Mi kerüljön a bőröndbe?

Könyv és játékötletek a nyárra

Itt az idő, csomagoljunk, irány a Balcsi, a tenger, a magas hegyek, vagy ismeretlen városok. Mi is bepakoltunk sok-sok mindent, könyvet, játékot. Kukkantsatok be a Pagony bőröndjébe, és olvassátok el, mit ajánl a nyári utazáshoz Dió és Orsi, akikkel a Bartók Béla úti budai Pagonyban találkozhattok.

borond300.jpgMost már bizonyára ti is pakoltok, hogy útra keljen az egész család! Mi is becsomagoltunk pár dolgot egy nagyon szép, régi bőröndbe, azért, hogy segítsünk azzal, milyen könyveket, játékokat vigyetek magatokkal.

Ahogy látod, ott van a legkisebbeknek Janó és Janka nyári meséi, a nagyon vicces Matyi és Sári nyaral, a letehetetlen Edison csapdája és az elgondolkodtató mátéPONTindul, e két utóbbi könyvet szerintem te is nagyon fogod élvezni, ha végre egyszer megszerzed a kamaszod kezéből!
És persze kellenek még matricák, és sztorikockák minden mennyiségben...

Válogassatok nyugodtan tovább, biztos találtok olyat olvasnivalót vagy játékot, ami feldobja majd a vakációt!

24364.jpgLista Léna a legjobb fej 11 éves, akit ismerek! Hogy miért hívják Lista Lénának? Mert ha megír egy listát, könnyebben tud döntést hozni. Az elején butaságnak tűnik, de rá kellett jönnöm, hogy kicsit igaza van. A listák segítenek neki egyszerű döntések meghozásában, de abban is, hogy feldolgozza a szülei válását, és azt kell mondanom, hogy nagyon ügyesen csinálja. Bár Léna a könyv elején fiús lánynak mondható, a végére ő maga is rájön, hogy lánynak lenni igenis jó dolog és lesz egy igazi legjobb barátnője. De ne szaladjunk ennyire előre! Mert addig még Lénával sok izgalmas dolog történik. Ha most 9 éves lennék, biztosan betenném ezt a könyvet a bőröndömbe!

24402.jpgSomniavero a legizgalmasabb könyv, amit ebben a hónapban a kezembe vettem! Már rég elmúltam 10 éves, de ezt a könyvet olvastam otthon főzés közben, a metrón, a buszon, és nagy erőfeszítés kellett munka közben is, hogy ne vegyem elő. Nem sikerült. Egyszerűen nem tudtam letenni. Ez a könyv nem csak izgalmas, de nagyon elgondolkodtató is. Előrevetíti milyen lehet a hely, ahol most élünk, ha nem vigyázunk rá. Az volt a legjobb visszaigazolás a könyvről, amikor a 11 éves Lili, a legkritikusabb kiskamasz bejött a boltba és azt mondta: „Ez a könyv tényleg nagyon izgalmas volt! Köszönöm!” (Orsi)

20299.jpgSztorikocka – Utazás - Az egész történet úgy kezdődött, hogy Orsival nekivágtunk egy csajos kirándulásnak a hegyekbe. Volt a hátizsákunkban fényképező, távcső, és persze létra is. Az ember sosem tudhatja. Mikor megéheztünk, szedtünk gombát. Orsi azt mondta, látott egy hollót, de én nem hittem neki, mert nem volt nálam a szemüvegem. Viszont láttam egy majmot, aminek kehely volt a kezében. Ezt meg Orsi nem hitte el. Te elhinnéd? Vagy milyen történetet mesélnél, ha meghatározott szavakat használhatnál csak, azokat viszont mindenképpen? Dobj a kockákkal, és hagyatkozz a fantáziádra! A sztorikocka kiváló szórakozás az egész családnak!

16318.jpgOtt vagyunk már? Emlékszem, gyerekkoromban, mikor útnak indult a család, már az első kanyar után feltettem ezt a kérdést. A szüleim biztos nagyon örültek. Ezt a játékot nekem találták ki, kár, hogy azóta sok-sok év eltelt. Nem kell mást tenni, csak figyelni az utat, és a húzott kártyalapokon lévő dolgokat megkeresni az autón kívül. Látsz jelzőlámpát piros jelzéssel? Ha igen, az 2 pont. Vagy madarat, esetleg egy sárga traktort? A játék lényege, hogy minél több pontot szerezzünk. A kártyák kis bőröndben vannak, tehát igazi utazós játékról van szó.

24348.jpgKutyát kérek, kiskutyát! Ha kétéves lennék, biztos, hogy ezt a könyvet tenném be a kis bőröndömbe, amit a nyaralásra vinnék. Kedves, megmosolyogtató jól ismert versikék Gryllus Vilmos tollából. Diófás, kutyás, fecskés, gólyás veresek,  melyek között mindenki talál köztük kedvére valót, sőt, igazából az összes olyan. Dallamosak, rímesek, pár olvasás után már fejből szavalja őket az ember. Horváth Ildi csodaszép illusztrációi pedig feledhetetlenné teszik az amúgy is feledhetetlen verseket. (Dió)

Kapcsolódó termékek