7+1 ok, amiért a Fiú vagyok mindenkinek kötelező

És nem csak fiúknak!

Nem ismerem James Dawsont, de van egy olyan érzésem, hogy baromi jófej lehet. A Fiú vagyok szerzője elképesztően hitelesen és zseniális humorral ír a kamaszokat foglalkoztató kérdésekről, finomkodások és tabuk nélkül. Emellett persze még vagy száz másik ok is van, amiért ez a könyv kötelező olvasmány mindenki, de főleg a tizenéves fiúk számára: következzen ezek közül is a legfontosabb 7 (plusz egy)!

Szóval miért MUSZÁJ elolvasnod a Fiú vagyokot?

1. Mert rájössz, hogy az őrült folyamat, ami végbemegy a testedben ebben a korban, nemcsak TELJESEN normális, de - többé kevésbé - mindenki esetében ugyanakkora szívás. És ez nagyon megnyugtató.

25760.jpg2. Mert oké, hogy az interneten gyakorlatilag bármire rá lehet keresni, nagyon nehéz szelektálni néha az értelmes válaszok és az oltári nagy baromságok között. Szépen kérlek, a kérdéseidre NE az interneten próbálj meg választ találni. Szintén, ha szexről van szó, SOHA ne bízz a pornóban, mert az NEM valóság. Az író rengeteg időt töltött azzal, hogy fiataloknak órákat tartott ebben a témában. Hidd el, tudja, mit fogsz kérdezni!

3. Használati utasítást kapsz ahhoz is, hogy egy asztalnak hogyan csavard be a négy lábát, de a saját tested változásával magadra leszel utalva. Vedd úgy, hogy ez a te használati utasításod. Nem fair, de sajnos igaz, hogy annak ellenére, hogy minden felnőtt átment ezen, elég ciki róla beszélni, úgyhogy sok mindenre magadtól kell rájönnöd.

fiuvagyok4.jpg4. Mert MINDENNEL képbe kerülsz. Annyi misztikum lengi körül a szex témát, ami jórészt SZÍNTISZTA BAROMSÁG. Ne érezd cikinek, ha a könyv csupa újdonság. Naná, hogy az, ha senki nem mondta el. Senki nem várja, hogy magadtól jöjj rá minderre! Később viszont, ha rájössz, hogy nem vagy képben, az már kicsit égő lesz - fogadd hát el a segítséget.

5. De ha valami mégsem derül ki a könyvből, akkor is arra biztat, hogy kérdezz. Amikor már szexelni fogsz, azt kívánod, bárcsak lenne valaki, aki megmondaná, mit csinálj. A könyv arra biztat, hogy a partneredet kell kérdezd ezekről, hiszen ő az a valaki, aki a legjobb választ tudja majd adni. Persze ez elég nehéz. Mégis hogyan beszéled meg vele mindezt? Ebben is segít a Fiú vagyok. Az egész könyv arról szól, hogy a tabuk megszűnjenek. Ez mind természetes. Nem elég, hogy a tested már készen áll a szexre, legyél elég érett, hogy beszélni is tudj róla.

6.  Mert a melltartók rejtélyes világába is betekinthetsz. A lányoknak a melltartó levétele olyan könnyen megy, mint neked az, hogy boxert húzz. Emiatt hajlamosak elfelejteni, hogy elsőre ez nem magától értetődő mutatvány. Többet nem mondok, a könyvben találsz rá részletes ábrázolást.

fiuvagyok5.jpg7. Mert jó, ha képben van az ember. Ha fiú vagy, rengeteg dolgot elvárnak tőled, és nagyjából az egész az önbizalmadra épül. Legyél kemény, szívós és erős. Ha elég magabiztos vagy, senki nem vonja kétségbe. Ha tudod, mit csinálsz, minden megy, mint a karikacsapás: megbarátkozol azzal, ahogy kinézel,  és attól sem jössz zavarba, ha sikamlós lesz a beszélgetés a haverjaiddal. Miközben a tested változik, ki tudja, merre, és olyan szavak röpködnek körülötted, amiről alig van fogalmad, nem leszel magabiztos. Járj a végére, mi ez az egész felhajtás a kamaszodás körül.

+1. Kedves Felnőtt, Szülő. Talán azt gondolod, veled bármit megbeszélhet egy fiatal fiú. Vagy azt, hogy az író túllőtt a célon, esetleg nincs még itt az ideje, hogy a gyereked ilyeneket halljon. A szerző, James Dawson 2000-től nyolc éven át tanárként dolgozott szociális egészségügyi nevelés tárgyat oktatva. Rengeteg fiatalnak, nagyon sokszor tartott előadást a szexről, főállású íróként pedig élvezhetően és könnyen érthetően ír erről a témáról a tizenéves korosztálynak. Az ő véleménye a következő:

"EGYIKÜNK SEM A SZÉLESSÁVÚ INTERNET VILÁGÁBAN NŐTT FEL"

A valóság az, hogy egy tízéves már simán hozzá tud férni akármilyen pornóhoz a mobiltelefonján. Egyre gyakoribb, hogy a szexuális élet megismerésében ez az első lépés. Képzeld el, ahogy a fiatal fiúk és lányok ezzel szembesülve arra gondolnak: "Szent szar, EZ a szex?" Szóval ha ezt szeretnéd elkerülni, de nem tudod, hol kezdd el AZT A BIZONYOS BESZÉLGETÉST, akkor nyugodtan add a fiad / unokaöcséd / keresztfiad (vagy akár a lányod!) kezébe ezt a könyvet.

"Bízom benne, hogy ez a könyv áthidalja azt a szakadékot, ami aközött tátong, hogy mit lehet a tanárokkal az iskolában megbeszélni, és mi az, amit a gyerek az interneten a saját szemével vagy már látott, vagy amit nagy valószínűséggel a közeli jövőben látni fog."

fiuvagyok6.jpgHuszonegy éves srácként azt kívánom, bár visszamehetnék az időben, fiatal tudatlan tizenéves énemhez, hogy a kezébe nyomjam a könyvet. Így, korban kissé távolabb rendkívül jól szórakoztam James Dawson humoros szókimondásán, miközben nosztalgikusan vissza-vissza gondoltam a saját kamaszkoromra, az iskolai szexuális felvilágosításra, ami a legegyszerűbb kérdések után is óriási röhögésbe fulladt. Mikor kezembe vettem a könyvet, rögtön szembesültem azzal, hogy egyáltalán nem ragad le a szex tárgyalásánál. A szexuális orientációtól kezdve, az átlagos tinédzser kezdő ruhatárán át, az ismerkedésen keresztül mindenről beszél, egészen addig, hogy hogy ne legyél TOTÁL GÖRÉNY, ha szakítanod kell. A könyv felkészíti a fiúkat arra, hogy fiúk, pasik, végül férfiak legyenek. Utolsó üzenete: Érezd jól magadat a bőrödben! Élvezd az életed!

- Bánáti Kende ajánlója - 

Ha megrendelnéd ezt a rendhagyó ismeretterjesztőt, kattints ide!

Ha pedig beleolvasnál, itt a helyed, ha pedig egy hosszabb ajánlót is olvasnál a könyvről, ide kattints.

A lányverzióról pedig itt tudhatsz meg többet!