Könyvfesztivál Pagony szemmel

Újdonságaink - nektek

A könyvfesztiválon rengeteg újdonságot vehettek kézbe a Pagony standon: még akik a Tavaszi PagonyFeszten ott voltak, azok is csak egy részüket ismerik, hiszen a Pagony műhelyében folyamatosan dolgoznak az írók, illusztrátorok, fordítók, és jobbnál-jobb ötletekkel, könyvekkel állnak elő!

24157.jpg
A legkisebbeknek megtalálod nálunk Szofit, az öltözködésért nem különösebben rajongó kislány történetét, aki az egész világot széthapcizta, mivel nem húzott zoknit! A kicsiket várja Boribon, és a tojásfestős könyv, amiben Boribon megajándékozza Hapcit, a cicát. És velünk lesz
24127.jpg
Misu, a kisnyuszi is, egy három-négyéves minden nyűgével-bajával és vidámságával: hol rosszat álmodik, hol nincs kedve oviba menni, hol ő vigasztalja meg a mamáját, vagy csak egyszerűn játszik apával, nagyival és a barátaival. Misu nyúlfarknyi meséit rögtön megszerette a Pagony törzsközönsége, úgyhogy jó szívvel ajánljuk mindenkinek!

23995.jpg
Végre igazán benne vagyunk a tavaszban - pedig két hete még úgy tűnt, hogy idén a tél és a tavasz helyett is egy végtelen novemberben kell élnünk -, lapozzatok bele Janó és Janka tavaszi meséibe: felébredt Janóéknál a süni, megszülettek a kiscicák és a kisbárány is, a madarak tojást raktak. Janóék meglesik a fészket, és megetetik a madarakat, és kipróbálják, milyen hideg a tenger. Abban azért inkább nyáron jó fürödni!

24322.jpg
Ha már egész regényeket szeretnétek olvasni, itt az újabb és utolsó darabja a Jill Tomlinson állatos meseregényeinek, amelyekkel a legkisebbeket is be lehet vezeti a fejezetes, napról napra olvasós könyvekbe. Pim, a földimalac egyszerre szeretne kényelmesen a mamájához bújva élni élete végéig, és önálló kalandokban részt venni. Nem akar külön odúba költözni, inkább a mamájával marad. Nem akar termeszeket enni, neki nagyon jó a tej. Nem akar ásni tanulni. Viszont nagyon szeretne új állatokkal ismerkedni és elmászkálni. Sajnos a kettő együtt nem működik! Az óvodásokat mélyen érintő lelki problémát boncolgat ez a nagyon aranyos, kedves mese: az önállósodás és a kötődés ellentmondásait, finom húzd meg-ereszd meg játékát. Végül persze sikerül Pimnek, a kis földimalacnak felnőnie a feladatokhoz!

24182.jpg
Ha pedig már az ovi vége felé jártok, és az iskola felé kacsintgattok, Finy Petra és Pásztohy Panka képeskönyvével készülhettek fel, hogy mi vár rátok ősztől: az Iskolások kézikönyve most már lány és fiús változatban, fiú főszereplővel is kapható!

24055.jpg
Persze az iskola nemcsak tanóra és tesi és értékelés, hanem abszurd humor és mágia és  barátság és lendület és viccesen kedves, aggódós-ajvékoló tanító néni: mi más is lehetne a legcsehebb cseh mesekönyvben, a Matyi és Sáriban? Akik szintén az iskolában vannak, és a csoda-telefonkagyló segítségével élő ősemberen szemléltetik az őskort, meghallgatják az állatok beszédét, összemennek baktérium méretűre, és még a nyulak közé is eljutnak, hogy minden megtudjanak a nyúléletről. Ez aztán az élményszerű tanulás! Mi meg dőlünk jobbra-balra a nevetéstől.

24184.jpg
Aki pedig már öreg iskolás, annak kezdő olvasó sorozatunk újabb darabjait ajánljuk önálló olvasásra: Berg Judit tökmagjai, Minka, Beni és a többiek most egy korallzátonyra utaznak és Egyiptomba mennek. Egyre hosszabb fejezetek és több szöveg található a kis könyvekben, de még mindig szinte minden oldalon rajz könnyíti a szövegek befogadását.

24180.jpg
Tim és nővére, Jenny pedig megint nyomoznak: valaki felgyújtotta a Napfény-tető Szállót, és az oltás közben ellopott egy értékes festmény? Vajon ki lehetett a kisváros lakói közül és miért követte el ezt a szörnyűséget? Csavaros és izgalmas történet a két mesterdetektívtől!

Végül közös olvasásra ajánlunk az egész családnak Eldad Ilani Bullagária hercege című könyvét, amelyben az apa és fia játssz a főszerepet: apuka kényeztetni akarja fiát, Benit, és kitalál neki egy igazán tökéletes történetet, amiben Bullagária hercege elnyeri szíve hercegnőjének kezét… ja nem, a grófkisasszony nyeri el a herceg kezét… Ebben a félig mai, félig lovagpáncélba öltözött, vicces, nagyon fordulatos sztoriban mindig minden közbe jön, újabb és újabb kanyart kell megtenni a hősöknek, míg végre… nem mondom meg, mi lesz, de annyit elárulok: ez tényleg egy tökéletes történet, egy tökéletes mesekönyv. Vigyázat, egy nyolcéves fiú és egy nyolcéves lány tesztalanyunkon végzett emberkísérlet szerint nem nagyon lehet lefekvéskor félbehagyni!

24133.jpg
Ha pedig ötletes feladatokkal színezővel, labirintussal szeretnénk lekötni ugra-bugra gyermekünket, és ráadásul még Csodát és Kószát is szeretjük, akkor semmiképp ne hagyjuk ki a Pagony Kreatív legújabb darabját, a Csoda és Kósza mint festőket.