Kuflik hozzák a tavaszt!

Új KUFLImesék az egész családnak

Kik azok a kuflik? Színes és fakó, bohókás és szomorú, pattogós és lusta kis lények, akik sok mindenre hasonlítanak, és közben semmire sem. És éppen ettől különlegesek. A böngészni hívó képeskönyvekből árad a fékezhetetlen humor és a kimeríthetetlen fantázia.

Hogy mi történik a legújabb kötetben a kedvenceiddel? Derítsd ki a cikkből!

A kuflikba mindenki észrevétlenül szeret bele. Ahogy egyre több különös kufliinformációt szerzel, már nem értetlenkedsz (annyit). A meséket imádják kicsik és nagyok: előfordul, hogy nem is a gyerekek kapnak kedvet előbb a könyvek lapozgatásához, hanem a szülők. De mi teszi ennyire szerethetővé és különlegessé a sorozatot? Beszéljenek maguk a történetek!

mohamanyi01.jpg

Minden könyvben két rövid képes mesét találsz. Az új részben a kuflik hasonheverő-versenyt tartanak, mikor is hangos sóhajtozásra lesznek figyelmesek. Hiába keresik a forrását, mindenütt csak gondtalan pitypangokat, derűs hangulatú lábascsigákat, mosolygó, felhúzható műpintyeket találnak. Aztán rájönnek, hogy a hang egy fűcsomó alól jön: egy szürke kis mohamanyi búslakodik a réten, mert elüldözték a Világ Legvidámabb Erdejéből, ahol t.i. tilos a sóhajtozás. A sóhajtozás márpedig elengedhetetlen, ha a manyi éhes, mert nem jut mohához. Természetesen a kuflik segítenek és egy életre megoldják a mohahiányt. Nem lesz több szürke, lesoványodott mohamanyi, az egyszer biztos!

mohamanyi003.jpg

A második mesében Valér gyűjtőszenvedélyének kibontakozását követheted nyomon. Mit gyűjtsön, amit más kufli még soha a világon? Akár ötletelni is segíthetsz! A vadsóska már foglalt – bár más gondok is akadnak vele, történetesen, hogy igen könnyű felfalni, ha a kufli nem rendelkezik elég önuralommal –, a gyíkok levedlett tüskéi ugyan érdekesek, de nem túl gusztusosak, a pikkelyes mászócák pedig, mint nevük is jól mutatja, szeretnek mindenfele elmászni. Pocsolya, felhő, csíkos óriáskő... Sok gondolat felmerül, de egyik sem tökéletes. Kéne még pár ötlet… ötlet! Hát persze! Mutass még egy lényt ezen a világon, aki ötleteket gyűjt! Olyat biztos nem tudsz, mint Valér, aki felhőbámulás közben csavarmentes minyonkinyomóról, vagy rugós bögregörbítőkről képzeleg!

mohamanyi02.jpg

A könyvekben újra- és újra találkozhatsz a hét felejthetetlen kuflival: Pofánkával, Valérral, Titusszal, Hildával, Fityirccel, Bélabával, Zödönnel és az elhagyatott réten kószáló különös lényekkel, akiknek mindig van néhány vicces kommentárja a történethez! Ha pedig kíváncsi vagya világ legkülönösebb rezonőrjére, akkor mindenképpen meg kell ismerned a rét felett repkedő repülőgépet is! A mesék egyszerre bájosan álmodozósak, és tanulságosan logikusak. Minden mondata és minden fordulata pont olyan, mintha a gyerekek zabolátlan fantáziája szülte volna őket, igazi mesék ezek, a mese kedvéért.

 3 éves kortól  család minden tagjának ajánljuk

Frindt Julcsi

Ha pedig a kuflik mégsem hozták volna meg a tavaszt a kívánt módon, rögvest készítsetek kufliálarcokat, lényegüljetek át kuflivá, tartsatok újra farsangi bulit és meglásd, a kuflik tényleg elhozzák a tavaszt! :)

Lemaradtál az előző kötetről? Ez bizony kellemetlen, de amíg megjön a rendelésed, itttudod a hiányt átmenetileg pótolni!

Már rég a könyvespolcodon van mind az öt kötet és tűkön ülve várod a folytatást! Gratulálunk, a humorod olyan fejlett, hogy igazi kuflirajongóvá emel ki téged a szürke tömegből! Hogy kondiban tartsd a képességed, rendeld meg A kuflik és a mohamanyi című új kötetet is!