5 képeskönyv, amit nem tudnak megunni a kicsik

A legkisebbek kedvenc képeskönyvei

Kíváncsi vagy, hogy milyen újdonságok jöttek a kicsiknek? Szeretnél olyan mesét olvasni, amibe beleszerelmesedik a gyereked? Most összeszedtem öt olyan kicsiknek szóló történetet, ami megragadja a gyerekeket vizuálisan, és a szereplőkkel könnyen, szívesen azonosulhatnak, sőt a sokrétegű poénok miatt a szülők sem unják a olvasást.

1. Lupo, a farkas

25888.jpgEz a könyv egyből felkelti a gyerek figyelmét, mert óriási és élénk, színes. Ha bemész a könyvesboltba, nagy valószínűséggel ezt akarja majd azonnal felolvastatni a gyereked. Azt kell mondjam, nem fogtok csalódni. Lupo egy igazán különleges farkas. Ugyanis nem nagyon tud azonosulni a "faskasság" alapelveivel. Első sorban azzal, hogy pont szürke legyen a színe. Persze nem hagyja annyiban a dolgot, és mindent megtesz az önmegvalósítás érdekében. Hol ilyenre, hol olyanra alakítja a bundáját, és minden egye alakváltással beeemel valami olyan klasszikus mesei csavart, amitől a felnőttek is halálra nevetik magukat. Mert lássuk be, azért egy jópofa farkassal elég sok poént el lehet ütni. 

2. Pim és Pom

26316.jpgPim és Pom történeteit mindenki szereti, aki oda van a jó karakterektől, szeret nevetni, és bírja, a retro képeket. Van két cicus, egy fehér és egy fekete. A Kedves Hölgy a gazdijuk, ami irtó jó, mert azon túl, hogy remekül bánik velük szeret sütni, főzni, meg egyáltalán, minden iszonyat nett az otthonukban. Csakhogy a Kedves Hölgynek van két unokahúgocskája: Saci és Timi. A kislányok pedig mindig a kellemesnél jobban szeretnék babusgatni a cicákat. Mit gondolsz, mi fog történni?

Derítsd ki és nevess sokat! Ha kíváncsi vagy, mitől olyan zseniális a Pim és Pom sorozat, lapozz ide, és deríts ki a titkukat!

3. Kicsi Mimi

25507.jpgA Kicsi Mimi sorozatot szintén imádják a gyerekek. Az otthonos, kedves képek, szerethető karakterek egyből belopják magukat a gyerekek szívébe. Kicsi Mimi lassan, érzékenyen és nagyon őszintén reagál minden változásra. Keveset szól, de minden reakciója teljesen tisztán gyermeki. Ha költözni kell, ha oviba megy, ha kistesó érkezik a családba, Mimi pont annyit tesz, amennyit minden gyerek tesz, vagy tenne. A cselekedetei nem kirívóak, csak nagyon őszinték nagyon egyértelmű helyzetekre. Ezt pedig a gyerekek imádják! Egyszerűen oda vannak, ha fiktíven ilyen különleges élethelyzetekbe kerülhetnek, és együtt szontyolodhatnak, vagy örülhetnek a kedves nyuszilánnyal.

4. Dönci25876.jpgMinden költözés nehéz... Dönciék nemrég költöztek új lakásba. Még minden játék dobozokban áll, Döncinek nincsenek barátai. Hiányzik neki a szomszéd cica, a kisvasút, a kert. Még szerencse, hogy mindig vele van a varázstakarója, ami alá elbújhat, ha rossz a kedve, és segítségül hívhatja, ha nem tud megoldani valamit. Akár te is költözöl a gyerekkel, akár nem Dönci valami nagyon fontosat mutat a gyerekeknek: hogy bármilyen helyzetet átvészelhetnek, ha ahhoz ragaszkodnak, ami igazán fontos. Ez soha nem egy lakás, egy gyerekszoba, hanem az a belső fantáziaviláguk, amibe bárhol, bármikor visszaléphetnek erőt gyűjteni és töltődni, ha arra van szükségük.

Kattintsés olvass bele a könyve!

5. Pipp és Polli25204.jpgHa van sorozat, ami szerintem egyáltalán nem a problémák feldolgozására épül, hanem sokkal inkább az érződik, hogy a szerző egyszerűen iszonyat jól és természetesen tud a kicsi gyerekek életébe beleérezni, akkor az a Pipp és Polli. Mégis, végül a sorozat minden darabját "használhatjuk" valamilyen nehézség, vagy akadály feldolgozására. Gondolj bele, milyen volt kicsi gyereknek lenni, és hamar rájössz, hogy az életed másból nem állt, csak nehézségekből. Az egyik pillanatban valamilyen szabályt kéne elfogadni, a következőben megoldani azt, hogy a másik gyerek pont azzal akar játszani, ami tied, vagy, hogy véletlenül bepisiltél, nincs nálad a kedvenc játékod, ami átsegíthetne téged a nehéz helyzeteken, vagy egyszerűen veszteség ér. Na, az a helyzet, hogy a Pim és Pom sorozat minden gyerekkori problémát tematizál úgy, hogy közben vicces, jók a képek, eszméletlenül szuperek a karakterek és Axel Scheffler, a Graffaló rajzolója iszonyat koherens világot teremtett a sorozattal.

Ráadásul hamarosan új könyvvel bővül a sorozat!!! Ugye kíváncsi vagy?! Már csak pár napot kell aludnod, és kiderül!

+1 Megjelent egy új Bogyó és Babóca lapozó-sorozat!!!

25936.jpgIgen, nem csalás, nem ámítás, Bartos Erika most olyan képes szótárral örvendezteti meg a gyerekeket, amivel megtanulhatod a gyümölcsöket, a virágokat, a szerszámokat. Böngészhetsz kedvedre, felfedezheted a színek, a formák és számok világát!

Ismerd meg a sorozatot a cikkünkből!

Kapcsolódó termékek