Oroszlánmese

Marék Veronika új kötettel jelentkezett

Kicsinek lenni nehéz, nyafogni pedig nem is olyan rossz... Ismerd meg Nyafi, a kisoroszlán hihetetlen kalandját, aztán csapd fel A bohóc és a kismajom című mesegyűjteményt, amiben még sok-sok olyan ismert és kevésbé ismert Marék Veronika-mesét találsz, amik főleg régi gyerekújságokban jelentek meg!

 

Első sétájára vitte oroszlánmama a kölykeit. Ügyesen szedte lábacskáit mind az öt: Leó, Lea, Lió, Lia, és a legkisebb, Nyafi. Nyafi nyafogott, mint mindig.

– Meleg van! Szomjas vagyok! Fáradt vagyok! Nyaff, nyaff!

Egy árnyékos fa alatt leheveredtek, hogy átszunyókálják a forró délidőt. Amikor hűvösödni kezdett, hazaindultak. Nyafi most is sírdogált.

– Ne siessetek! Hova rohantok? Hé, várjatok meg! Nyaff!

Hazaérkezve oroszlánmama sorra megsimogatta a gyerekeit.

– Ügyesek voltatok mind! Leó, Lea, Lió, Lia, Nyafi… Hol van Nyafi??? – Nem nyafogott senki. Nyafi eltűnt.

 

– Maradjatok csendben, és ne mozduljatok innen! – parancsolta oroszlánmama, és a legkisebb

keresésére indult. Gyorsan sötétedett – ezer veszély leselkedik egy eltévedt oroszlánkölyökre! Sakálok, hiénák, keselyűk…

Loholt, futott oroszlánmama, szólongatta a gyerekét.

– Nyafi! Nyafiiii!

Messze járt, amikor végre válaszolt egy vékony kicsi hang:

– Hol vagy? Nem látlak sehol!– Itt vagyok, mama…

– A fejed fölött ülök! – És tényleg, ott vacogott egy tüskés fa tetején az elveszett kölyök.

– Kicsit lemaradtam tőletek… és akkor jött egy orrszarvú. Megijedtem tőle, és felmásztam ide, hogy el ne taposson. De lemászni nem tudok már… Nyaff, nyaff!


Már sötétség borult a szavannára, amikor odapottyant a testvérei közé. Boldogan hemperegtek, birkóztak egymással. Oroszlánmama

eltűnődött.Oroszlánmama felmászott érte, gyengéden a foga közé vette Nyafi nyaka bőrét és lehozta a fáról. El sem eresztette, egyenesen hazafutott vele. Nyafi boldogan eleresztette magát, a szemét is lehunyta.

– Igaz, hogy Nyafival sok a baj, mégis fel tudott mászni egy fára, amikor bajba került. Lehet, hogy ő lesz a legokosabb gyerekem! Ki hitte volna?

Nyafi csak annyit mondott: nyaff, nyaff – és már el is aludt.

 

Kapcsolódó könyvek

Kapcsolódó cikkek