Szerelemmel teli könyvek nemcsak Valentin-napozóknak

Mi ma biztosan könyvet ajándékozunk!

A virág elhervad, az édesség hízlal, a csecsebecsék meg csak porfogók -- a könyv viszont örök, így Valentin-napra a legszebb ajándék lehet. Ráadásul ma van a Nemzetközi Könyvajándék Nap is - kössétek össze a kettőt!

a_madarijesztok_eskuvoje_borito_500px_1.jpgSzívmelengető történet, sőt, akár egy Valentin-napi lánykérés eszköze is lehet a Madárijesztők esküvője. Julia Donaldson és Axel Scheffler mesekönyve a hűségről szól, és egy igazi szerelmespárról, amelyik a menyegzőre készül. A verses mesében Rozs Réka és Zab Bence a tökéletes mezei esküvőt készítik elő, ahol libatollból készül a menyasszonyi ruha, kagylóból a nyakék, rózsaszín virágokból a díszítés, és kolompoló tehenek lesznek a zenei aláfestés. Hogy minden meglegyen az eseményhez, Bencének ott kell hagynia a mezőt egy kis időre. A helyére azonban a gazda hoz egy új madárijesztőt, Árpa Árpádot, aki igen rámenős fajta. Hevesen kezd udvarolni Rékának. A felelőtlen szalma pasas majdnem felgyújtja a rétet, és slamasztikában hagyná a lányt, de az utolsó pillanatban megérkezik Bence, és megmenti szerelmét. Ezek után jöhet a boldog lakodalom. A történet tele van bájjal és humorral. Ellenállhatatlan.
2-5 éveseknek ajánljuk.

Rendeld meg ITT!

01_a_tunder_csizmaja.jpgVéleményem szerint a legszerelmetesebb pagonyos szerző Gimesi Dóra. Az ő szerelmes meséiben esendő mesebeli és emberi lények éreznek egymás iránt hol hevesen, hol reménytelenül, hol összegubancolódva, hol pironkodva. Egy biztos, minden szereplőjének hatalmas szíve van. Még az öreg cipésznek is, aki idős korára megkeseredett afelett érzett bánatában, hogy a fiai nem vitték tovább a mesterséget. Pedig ő és a felmenői királylányoknak, óriásoknak és mindenféle csodás népségnek készítették és javították a bűvös cipőket. Egy szép napon a világ elől begubózott öregúr ajtaján bekopog egy élemedett korú tündérhölgy. Hétmérföldes csizmáért jön, és szépen lassan megmelengeti a zord öreg szívét. A mester először a fiaival békül ki, aztán saját magának is készít egy hétmérföldest, hogy a tündér után eredjen, és együtt járják tovább az élet útjait. Mindez Atündér csizmája című könyvben.
5 éves kortól minden korosztálynak ajánljuk.

Itt rendeld meg!

a_macskaherceg_kilencedik_elete__-_copy_4.jpgEgy budapesti bérház bejáratát őrző, kőből faragott glóbuszt a feje fölött tartó szoborkirályfi és egy folyamatosan folyókban, tengerekben száguldozó vízi tündér szerelme állítja meg az időt Budapesten Gimesi Dóra másik könyvének, a Macskaherceg kilencedik életének egyik történetében. A szívmelengető sztori nemcsak szerelemről, de életszeretetről is mesél. Csordultig van érzelmekkel. Ezekben a mesékben a szerelem nemcsak a boldogságról szól: van benne egy kis melankólia is egymás hiánya, a várakozás reménytelensége, a fel nem ismert szerelemérzés zaklatottsága miatt. Mindez pedig a hétköznapi, mégis varázslatos Budapesten történik, amit ha szívvel lát az ember, egy mállott vakolatú ház is megszépül benne.
5 éves kortól ajánljuk.
Itt rendeld meg!

csomotunder_borito_500px.jpgÉs hogy milyen bonyolult dolog is a szerelem, arról Gimesi Dóra harmadik könyvében, a Csomótündérben mesél. Arról például, hogy miként köti össze egy megfelelő pillanatban egy királylány és egy királyfi cipőfűzőjét egy tündér, és mi történik akkor, ha véletlenül nem a megfelelő cipőfűzőket köti össze. Szintén ebből a könyvből ismerhetjük meg két tízemeletes ház, egy Angyalföldi és egy Óbudai lakótorony vágyakozó szerelmét és levelezését, majd szerelmük mesebeli beteljesedését. Gimesi Dóra meséit olvasva az is szerelmes lesz, akinek épp nincs kibe.
5 éves kortól ajánljuk.

Itt rendeld meg!

12248.jpgDóka Péter Lila királylányának 9 meséje nem szokványos, de mind szerelmes. Történeteiben nem a megszokott sémák szerint találják meg egymást a hercegnők és a hősök, a sárkányok sem a klasszikus szépségeket rabolják, sőt szerelmi bánatuk van, amit olykor pálinkával gyógyítanak. Nincsenek tipikus karakterek, se jól ismert népmesei történések, de mindenki szenvedélyesen éli meg az érzelmeit.
6 éves kortól ajánljuk.Itt rendeld meg!

covers_426089.jpgSzerelmes, érzelmes csemege a majdnem felnőtt korosztálynak Az első című novelláskötet. A hátsó borítón feltüntetettek szerint az írások 17 és 3/4 év felettieknek ajánlottak - 15 kortárs magyar író novellái a szüzesség elvesztéséről. Dragomán György, Garaczi László, Grecsó, Háy János, Karafiáth Orsolya: csak néhány név a szerzők közül. Ahány történet annyiféle, amelyekben nem minden esetben a szerelem beteljesülése az ominózus emlék, mégis kellemes, érzelmileg felkavaró történetek ezek, a fiataloknak pedig nagyon tanulságos olvasmány.Fiatal felnőttkortól ajánljuk.

Itt rendeld meg!

Végül ha egyszerűen csak egy aprósággal szeretnénk kifejezni a szeretetünket, akkor egy kedves mackós könyvet ajánlok. Az Én című képeskönyv, akár a legfinomabb bonbon, édes, kedves, kompakt kis ajándék, és igen célratörően üzen. Kevés szóval, sok-sok szuper aranyos és humoros rajzzal, igen hatásosan fogalmazza meg, hogy milyen fontos szeretni önmagunkat és a másikat.  
Mindenkinek ajánljuk.kepeslap_csomotunder.jpg

Itt rendeld meg!

Kapcsolódó termékek