Újdonságok, amiket meg kell ismerned

Ezt láttuk a Könyvfesztiválon

A Könyvfesztivál mindig óriási ünnep a kiadóknak, az íróknak és főleg az olvasóknak. A gyerekkönyvesek fergeteges programokkal és rengeteg újdonsággal várják az érdeklődőket. Most itt egy csokor, friss könyv, ami mellett nem tudtunk szó nélkül elmenni. 

Ismerd meg a friss kedvenceinket!

Dés Mihály: Ancsa és Pancsa - meg a vadmalacok

ancsaespancsa.jpgLehet, hogy lemaradtál, de ez bizony egy második kötet. Ancsát és Pancsáta kívülről teljesen egyforma, belülről mégis teljesen különböző kislányt már ismerheted, hiszen nem is olyan régen egy váratlan áramszünetnek köszönhetően rabul ejtette őket a fürdőszoba. Perszer a találékony ikreket egy percig sem kellett féltenünk, és most is igaz, amikor IGAZI VADMALACLÁZBAN égnek a lányok. Mikor a papucsszabályt szigorúan betartó Kriszta mamánál és a levéltetvekre szakadatlan morgó Nagypapánál töltik a hétvégéket a kis csapat igazi csodát lát: egy disznót és két malacot, amint a vadalmafa alatt falatoznak. Ettől a pillanattól kezdve Ancsa és Pancsa mást sem terveznek, minthogy a hétvégi kiruccanások alkalmával hogyan találkozzanak újra a disznócsaláddal. Igen ám, de mi lesz, ha TÉNYLEG TALÁLKOZNAK???

Ezt a hihetetlen humorú, az egész családot megnevettető mesét felolvasásra ajánlom öt éves kortól azoknak a gyerekeknek. Rendeld meg az első részt ITT, a vadmalacos kalandot pedig ITT!

Máray Mariann és Dániel Anndrás: Utazz Bálnabusszal!

Máray Mariann egeres képeit és Dániel András fanyar humorát már minden gyerekkönyvfüggő ismeri. Na, de mindez egy könyvben mindeddig még nem találkozott. Ennél nagyobb dobás kevés volt a Könyvfesztivál újdonságai között, az egyszer biztos. Ha kézbe veszed a hatalmas böngészőt, egyszerre kapsz egy művészien karakteres mégis abszolút gyerekközpontú albumot, egy csomó kis feladatot feladatot és játékot, egy jó pár viccet és heccet, sőt, még egy koherens történetet is arról, hogy a nagyvadakat milyen praktikus dolgokra lehet használni. Te utaztál már bálnabusszal? Építettél felhőkarcolót zsiráfdaruval? Ismered az őzkomfortos lakások nyugalmát távol, a macskajárta nagyvárostól? Béreltél már műtigrist? Itt az ideje! Vagy szeretnéd elkerülni a fogsorban állást? Akkor szállj az égbe, mint a bőregerek! Utazz Léghüllős cipelinnel! El sem tudod képzelni, hogy az egerek milyen találékonyak... Épp itt az ideje, hogy frissítsd a tudásod, fejleszd a fantáziád, csiszold a humorod és te is megtanulj egérként gondolkozni!

utazz_balnabusszal_beliv_500.jpg

A könyvet MINDENKINEK ajánlom. 3 éves kortól. Rendeld meg a könyvet ITT!

Garabonci Gréti varázsol és Garabonci Gréti nagy titka

garabonci1.jpgHa olyan könyvet keresel, kezdd Garabonci Gréti nagy titkávalamit szívesen olvas a cserfes kislányod, akkor megtaláltad, mert Gréti (majdnem) pont olyan mint minden nyolc-kilenc éves. Szereti a palacsintát, piszkálja az öccsét és nem akar suliba járni. Ez nem is csoda, hiszen a második osztályba való beilleszkedést az eddig magántanuló Grétinek egy borzalmas természetű kislány, Rozalinda folyamatosan akadályozza. Gréti pedig könnyen elbizonytalanodik. Még szerencse, hogy az öcsikéje, az anyukája és az apukája mindig igyekszik felvidítani. Sőt, lassan kiderül, hogy kedves diákok is járnak iskolába. A történet végig izgalmas, vicces és fordulatos, ami nagyon fontos a kezdő olvasók figyelmének a fenntartásához. A végén azonban olyan csattanóval szolgál, ami arra ösztönzi az olvasót, hogy rögtön a második kötethez nyúljon. Grétinek ugyanis van egy varázslatos titka. Nem akármilyen, átlagos, kisiskolás Grétiről

garabonci_greti_varazsol.jpg
van szó, hanem egy olyan kislányról, aki a második kötetben furfangosan bosszútforral az undok Rozalinda ellen... Vajon mi sül ki ebből?

Bár a kiadó első olvasós könyvnek aposztrofálja a sorozatot, én inkább azoknak a gyerekeknek a kezébe adnám, akik már túl vannak egy-két olyan szövegen,amikben nincsenek egyből kétjegyű mássalhangzók, hosszú szavak és mondatok. De, ha a bemelegítő könyveken túl vannak, jöhetnek Gréti varázslatos kalandjai tele humorral és huncutsággal! Garabonciás Gréti minden kisiskolás legjobb barátja lehet!

Rendeld meg a könyveket ITT!

Kapcsolódó termékek