3 alap klasszikus, amiből nem lehet kinőni

Csalogasd elő a benned élő gyereket!

Az újraolvasás az egyik legjobb dolog a világon, és így van ez a legrégibb kedvenceinkkel is. A nosztalgikus érzéseken túl, megannyi izgalmat és felfedezni valót rejtenek a klasszikus történetek a mai gyerekeknek és szüleiknek is!

Szerezd be most 20% kedvezménnyel az örök kedvenceket, hogy ne maradjon ki a gyereked életéből egy olyan történet sem, ami nélkül nem teljes a mesevilágotok!

Nosztalgia. Amint leírom megváltozik a hangulatom. Derengő érzések, alakok, ízek és helyszínek sejlenek fel. Tudni akarod, mi az, amivel a legkönnyebb előcsalni, egy rég elfeledett élményt, egy nagymamát, aki már nem mesél esténként, egy szülinapot, nyaralást vagy a régi szobákat? Egy olyan képpel, vagy történettel, amik akkor voltak a fejedben!

Amikor először voltam a Pagonyban, elég gyorsan eljutottam a Marék Veronika könyveivel megpakolt polcokhoz. Kippkopp. Olyan ismerős... De meg nem mondanám, hogy honnan. Aztán levettem a polcról és kinyitottam. Amint megláttam a gesztenyefiút és kislányt, ahogy egymást átkarolva mosolyognak ki a világba, egyszerre valami súlyos érzés telepedett rám. Derengeni kezdett egy világ, ami már rég elfelejtettem...

Ebben a szemlében összeszedem azokat a könyveket, amik ma is éppen olyan csodálatosak, mint régen, és neked is hasonló időutazást jelenthetnek. Vedd le a régi könyveket a polcról, és merengj velük! Amik pedig nincsenek meg, elvesztek az idők során, most érdemes beszerezned 20% kedvezménnyel itt!

Kisvakond

10061.jpgKi ne ismerné Kisvakondot és a barátait? Egérke, Nyuszi, Süni és a többiek biztos, hogy a te gyerekszobádban is ott voltak. A kedves Kisvakond története azonban még ma is íródik! Zdeněk Miler, a mese írója és illusztrátora elhunyt ugyan, de a jogdíjak körül óriási őrület volt, születtek új animációk, mégis legerősebben ma is a régi könyvek vannak jelen a kisgyerekek életében. A kék nadrág története, az egérke, akinek elmossa az eső a házikóját, a város, ami egyszer csak a semmiből pont az otthonukra épült mind olyan zsigeri történetek, amiket ma is megélnek a kicsik.

Ha kíváncsi vagy, hogyan született meg a Kisvakond alakja, kattints ide!

Nézz szét a Kisvakond könyvek között!

Boribon

8696.jpgMarék Veronika szeleburdi kis mackója szintén minden pici kedvence. Az írónő meséit már hatvan éve óriási lelkesen vásárolják veszik szerte a világon, ami nem is csoda. Valamit nagyon tud a kicsi gyerekekről. (Hogy szerintünk mit, azért kattints ide!) A meséi róluk, rólunk szólnak és szóltak. A kicsattanó öröm és a kontrollálhatatlan düh épp olyan velejárója a kis mackó és pici gyerekek életének, amit a Borion történeteknek egy tál meleg pogácsa. A könyvekből szuper előadást csinált a Budapesti Bábszínház, aminek a zenéjét, a Fonogram-díjjal kitüntetett Boribon Muzsikál című lemezen bármikor meghallgathatod!

Kíváncsi vagy a Boribon mesékre? Lapozz ide!Ha pedig lemaradtál volna: itt van a sorozat legújabb kötete, a Boribon a bajnokKattints ide és ismerd meg a könyvet!Tesz-Vesz

18752.jpgRichard Scarry '60-as évekbeli Tesz-Vesz Városa nem véletlenül él ma is köztünk: az utóbbi években tele volt a net a polkorrektté varázsolt könyvvel (amit a Könyvesblog már 2007-ben is megírt!), amit a szerző maga rajzolt újra és írt át helyenként. Scarry szótárából mára népszerű mesefilm, és sok-sok könyv született. Tesz-Vesz város lakói mind igazi karakterek. Történeteik játszva tanítják, humorral nevelik a gyerekeket. Nem utolsó sorban pedig a felnőttek kedvencei is! Lássuk be, ez egy olyan mese, amit öröm felolvasni az első betűtől az utolsóig.

Megnéznéd, milyen könyvek születtek a '60-as évek óta? Akkor kattints ide!

Kíváncsi vagy, hogy a Pagony alapítóinak és munkatársainak mik voltak a kedvenc meséik? Most mindenki tett egy nagy vallomást! Kattints ide egy megható és szívderítő vallomássorozatért!