Oroszlánmese

Marék Veronika új kötettel jelentkezett

01borito.jpg

Kicsinek lenni nehéz, nyafogni pedig nem is olyan rossz... Ismerd meg Nyafi, a kisoroszlán hihetetlen kalandját, aztán csapd fel A bohóc és a kismajom című mesegyűjteményt, amiben még sok-sok olyan ismert és kevésbé ismert Marék Veronika-mesét találsz, amik főleg régi gyerekújságokban jelentek meg!

 

Első sétájára vitte oroszlánmama a kölykeit. Ügyesen szedte lábacskáit mind az öt: Leó, Lea, Lió, Lia, és a legkisebb, Nyafi. Nyafi nyafogott, mint mindig.

Meleg van! Szomjas vagyok! Fáradt vagyok! Nyaff, nyaff!

Egy árnyékos fa alatt leheveredtek, hogy átszunyókálják a forró délidőt. Amikor hűvösödni kezdett, hazaindultak. Nyafi most is sírdogált.

Ne siessetek! Hova rohantok? Hé, várjatok meg! Nyaff!

Hazaérkezve oroszlánmama sorra megsimogatta a gyerekeit.

Ügyesek voltatok mind! Leó, Lea, Lió, Lia, Nyafi… Hol van Nyafi??? – Nem nyafogott senki. Nyafi eltűnt.
02kep.jpg

 

Maradjatok csendben, és ne mozduljatok innen! – parancsolta oroszlánmama, és a legkisebb

keresésére indult. Gyorsan sötétedett – ezer veszély leselkedik egy eltévedt oroszlánkölyökre! Sakálok, hiénák, keselyűk…03kep.jpg

Loholt, futott oroszlánmama, szólongatta a gyerekét.

Nyafi! Nyafiiii!

Messze járt, amikor végre válaszolt egy vékony kicsi hang:

Hol vagy? Nem látlak sehol!Itt vagyok, mama…

A fejed fölött ülök! – És tényleg, ott vacogott egy tüskés fa tetején az elveszett kölyök.

Kicsit lemaradtam tőletek… és akkor jött egy orrszarvú. Megijedtem tőle, és felmásztam ide, hogy el ne taposson. De lemászni nem tudok már… Nyaff, nyaff!

Már sötétség borult a szavannára, amikor odapottyant a testvérei közé. Boldogan hemperegtek, birkóztak egymással. Oroszlánmama04kep.jpg

eltűnődött.Oroszlánmama felmászott érte, gyengéden a foga közé vette Nyafi nyaka bőrét és lehozta a fáról. El sem eresztette, egyenesen hazafutott vele. Nyafi boldogan eleresztette magát, a szemét is lehunyta.

Igaz, hogy Nyafival sok a baj, mégis fel tudott mászni egy fára, amikor bajba került. Lehet, hogy ő lesz a legokosabb gyerekem! Ki hitte volna?

Nyafi csak annyit mondott: nyaff, nyaff – és már el is aludt.

 

Kapcsolódó termékek