Végre egy lapozó, amivel valóban játék a lefekvés előtti rituálé!

Kisnyuszi fürödni majd aludni megy

A gyerekek élete valójában nem olyan egyszerű és varázslatos, mint amilyennek elsőre tűnik, hiszen minden egyes nap végén unalmas, kötelező feladatok sora várja őket: meg kell fürdeniük, és utána ágyba bújniuk. Ez általában a szülő és a gyerek részére is kihívást jelent, rendszerint mindkét fél tortúraként éli meg az esti lefekvés körüli teendők elvégzését. A frankfurti illusztrátor-szerző, Jörg Mühle számára sem lehettek idegenek a lefekvést megelőző kötelező körök, ezért egy rendkívül frappáns megoldással állt elő a kisnyusziról szóló könyvsorozatában!

alszik.jpg

Melyik gyerek hagyja megmosni a haját? Vagy vonul el lelkesen az ágyikójába, ha a szülők felhívják a figyelmét arra, hogy lassan ideje volna lefeküdni? Az illusztrátor rájött a megoldásra, és ravasz trükkhöz folyamodott a babakezekbe passzoló lapozóiban.
kisnyuszi_furodni_megy_borito_500px.jpg

A kemény lapos könyveket lapozgatva egy végtelenül aranyos kisnyuszi elevenedik meg a szemünk előtt, akinek rendkívül meglepő módon semmi kedve a fentebb említett, fürdéssel-alvással kapcsolatos tevékenységek elvégzéséhez. Amellett, hogy az illusztrációk elképesztően kedvesek, a Kisnyuszi fürödni megy és a Kisnyuszi aludni megy című kötetek különlegessége leginkább interaktív mivoltukban rejlik. Ezekben a lapozókban ugyanis az olvasó maga is segít a kisnyuszi fürdetésében, illetve lefektetésében, elaltatásában. Hiszen Kisnyuszira pontosan ugyanazok a feladatok várnak, mint bármelyik lefekvésre váró gyerekre. Az oldalakon található instrukciókat követve, a fürdetés keretein belül például sampont kell tennünk a kisnyuszi fejére, le kell takarnunk a szemét, nehogy víz menjen bele, vagy éppen a szárításánál gyengéden meg kell törölnünk az orrocskáját. Az illusztrációk pedig rendre leképezik az utasításokat, ami egyúttal rendkívül gazdag humorforrásként is szolgál. Például ha erősen rá kell fújnunk a nyuszira, mert elromlott a hajszárító, a következő oldalon láthatóan nagyon küzd az egyensúlya megtartásáért, és épphogy sikerül megkapaszkodnia a székben.kisnyuszi_aludni_megy_borito_500px.jpg

Így jutunk el szórakozva, közösen haladva, lépésről lépésre a fürdés végéhez! Szeretnéd kipróbálni, milyen egyszerű Kisnyuszival az esti procedúra?
Rendeld meg itt!

Ilyen trükkökhöz folyamodva szinte észrevétlenül, játszva csábíthatjuk mi is fürdésre a gyerekeket, miközben minden gond nélkül képesek teljesen azonosulni a kisnyuszival, sőt, még boldogok és büszkék is, ha segíthetnek neki abban, hogy neki se menjen víz a szemébe, vagy abban, hogy megszáradjon a bundája.

A lapozók játékossága abban is segít, hogy az amúgy kevéssé szeretett és népszerű feladatokat is meghitté és vonzóvá varázsolják. A közös játékon és aktivitáson túlmenően a könyvek törődésre is nevelnek, amivel a kisebbek empatikus képességeit is fejleszthetjük, de a szenzomotoros készségek fejlesztésében is hasznosnak bizonyulhatnak a kötetek, hiszen az oldalakon kapott parancsok függvényében fújni, törölni, simogatni, tapsolni kell. A legkisebbeknek természetesen a szülők is segíthetnek, ha elsőre nem sikerül.furdik.jpg

 

Az interaktív kisnyuszis lapozók új dimenziót nyithatnak a kisgyerekes családok esti rituáléiban, ezeket lapozgatva valóban remek szórakozássá válhat a fürdetés és lefekvés!

Szerezd be itt a két Kisnyuszi-mesét!

Kapcsolódó termékek