Sorozatok akcióban

Folytatólagos kalandok minden korosztálynak

A sorozatokat mindenki szereti. Viszontlátni a kedvenc szereplődet, izgulni, hogy mi minden fog még történni vele és kötetről kötetre egyre mélyebben belemerülni a könyvek világába minden korosztálynak óriási élmény. 

Tarts velünk és ismerd meg a kedvenc sorozatainkat!

Piciknek

01pippek.jpg A legkisebbeknek is vannak már kemény lapos sorozatok, amikkel megismerhetik a színeket, formákat, vagy különböző tárgyakat. A Bogyó és Babóca sorozat szereplői mind-mind kaptak egy külön kis bababöngészőt, a Boribon-sorozat generációkkal kedveltette meg a mesék világát, miközben tükröt mutatott a dacos, szomorú, vagy éppen vidám kisgyerekeknek, Maszatpedig mindennapok élményeire hívta fel a kicsit és a szüleik figyelmét, hiszen, ha igazán megtanulunk játszani, akkor a fantázia világában minden élmény csak kaland lehet. A barátságról mesél friss és frappáns humorral, igazán szerethető és vicces képekkel a Pipp és Polli-sorozat, ami a legnagyobb kedvencünk lett ebben a korosztályban, történetei mindig fontosak, pontosak és kerekek.

Ovisoknak02donaldsonok.jpg Ovisnak lenni életre szóló élmény. A szabad játék, az első barátok és szerelmek örök nyomot hagynak minden emberben. Ezek a közös pillanatok lehetnek könnyebbek és nehezebbek, amiknek a feldolgozásában, megértésében segít Vadadi Adrienn Óvodás lettem!-sorozata. A holland humor kedvelői Janóval és Jankával megismerhetik a négy évszak különböző lehetőségeit. Tavasszal is tartsatok velük, szedjetek virágot, ismerjétek meg Gyapjaskát és derítsétek mi miért jó vagy rossz madárnak lenni és ültessetek sok virágot! A burleszk kedvelő pedig tartsanak a lelkesedést a maximumig fokozni tudó Bumburival! A csavaros történetek tuti, hogy minden kisgyereket megnevettetnek. Ha pedig a humorfaktor a legfontosabb, akkor nem maradhat gyerekkönyvespolc kuflik nélkül. Hogy miért? Katt ide, és megtudod! Ha pedig a jó hecc és vicc mellett a rímek is megdobbantják a szíved, akkor kihagyhatatlan, örökre szóló élményeket tartogatnak Julia Donaldson verses meséi, amit a család minden tagja kívülről fog fújni. És itt elárulok egy titkot: hamarosan érkezik a Zog, a sárkány folytatása!!!! Az Ünnepi Könyvhétenbe is szerezheted majd!

KisiskolásoknakKezdő olvasók mindenképp kezdjenek a Most én olvasok!-sorozattal, amit Knézics Anikó, a Tanítók Egyesületének az elnöke lektorált, figyelembe véve több éves tapasztalatát, azt, hogy a szavak és mondatok fokozatosan nehezedjenek kötetről kötetre, miközben a cselekmény olyan izgalmas, hogy kielégíti a kisiskolások igényét az ingerek és izgalom iránt, miközben minden könyv tekintettel van arra, hogy a koncentráció élmény, és ne feladat legyen. A sorozatot olyan kedvelt szerzők jegyzik, mint Berg Judit, Gévai Csilla, Finy Petra és Igaz Dóra. Tudj meg többet arról, hogy milyen a jó első könyv itt!

03meo.jpg

Ám miközben elkezd a gyerkőc egyedül olvasni, érdemes közben még tartani a felolvasások rítusát, ami nagy mértékben segíti az olvasóvá válás folyamatát. Ha humor, akkor ebben a korosztályban Csoda és Kósza és, ha kaland, akkor Rumini, amit önálló olvasásra is ajánlok a gyakorlottabbaknak. Vicces önállóan és együtt olvasva is tökéletes a Matyi és Sári-sorozat, lányoknak muszáj megemlítenem Julia Donaldson kezdő olvasós sorozatát a Tüköry Lédát. 05pollis.jpg A szövevényes kalandok, hátborzongató rejtélyek és fura masinák kedvelőinek pedig a legjobb választás a Stuart Horten-, vagy a Panthera-sorozat immáron önálló olvasása. Az érzékeny, szépirodalmi szövegek kedvelőinek kihagyhatatlan Polli története, ha még nem ismernéd, akkor itt az ideje, hogy a kezedbe vedd az Időfutár-sorozatot, aminek felejthetetlen karaktereivel nyomon követheted a történelem legizgalmasabb kultúreseményeit. A tudománytörténet is rejteget egy-két felejthetetlen kalandot, ezt meséli el az Akcelerátus trilógia, aminek a nyitó kötete a Tesla padlása. Ha bekukkantanál egy majdnem normális család életébe, akkor bemutatom Bakos Virágot, ő tud neked mesélni...

Nagyoknak

Ha pedig már annyira belevetetted magad az irodalomba, hogy még egy alternatív tankönyv-sorozatot is a kezedbe vennél a szabadidődben, akkor csapd fel Az irodalom visszavág egyik kötetét és lepődj meg bátram, hogy így is lehet irodalomról beszélni!

Kapcsolódó termékek