Mindenki rajong valamiért...

Hat könyv kisiskolásoknak!

Vess véget a csokinyulak egyeduralmának: ajándékozz könyvet húsvétra! Az ovis korosztály után most abban adunk egy kis segítséget, hogy milyen könyvet válassz a 8-12 éveseknek. Hat Scolar-könyvet szedtünk össze legómániásoknak, állatbarátoknak, dinóőrülteknek, a krimik és a történelmi sztorik szerelmeseinek, azoknak, akik tudnak rajzolni és azoknak, akik azt hiszik, hogy nem. Ráadásul március 10. és 16. között ezekre a könyvekre 20%-os kedvezménnyel csaphatsz le a webboltban!

A krimirajongóknak: Malaclopás a Kedvenckertben

18823.jpgIsmered Sódevári Sherlock bárót? Nem? Nem is csoda, hiszen több mint négyszáz éve nem él már: azóta szellemként tengeti mindennapjait az ősi családi kastélyban, amíg az új lakók, Laura és Maxi fel nem fedezi őt. Egy drágakő eltűnése, egy több száz éve történt gyilkosság és egy szállodában a vendégeket riogató piromán szerzetes kilétének felderítése után a két gyerek és kísértethaverjuk újra nyomozásba lendül: ezúttal titokzatos körülmények között eltűnt állatok után kutakodnak.

Ha egy jó krimire vágynál, rendeld meg a könyvet itt!

Miért vicces?
“– Hogy én? Én dolgozzam? – borzadt el a báró, és majdnem hanyatt esett… azaz hanyatt lebegett. – Életemben nem hallottam ekkora képtelenséget, és szellemként sem óhajtok ilyet hallani. A becsület az első számomra. És a becsülettel a munka nem egyeztethető össze.”

Állatbarát lányoknak: A Buksi hadművelet

25500.jpgEgy igazi csajos sorozat legújabb része! Franci, Lili, Maja és Karolina utolsó szünidei napja ugyanúgy indult, mint az összes többi. A tóparton töltötték a napot, pancsoltak és az iskoláról, az osztálytársakról, a tanárokról fecsegtek. Hazafele indulva viszont Szikra, Karolina lova furcsán kezd viselkedni, és hamar ki is derül, miért: egy bokor mögött Timre és Tomra, az ikerfiúkra bukkannak, egy vinnyogó gombolyaggal a kezükben, aki nem más, mint Buksi, egy elképesztően cuki kölyökkutya. És ezzel meg is kezdődik a Buksi hadművelet: el kell rejteni a kiskutyát a fiúk apja elől...

A pimasz négyes legújabb kalandjait itt tudod megvásárolni.

Miért menő?
“– Na végre! – kiáltott fel Lili. – Ott jönnek.
– Hőőő! – kiáltott Karolina, mire Szikra, a pónilova, engedelmesen megállt a három barátnő előtt, csak a fejét lóbálta türelmetlenül.”

(Oké, egy házi kísértet sem semmi, de mégis MENNYIRE MENŐ a saját pónidon megérkezni a tópartra?)

A töris sztorik kedvelőinek: Kém a Napkirály udvarában - Idődetektívek
25497.jpg
Azt mondtam, a saját póni a legmenőbb dolog a világon? Mit szólnál egy idő-térhez, ahonnan a múltba utazhatsz? A Tempusz segítségével a négy barát, Kim, Julian, Leon és Kija ezernyi ajtó közül választhatnak, a világtörténelem különböző korszakaiba repítik vissza őket. A sorozat legújabb része a barokk korba kalauzol minket, hogy az idődetektívek felfedjék, ki akart XIV. Lajos, a Napkirály életére törni...

Az Idődetektívek legújabb részére lecsaphatsz, ha ide kattintasz!

Miért szimpatikus?
“– Te vagy a tökfej, Kim - mondta Nils. – A nőknek soha nem volt komoly szerepük a történelemben. És ez jól is van így!
– Hogy mondtad? – kiáltott fel Kim, és ő is felállt. – Hallottál már a valaha híres és nagy hatalmú Kleopátráról? Vagy Hatsepszutról? – kérdezte.
– Sőt gondoljatok csak Angela Merkelre! – tette hozzá egy másik lány, Petra.”

A legóőrülteknek, leendő építészeknek és mindenkinek, aki szeret utazgatni a könyvek lapjain: Építs várost! Legófantáziák a világ körül
20830.jpg
Ezt a könyvet tökéletes választás azoknak, akik új szintre szeretnék emelni a legózás művészetet. Ha nem kihívás már összerittyenteni egy birodalmi lépegetőt, az Építs várost pont neked való! A különböző projektekhez vázlatos instrukciót kapunk csupán, így garantáltan kihívást jelent megépíteni például a Sagrada Famíliát, a Buckingham-palotát, az Eiffel-tornyot, vagy épp a Széchenyi fürdőt...

Ha imádsz legózni, muszáj beszerezned ezt a könyvet!

Miért szórakoztató?
“A kis hableány szobra, Koppenhága: A szobor Hans Christian Andersen egyik leghíresebb történetéből származik. A halfarkát maga alá húzva, előre dőlve ülő hableánypóz megközelítéséhez természetellenes módon hátra kellett csavarni a minifigura lábait, ami közelebbről szemlélve meglehetősen kényelmetlennek tűnik.”

Dinómániásoknak: Dinoszauruszok életnagyságban - Fedezd fel, mekkorák voltak valójában

19125.jpgDínós könyvekből Dunát lehetne rekeszteni… Mitől más ez a scolaros verzió? Egyrészt nagyon jól érzékelteti, hogy mekkorák voltak ezek a dinoszauruszok a valóságban:  az egyes dinók mellett egy-egy gyerek fényképe található, így el tudjuk képzelni, milyen nagyra nőtt például az Allosaurus, de emellett minden oldalon találunk egy “életnagyságú” cetlivel jelölt fotót, ami segít saját magunkhoz is mérni őket. Így tudtam meg, hogy a Stenopterygius szemének átmérője majdnem akkora, mint a kisujjam, a Sauroposeidoné viszont vetekszik a fejem méretével. Emellett a könyvrendkívül befogadhatóan adja át a sok-sok információt, nem érezzük úgy, hogy elvesznénk bennük. A könyv végén pedig egy jó kis teszt méri fel a dinómániás srácok és lányok tudását. Bónusz: a könyv dombornyomott borítóját tapogatva teljesen olyan, mintha egy dinóhoz érnénk!

Ha szeretnéd a könyvespolcodon tudni ezt a rendhagyó dinós könyvet, kattints ide a megrendeléshez!

Miért más, mint a többi ismeretterjesztő?
“Mint minden állat kicsinyének, a kacsacsőrűekének is a testükhöz képest nagy fejük volt. Az arckoponya kicsi volt, a szemek óriásiak. Ezek a kisdinók nagyon aranyosak lehettek.”

Azoknak, akik szeretnek rajzolni, és azoknak, akik még nemMindenki tud rajzolni

20149.jpgIsmered azt az érzést, amikor olvasol egy jó könyvet, és rögtön írni támad kedved neked is, vagy amikor hallasz egy jó dallamot, és egyből rohannál a gitárodhoz/zongorádhoz/furulyádhoz, vagy amikor képtelen vagy betelni egy rajzzal, és legszívesebben te is alkotnál egy hasonlót? Ez a könyv mindenkivel megszeretteti a rajzolást, hiszen Barabás Zsófi és Moizer Zsuzsa rajzaiban nem (csak) az a jó, hogy szépek és jó bennük elmerengeni, hanem hogy továbbalkotásra ösztönöznek. Az előre megrajzolt képek megihletik azokat, akik szeretnek rajzolni, és kedvet csinálnak azoknak, akik még nem.

Ha szeretnél változtatni a rajzolási szokásaidon, itt megrendelheted a könyvet!
Miért fogod szeretni?“Ami fontos: ne maradj “a vonalon belül!” Ellenkezőleg! Lépj ki! A macska fekete szőre túllóg a vonalon? Az a jó! Attől lesz: szőr! (Ahogy a művészet a szabadságtól lesz művészet…”)