Könyvek – nem csak gyerekeknek

Őszinték leszünk. Van, hogy annyira elmerülünk a körülöttünk lévő gyerekek ajándékainak kiválasztásában, hogy a felnőttekre már csak az utolsó utáni pillanatban marad idő. Ha veled is megesett már hasonló, vagy még gyűjtögeted az ötleteket, kiválasztottunk neked pár olyan ajándékötletet, amelyek nemcsak a gyerekeknek, de a szülőknek is nagy örömet fognak okozni – olvass tovább, mindenkinek találsz itt valamit!

 napszine.jpeg

Az év végén jó megállni, és végiggondolni, honnan is jöttünk, hol is vagyunk és hova is tartunk. Az elmélkedéshez pedig tökéletes társ az Andersen-díjas regényíró, David Almond könyve, A nap színe. A történetben egy kiskamasz fiú egy napját követhetjük végig, nem sokkal édesapja halála után. Főhősünk a nap különös eseményein és találkozásain keresztül kezdi megérteni a továbblépés erejét, a felnőtté válást, a gyász kezelésének lehetőségeit, miközben a lakókörnyezetének érdekes alakjaival találkozik. Bár ez a srác még csak kamasz, sokat ad a története nagyobbaknak és felnőtteknek is, hiszen a saját emlékeink felidézésében nagy segítségre lesz ez a gyógyító erejű történet. 
gyemant_mesekonyv.jpg

Szerezd be itt 25%-os kedvezménnyel!

Ha a klasszikusabb irodalom felé kacsintgatnál, Benedek Elek legújabb és szerintünk eddigi legszebb mesegyűjteményét ajánljuk, a Gyémánt mesekönyvet, amiben többek között olyan híres történetek is helyet kaptak, mint a Babszem Jankó vagy A kis gömböc. Bár ebben a könyvben meséket találsz, úgy gondoljuk, minden felnőtt polcán is ott a helye, hiszen ezeken a meséken nőttünk fel, és a könyvgyűjteményünk különleges darabja lehet.
greta.jpeg

Itt tedd kosárba kedvezménnyel!

Életrajzi ihletésű könyvet is tudunk nektek ajánlani: a fiatal klímaaktivista, Greta Thunberg inspirálta A jövőnk most kezdődiket, mely nemcsak a lány útját mutatja be napjainkig, hanem hasznos tanácsokat is ad az élet minden területére arról, hogyan tudunk maximálisan környezetvédőkké válni. Legyen az a hulladék termelésének szabályozása, az energiahasználat az otthonunkban vagy akár az étkezés, ebben a könyvben a felnőttek is sokat fognak tanulni a bolygónkat veszélyeztető ember által generált folyamatokról, így a gyerekek szemében is élen járhatnak ebben a nemes küzdelemben.
macska7.jpeg

Szerezd be itt 25%-os kedvezménnyel!

Ebben az évben több olyan könyvvel is találkoztunk, ami gyerekek mellett felnőttekhez is ugyanúgy szól, és amelyek létjogosultságát az idő bizonyította. Ilyen könyv a Macskák, T.S. Eliot klasszikusa. A könyv Varró Dani és Havasi Attila fordításában jelent meg a milliós rajongótáborral bíró Axel Scheffler rajzaival. Nem kell sokat keresgélni, ha el akarjuk dönteni, tényleg jó szórakozás lesz e a könyv a szülőknek is, hiszen a Broadway történetének leghosszabb ideig futó darabjáról van szó, és ez nem véletlen! Jól felépített macskakarakterek, többrétű történetek és könnyed dallamosság és fergeteges humor jellemez minden verset. a_mindegy_oltony_borito_300px.jpg

Rendeld meg itt! 25%-os kedvezmény él rá!

Sylvia Plath neve is ismerős lehet, bár nem pont a gyerekkönyvek kapcsán. Hogy mégis helye van a nagy gyerekkönyvírók között, azt A Mindegy-öltöny bizonyítja. A történetben Jólesz Maxi öltönyre vágyik, hiszen már mindenkinek van, és amikor megkaparint egyet, kiderül, ebben az öltözetben minden élethelyzet könnyedebben és boldogabban kezelhető! A történetből felnőttek számára is értékes tanulságokat vonhatunk le arról, hogy vágyaink reális és őszinte meghatározása segíthet megtalálni helyünket a világban. 
hogyne-szer.jpeg

Itt rendeld meg 25_os kedvezménnyel!

Kevésbé ismert Shakespeare szonettekkel is okozhatunk meglepetést a fa alatt, Papolczy Péter fordításai felfrissítik, a kortárs irodalomba ültetik a szonetteket, de a kötetben elolvashatjuk Szabó Lőrinc klasszikus fordításait, majd az eredeti angolt is. A Hogyne szeretnélek!izgalmas grafikai megoldását Buzay Istvánnak köszönhetjük: vicces, szinte pajzán rajzai különleges humorral ruházzák fel a könyvet.
adventi_kalendarium2.jpeg

Szerezd be itt most 25%-os kedvezménnyel!

Azoknak, akik szeretik maguk megválasztani, mit olvasnak, valami különlegessel érdemes készülniük ebben az időszakban. Az Adventi kalendárium című verseskötetben például Szabó T. Anna 24 ünnepváró versével ismerkedünk meg, ami végigkísér minket advent időszakán és szívünkbe varázsolja a karácsony hangulatát. A főzés szerelmeseinek Vrábel Krisztina Végtelen Spagetti című szakácskönyvét javasoljuk, ami az előételektől a desszertekig olyan családi recepteket és mesés finomságokat tartalmaz, amiket a család együtt készíthet el, illetve egy-egy jól ismert meséhez kötődnek.

pagony18.jpeg

Az ajánlónk végére egy igazi különlegességet tartogatunk: kiadónk ez év októberében ünnepelte 18. születésnapját, ennek megünnepléseképpen pedig megjelentettünk egy 18 hónapot tartalmazó Pagony Naptárat, összeválogatva a legszebb pagonyos illusztrációkat az egyes hónapokhoz.

Szerezd be itt 25%-os kedvezménnyel!

Kapcsolódó termékek