Lépjetek be a Sárkányovi kapuján!

Könnyű és varázslatos ovikezdés Czernák Eszterrel

Mindig nehéz feladat elé állítja a szülőket az ovi, illetve sulikezdés. Ezek ugyanis talán a gyerekkor legfontosabb fordulópontjai, amelyekre nem árt lélekben felkészíteni a gyerekeket. Ha olyan könyvet kerestek, ami megkönnyíti az ovikezdést, Czernák Eszter Sárkányovija az egész családnak telitalálat!Czernák Eszter kétgyerekes anyuka, aki munka mellett, hobbiból kezdett el írással foglalkozni, majd kíváncsiságból úgy döntött, elküldi a Pagonynak addigi irományait. A válasz nem váratott sokáig magára, A világ legjobb játszótere és a Sári és Berci otthon című könyve után a napokban frissen jelent meg Sárkányovi című könyve Rátkai Kornél illusztrációival.

Olvasd el vele készült interjúinkat itt és itt!

 

Az írónő szinte észrevétlenül oldja azokat a szorongásokat és belső feszültségeket, amit egy kisgyereknek jelent az óvodakezdés. Könnyed, friss stílusával, szinte észrevétlenül lökdös be minket is az óvoda kapuján.

 

Kit ne töltene el szorongással az ismeretlentől való félelem? Természetesen nincs ez másként Zoéval, a háromfejű kis sárkánnyal sem, aki kissé idegesen készül az első ovis napjára. Ám, mint az hamar kiderül, nincs mitől tartania, hiszen az ovi egy olyan hely, ahol együtt játszhat más, hozzá hasonló kis varázslényekkel; trollal, manóval, unikornissal vagy jetivel, csak hogy néhány példát említsünk. Ráadásul az óvónéni is egy szuperkedves boszorkány, aki ugyanakkor tud határozott is lenni, ha a helyzet úgy kívánja.

A Sárkányovit olvasva egy varázslatos világ tárul fel szemünk előtt, ahova nemhogy nem félelmetes, inkább kimondottan megnyugtató belépést nyerni.


A Sárkányoviban végigkísérhetjük egy ovisok naponta ismétlődő tevékenységeit és az ezzel járó nehézségeket. Mi van, ha a menzán nem túl étvágygerjesztő az ebéd? Ha folyton el kell pakolni a játék után? És mit lehet akkor tenni, ha semmi kedvünk a délutáni alváshoz? Ezek mind-mind ismerős helyzetek, ugye?

Czernák Eszter, – csakúgy, mint ahogy az már a Sári és Berci otthon című kötetből is kiderült, – tele van kreatív megoldásokkal a váratlanul felmerülő helyzetekre. Teszi mindezt rendkívül kedves és vicces stílusban, úgy, hogy szinte mi magunk is újraéljük ovis éveinket.


Rendeld meg itt a könyvet!
Kapcsolódó könyvek

Kapcsolódó cikkek