Se nem csak itt, se nem csak ma

Időfutár 3. - A próbák palotája - kamaszkritika

Sziasztok, Kedves Olvasók!

Ezt a kritikát mi, Lili és Hajni írtuk. Mivel ikrek vagyunk, arra gondoltunk, hogy miért is ne írnánk meg ezt együtt. Reméljük, tetszeni fog, és meghozza majd a kedvetek az Időfutár-sorozat elolvasásához. Az Időfutár első részét a szülinapunkra kaptuk, és mondanom sem kell,nagyon megfogott az az izgalmas világ, amibe a könyv olvasásakor kerültem. Fogadjátok hát szeretettel ezt a kritikát,ami remélem meghozza majd a kedveteket a könyv elolvasásához!

21380.jpgAmikor a könyvről beszélgettünk persze eltérések is támadtak közöttünk. Például, hogy kinek ki a kedvenc szereplője? Lilinek Hanna néni tetszett a legjobban, és az ő határtalan lelkesedése Felemásszemű Imre iránt.

Nekem, Hajninak, Bulcsú volt a kedvencem, és az ő érdekes hozzáállása az emberi fajhoz.

Azon is összekaptunk egy kicsit, amikor arról beszélgettünk, hogy kinek melyik a kedvenc kora. Lilinek a jelen tetszett jobban, míg nekem a múlt. Végül megegyeztünk abban, hogy a legjobb a jövő, a kedvenc szereplőnk pedig Hanna.

Hogy miért adtuk ezt a címet a kritikának? A válasz egyszerű: a könyvek fülszövegén sokszor olvashatjuk, hogy a könyv „itt és most” játszódik. Mi nem így gondolunk az Időfutárra, hiszen a történet nemcsak itt, Budapesten, hanem Bécsben is játszódik, és nem is csak most, mert a 18. században is történnek dolgok, amik szerves részét teszik ki a regényfolyamnak.

20533.jpgAz Időfutár-sorozat (mint az a címéből is kiderül) időutazókról szól. De mit is értünk pontosan időutazás alatt? Hát amikor egy lány beül egy időgépbe, és visszautazik a múltba, és ebben a történetben ott is marad.

De kiről is van szó pontosan? Hannáról, a hatodik osztály tanulójáról, aki a sorozat első kötetében került vissza a múltba. A harmadik részben viszont már nem Hanna a főszereplő: itt van például Bulcsú, a féreglyukteló feltalálója; Tibi, a fizikaverseny győztese; Zsófi, akiről még sokat fogunk hallani; Edina, akinek visítása már nem egészséges; Szabika, kinek csodatévő nyála van; Ervin a pedálgép, és utoljára, de nem utolsósorban a szerelmes Hanna néni.

21046.jpgHa valaki nem olvasta volna az első és a második kötetet, az se aggódjon, hogy esetleg nem fogja érteni az összefüggéseket: ezt a könyvet mindenki nehézségek nélkül olvashatja. Érdemes elolvasni a sorozat előző részeit, de ettől függetlenül is teljesen érthető az olvasók számára, mi történik a legújabb részben.

A válaszokon kívül, amiket kapunk, felmerülnek újabb kérdések is, például, hogy mitől, vagy inkább kitől fél legjobban a Felemásszemű, mire világít rá a Bell-féle egyenlőtlenség, és hogy mi a fizikaverseny győzteseinek a jutalma.

Nagyon ajánljuk ezt a könyvet azoknak, az olvasóknak, akik egyaránt kedvelik a krimit, a romantikát, és fantasyt. Olvashatják ezt a könyvet 12, 18 vagy akár 50 évesek is, garantáltan jól szórakoznak majd. Ez az a fajta olvasmány, amelynek az ember az első részét megkapja a szülinapjára, a másodikat megveszi a saját pénzéből, és annyira tetszik neki, hogy nem bírja kivárni a harmadik megjelenését, inkább kritikát ír róla, hogy előbb olvashassa, mint a többiek (saját tapasztalatunk alapján).

A könyv a szerzők remekműve, ami (szerintünk) biztos nyer majd valamilyen díjat!

A szerzők:

Miklós Hajni vagyok, Budapesten élek, 12 éves vagyok, és nagggyon szeretek olvasni!! És a tesóimat idegesíteni. ;) Hetente kb. 2 könyvet olvasok el, ezért anyám azt mondja, hogy ő nem vesz nekem könyvet, mert nem éri meg. A kedvenc könyvem a Percy Jackson sorozat legújabb része, ami sajnos még nem jelent meg magyarul (de azóta igen, Az elveszett hős címmel, a szerk.), így kénytelen voltam németül elolvasni. Hát, igen tudok németül, de ez nem olyan nagy dolog, hiszen az Osztrák–Magyar Európaiskolába járunk, ahol szinte mindent németül tanítanak.

Sziasztok! Engem Lilinek hívnak, és Hajni ikertesója vagyok.Tudom, hogy szinte mindenkinek két ugyanolyan ember jut eszébe az ikrekről,de ez egy téveszme. Egy csomó dologban különbözünk, még az alkatunk sem teljesen ugyanolyan. Ettől függetlenül persze le sem tagadhatnánk a hasonlóságot, és olvasni is egyaránt szeretünk. Az Időfutár első részét a szülinapunkra kaptuk, és mondanom sem kell, nagyon megfogott az az izgalmas világ, amibe a könyv olvasásakor kerültem. Fogadjátok hát szeretettel ezt a kritikát, ami remélem meghozza majd a kedveteket a könyv elolvasásához!

Kapcsolódó termékek