Lépjetek be a Sárkányovi kapuján!

Könnyű és varázslatos ovikezdés Czernák Eszterrel

Az ovis év eleje a gyerekeknek és a szülőknek is nagy erőpróba. A legnehezebb pedig az, hogy neked világos, milyen életre szóló hatásai vannak az óvodának. Támogasd meg az időszakot egy kedves mesekönyvvel, ami fantázia segítségével oldja a feszülséget és mutat utat a boldog közösségi lét felé.

Czernák Eszter Sárkányovija az egész családnak és az egész csoportnak telitalálat! Olvassátok el a cikkünket a mesekönyvről!

sarkanyovi_borito.jpegCzernák Eszter kétgyerekes anyuka, aki munka mellett, hobbiból kezdett el írással foglalkozni, majd kíváncsiságból úgy döntött, elküldi a Pagonynak az irományait. A válasz nem váratott sokáig magára, A világ legjobb játszótere és a Sári és Berci otthon című könyve után megjelent a Sárkányovi című könyve Rátkai Kornél illusztrációival.

Olvasd el Czernák Eszterrel készült interjúinkat itt és itt!

Rendeld meg a könyvet itt 15%-os kedvezménnyel!

Az írónő szinte észrevétlenül oldja azokat a szorongásokat és belső feszültségeket, amit egy kisgyereknek jelent az óvodakezdés. Könnyed, friss stílusával, szinte észrevétlenül lökdös be minket is az óvoda kapuján.

02.jpgKit ne töltene el szorongással az ismeretlentől való félelem? Természetesen nincs ez másként Zoéval, a háromfejű kis sárkánnyal sem, aki kissé idegesen készül az első ovis napjára. Ám, mint az hamar kiderül, nincs mitől tartania, hiszen az ovi egy olyan hely, ahol együtt játszhat más, hozzá hasonló kis varázslényekkel; trollal, manóval, unikornissal vagy jetivel, csak hogy néhány példát említsünk. Ráadásul az óvónéni is egy szuperkedves boszorkány, aki ugyanakkor tud határozott is lenni, ha a helyzet úgy kívánja.

A Sárkányovit olvasva egy varázslatos világ tárul fel szemünk előtt, ahova nemhogy nem félelmetes, inkább kimondottan megnyugtató belépést nyerni.

Rendeld meg a könyvet itt 15%-os kedvezménnyel!

A Sárkányoviban végigkísérhetjük egy ovisok naponta ismétlődő tevékenységeit és az ezzel járó nehézségeket. Mi van, ha a menzán nem túl étvágygerjesztő az ebéd? Ha folyton el kell pakolni a játék után? És mit lehet akkor tenni, ha semmi kedvünk a délutáni alváshoz? Ezek mind-mind ismerős helyzetek, ugye?

01.jpgA mesekönyv segít a piciknek, akik most szokják meg az ovis hétköznapokat. Könnyebben beszélgethettek a kiscsoportosokkal arról, milyenek voltak az első napok, pillanatok – így bármilyen élményt felülírhattok, azaz felülmesélhettek vagy felülbeszélhettek. 

Ugyanakkor a nagyob ovisok is imádják. A Sárkányovi tipikus, ovis pillanatai előhívják az ő élményeiket, és arra ösztönzik őket, hogy elengedjék a nehéz élményeket vagy elmeséljék otthon a napjukat.

Czernák Eszter, – csakúgy, mint ahogy az már a Sári és Berci otthon című kötetből is kiderült, – tele van kreatív megoldásokkal a váratlanul felmerülő helyzetekre. Teszi mindezt rendkívül kedves és vicces stílusban, úgy, hogy szinte mi magunk is újraéljük ovis éveinket.

Rendeld meg a könyvet itt 15%-os kedvezménnyel!