Tavaszi újdonságok 0-9 éveseknek

Képeskönyvek, lapozók, régi-új kedvencek

Ez a tavasz is számtalan izgalmas újdonságot tartogat számunkra, jobbnál-jobb könyvek érkeztek a boltjainkba! Sok olyan is van köztük, amit felnőttként is igazi élmény volt olvasni. Ezek közül szemezgettem most nektek, hogy a tavaszi szünetben se maradjon a család egyetlen tagja sem olvasnivaló nélkül.

Meglepi-lapozók

01.jpg

Csodaaranyos kis könyvek érkeztek a legapróbb olvasók számára: sokan vagytok nagy rajongói a kihúzható, titkos fülekkel ellátott mesekönyveknek. Örömmel jelenthetem, hogy bővült a kínálatunk! Kétféle verzióban is kapható már ez a keménytáblás, strapabíró könyv: a tanya állataival is megismerkedhetnek a kicsik, valamint a legapróbb rovarokkal, gilisztákkal, csigabigákkal is.Az illusztrációk is nagyon bájosak, az állatok jól felismerhetők, és a sok apróság miatt akár első böngészőként is használhatók.
(1 éves kortól)

Hoppla meséi - Vendégségben Pécs városában

02.jpg

Rendeld meg ITT és ITT!

Egy olyan újdonsággal folytatom a sort, ami egy kicsit csalás, hiszen Bartos Erika könyve valójában nem most jelent meg először, de régóta hiánycikk volt, sokan kerestétek. Most végre újra itt van!A Brúnó-sorozatot nagyon szeretitek, rengeteg jó visszajelzés érkezik róluk, sokan járjátok végig Budapest titkos és kevésbé titkos csodáit a szereplőkkel. Ez a könyv Pécs városán kalauzol minket végig, az izgalmas látványosságokon túl olyan különlegességeket is bemutatva, amik talán a helyieknek is szolgálhatnak meglepetésekkel. A három barát, Hoppla, Mogyoró és Cini társaságában vágunk neki az útnak, és minden sarkon valami érdekességbe botlunk. Ha Pécsre készültök, akkor kitűnő útitársatok lesz ez a könyv, de ha egyszerűen egy olyan bájos mesét kerestek, amiből tanulni is lehet, akkor is szuper választás a Hoppla meséi. (3 éves kortól)Rendeld meg ITT!

A világ legjobb játszótere

a_vilag_legjobb_jatszotere_borito_500px.jpg

Czernák Eszter a Pagony legújabb felfedezettje, kétgyermekes édesanya, aki egy darabig saját gyermekeinek talált ki meséket, majd a Pagony írója lett, így most már ti is élvezhetitek ezt a szuperaranyos mesekönyvet. A történet szereplői új házba költöznek, abban a boldog tudatban, hogy az udvarukban játszótér várja őket, ám amikor megérkeznek, szomorúan tapasztalják, hogy minden van ott, csak játszó nincsen. Miután hiába próbálják megoldani a helyzetet, úgy döntenek, hogy összefognak, és együttes erővel építik fel álmaik játszóterét. Ennek a történetnek a legnagyobb tanulsága szerintem az, hogy nincsen szükség csilli-villi jászótér-komplexumokra, ha van összetartás, kreativitás és jókedv. Ebben a mesében ez mind bőségesen megtalálható. (4 éves kortól)

Miss Molly illemtaniskolája

04.jpg

Rendeld meg ITT!

Meglepő, de nincs a gyerekkönyvpiacon túl sok olyan mesekönyv, ami segítségére lehet a szülőknek abban, hogy játékosan tanítsák meg a gyerekeknek az alapvető közösségi szabályokat. A Miss Molly illemtaniskolája így hát abszolút hiánypótló alkotás.Albert, mesénk főszereplője sohasem kér szépen semmit, nem köszöni meg, amit kap, és úgy általában nincs tekintettel a körülötte élőkre. Egészen addig el sem gondolkodik azon, hogy ezzel mi a probléma, amíg be nem kerül Miss Molly illemtaniskolájába. Itt aztán megtanulja, miért fontos megkérdezni, hogy beszállhat-e a játékba, miért jár jobban mindenki, ha megosztják egymással, amijük van, sőt, hogy kompromisszumkészséggel még egy háború is megelőzhető!Ez a könyv nem szájbarágós, nem elavult, nem túl szigorú – valóban olyan dolgokra világít rá, amik megkönnyítik a gyerekek számára, hogy eligazodjanak az illemszabályok útvesztőjében. Elmagyarázza, mi miért fontos, melyik szabálynak mi a célja, és nagyszerű beszélgetéseket is elindíthat szülő és gyerek között. (5 éves kortól)

Mi Micsoda Olvasó-sorozat

05.jpg

Rendeld meg ITT!

Nagy öröm számomra ennek a sorozatnak az elindulása, hiszen szerencsére azt tapasztalom, hogy a kisiskolások nagyon érdeklődőek az ismeretterjesztő könyvekkel kapcsolatban. A 7-8 éves korosztály számára megfelelőt találni viszont eddig nem volt könnyű feladat. Igényük már van rá, hogy önállóan olvassanak, de azok, amik érdekelnék őket, olyan apró betűsek és sűrűn szedettek, hogy ez láthatóan lelombozta őket. Ez a sorozat viszont pontosan őket célozta meg, a tudományos érdeklődésű kisiskolásokat. Nagy betűk, rövid bekezdések és tudáspróbák segítik őket, hogy kiismerjék magukat a bolygók és a tengeri állatok világában, valamint a szövegértésük is fejlődjön, miközben pozitív olvasási tapasztalatokkal és új információkkal gazdagodnak. (6 éves kortól)
Rendeld meg ITT a sorozat eddig megjelent részeit!

Drága nagylány!

06.jpg

Ez a könyv egyszerűen csodálatos! Nem lehet elégszer elmondani a gyerekeknek, hogy úgy jók, ahogy vannak. A 21. században magabiztosnak és önazonosnak lenni felnőttként sem könnyű, hát még ha az ember kiskamasz!Szabó T. Anna gyönyörű és érző fordításában olvashatjuk ezt a kis könyvet, tele olyan fontos gondolatokkal, mint a kérdezés fontossága, egyedi külső jegyeink elfogadása és szeretése, valamint az egyéniség kibontakoztatása. Felnőttként különösen megható volt olvasnom, visszaemlékezni rá, hogy milyen volt 12-13 évesnek lenni és küzdeni saját magam elfogadásával. Ez a könyvecske segíthet abban, hogy a mostani lányoknak ez kicsit könnyebben menjen.

Rendeld meg ITT!

Jön az üstökös
07.jpg

Ki ne ismerné Tove Jansson muminjait, mikor a lapozóktól kezdve a mesefilmekig mindenféle formátumban beszerezhetjük őket szinte az egész világon! Most először azonban a muminok történeteit meseregény formában is olvashatod! A Geopen kiadó az 1968-as, szerzői változatban megjelent Jön az üstökös című kötettel kezdte meg a nagyobbaknak szóló muminvilág bemutatását.

A történet egy kellemes nyári napon kezdődik a Mumin-völgyben. A völgy lankáit kedvesen cirógatja a nap, a melegtől boldog állatok a fák tövébe húzódva hűsölnek. Muminpapa és Muminmama szokásos nyári tevékenységeiket űzik a napsütésben, hol a virágágyásokat gondozgatják, hol a verandán kémlelik a naplementét. Mumintroll és Sniff pedig a gyöngyhalászat izgalmaiba vetik bele magukat. Úgy tűnik, a Mumin-völgy egy boldog és gondtalan világ. Mígnem egy nap az égen rémisztő színek tűnnek fel. A pesszimista Pézsmapatkány a Mumin család tudtára hozza, hogy egy üstökös közelít a Föld felé. A völgy összes lakója elmenekül, de Mumintroll és Sniff félelmeik dacára útra kelnek, hogy megmentsék a világot.

A Jön az üstökös egy varázslatosan szép, filozofikus, mély, egyedi történet bátorságról, összetartásról, az élet apró örömeiről egy törékeny világban, amelyben nemcsak a muminok, hanem mi is élünk. Tove Jansson allegorikus történetébe sok mindent beleláthatunk, amik a világunkat fenyegetik, és amikről érdemes beszélnünk a gyerekeinkkel. (6 éves kortól)

Rendeld meg ITT!

 

Ifjabb Tom kapitány

08.jpg

Egyből két részt is kapunk ebből a könyvből, ami nemcsak nagyon jól néz ki, de hihetetlenül érdekes és vicces is!Főszereplőink Tom és Stella, akik egy űrállomáson élnek. Ez már önmagában rettentően izgalmas, de ha mindez nem lenne elég, a gyerekek ráadásul egyedül maradnak az állomáson, ugyanis a történet elején Tom apukájának egy expedícióra kell indulnia, egyenesen a Marsra. A gyerekek tehát magukra maradnak, és amikor megközelíti őket egy hatalmas, veszélyes űrszemét, egyedül kell kimászniuk a pácból. A kalandos, pörgős történeten túl a gyerekek rengeteg ismeretre tehetnek szert a világűrrel és az űrállomások működésével kapcsolatosan. A könyvet tehát nemcsak azoknak ajánlom jó szívvel, akik szeretik az izgalmas sztorikat, hanem azoknak is, akik úgy általában az űr iránt érdeklődnek. (7 éves kortól)

Rendeld meg ITT a sorozat részeit!

 

Kapcsolódó termékek