Tedd most meg 20% kedvezménnyel!

Kisvakond játszik - Kirakóskönyv

Ez igazi csemege a Kisvakond-rajongóknak. Nemcsak egy könyvet kapsz vele, hanem öt különböző, 24 darabos kirakót is. Nagyon praktikus tulajdonsága, hogy magában a könyvben össze tudod illeszteni a darabokat, így amikor elkészültél, nem kell kerülgetned a szobában a végeredményt, mert a vastag, strapabíró könyv megőrzi a munkádat. Így pedig a kirakózással te magad illusztrálhatod ezt a csodaszép könyvet!


Rendeld meg most 20% kedvezménnyel!

Kattints az akcióra és rendelj meg mindent, ami Kisvakond, most 20% kedvezménnyel!

Kapcsolódó termékek