A könyv, ahol nincsenek tabuk

Ezzel a könyvvel nem nehéz fiúnak lenni!

Fiúnak lenni nehéz – állítja a Fiú vagyok szerzője, James Dawson. Álljunk csak meg, mi van? Egy olyan világban világban élünk, ami rengetegszer a férfiaknak kedvez… Akkor mi is olyan nehéz a fiúknak? A válasz egyszerű: fiúból Férfivá válni, na az kemény. Szerencsére a Tilos az Á új könyvének elolvasása után egy kicsit könnyebb lesz minden, hiszen a Fiú vagyok (és persze testvére, a Lány vagyok) minden, de tényleg MINDEN kérdésedre választ ad!

fiu1.jpgA társadalom már egészen kicsi korukban elvárja a fiúktól, hogy KEMÉNYEK legyenek, ERŐSEK és SZÍVÓSAK. Ezzel el van intézve, a fiúk magukra vannak hagyva, miközben ugyanolyan fizikai és érzelmi változásokon mennek át, mint a lányok, de nincsenek bátorítva arra, hogy ezekről a folyamatokról beszéljenek, kérdezzenek. Mindeközben semmilyen körülmények között ne mutassák ki érzelmeiket. Márpedig ezek a változások MINDENT megváltoztatnak, benned és a környezetedben egyaránt. Ez pedig baromi rémisztő lehet, tele kétségekkel és kérdésekkel.

Minden fiú bátor, aki erről beszél, könyvet olvas. Ha már a kezedbe vetted ezt a könyvet, óriási próbán estél át, hiszen nem dobtad el, hogy ez ciki, mi van ha meglátnak, és amúgy is tudom, hogy kell fiúnak lenni, hiszen az vagyok. Nem vagy kevésbé ERŐS, SZÍVÓS és KEMÉNY. 

Szóval miért is van egy Fiú vagyok című könyv a kezedben? Leginkább azt szeretnéd tudni, hogy mi a franc történik veled? Oké, a jó hír az, hogy James Dawson kiváló humorral és kegyetlen őszinteséggel fog válaszolni minden feltett és titokban felmerült, ciki vagy egyáltalán nem ciki kérdésedre. A csajozási tanácsait soha ne becsüld le, és ha van egy kis eszed, elkerülheted, hogy mindenki egy tahó pöcsfejnek nézzen. De komolyan, ne legyél az.

Szintén megnyugtató lehet számodra, hogy jó eséllyel minden srác a környezetedből pontosan úgy érez, mint te. Persze nem mindenkinek egyszerre jön el ez a pillanat, de ettől még az a haverod, aki mindent tud a szexről, talán már "csinálja" is, annak idején teljesen ugyanazokra a kérdésekre kereste a választ, mint mindenki más.

fiu5.jpgA Fiú vagyok gyakorlatilag mindenre kitér. Milyen gyakran normális magadhoz nyúlni? (Ezt SEMMIKÉPP ne az interneten próbáld megérdeklődni.) És hogy állunk a pornóval? Oké vagy sem? Szex-e valójában az orális szex, és miért beszél mindenki az análról? Örülök, ha azt már hallottad, hogy viselj óvszert, de tudod-e, mi a teendő, ha elszakad? És persze a klasszikus kérdés, az adu ász, ami mindent visz: a méret. Elég nagy a farkad? James Dawson az összes szexszel kapcsolatos kérdéssel kapcsolatban megnyugtatóan válaszol.

A könyv, akárcsak a pubertás, egy hirtelen meglepetésekkel teli kezdet után azonnal leköti az olvasót. Neked azt ígérték, itt nem lesznek tabuk, és így bizony, már az első oldalon biztosít arról, hogy popók, fütyik, puncik következnek. Ez a szókimondás az utolsó oldalig megmarad, de fokozatosan halad, elmondja például a sulis hierarchia működését, de köntörfalazás nélkül beszél arról is, hogy izzadni fogsz és sose lógd el a zuhanyzást.

fiu4.jpgA Fiú vagyok a külsődben megjelenő változásokra is kitér. Ha azon aggódsz, hogy nézel ki most, gyors lapozással vethetsz egy pillantást az íróra, aki a jelenlegi kinézete mellé bevállalta a kisiskolás fényképét. Elárulom, hogy a vigyorgó, hatalmas elálló fülű, szeplős kissrác elég jó pasi lett. Hát a kamaszodás ilyen dolog. Ha nem jön, elkezdesz parázni, de hidd el, elég hamar megutálod a mutálással, pattanásokkal együtt. Tudom, ezt lehangoló hallani, de ne felejtsd el, az ÖSSZES felnőtt, akit ismersz, TÉNYLEG átesett ezen. Aki azt mondja, hogy ez varázslatos, már tuti nem emlékszik semmire, de legalább senki nem halt bele. Utólag azért tetszeni fog, hogy nőttél harminc centit, szélesebb lett a vállad és mélyült a hangod.

Ezt követően a pénisz és a herék a téma, maszturbálás, szex, pornó. Tudom, ezek tabutémák. Vannak, akik úgy gondolják, hogy a szüleitek, vagy az iskolai védőnő majd szép óvatosan beszél ezekről, de mégis ki veszi komolyan azt, aki a farkadat hímvesszőnek nevezi? Amennyiben esetleg rendkívül aprólékos szexuális felvilágosításban volt részed, ennél a résznél érdemes bekapcsolódni, mert jó, jó, mindent tudsz a szexről, de végső soron HOGYAN és MIKOR fogod ezt használni? Emellett garancia nélkül, de kapsz pár rendkívül hasznos tanácsot ismerkedésre, a jó eséllyel pofonnal járó csajozós dumákat pedig tényleg kerüld el.

fiu3.jpg
Csók / szex / szerelem? Nem, a csókolózás nem az, amit a kisfiúk és kislányok szex helyett csinálnak. Egy újabb komoly tabu, történetesen az érzelmeid kerülnek lassan előtérbe. Például mit csinálj, ha a kapcsolatod véget ér? Elég, ha írsz egy SMS-t, hogy nem jött össze? Muszáj mindig, minden körülmények között őszintének lenni?

Ezek már nagyon komoly témák, nem lehet olyan konkrétan megfogni őket, mint azt, hogy miért szőrös a hónaljad. Fiú vagy, pasivá érsz és végül férfi leszel. Viszont a szerző szolgál pár egyértelmű játékszabállyal: légy MINDIG őszinte a partnereddel! Ezzel pedig el is érkeztünk egy újabb dilemmához: mi van, ha nem vagy szerelmes, de szexelni szeretnél? Az tilos?Ez csak néhány kérdés, probléma, amit a Fiú vagyok felvet, de elképesztően sok minden szóba kerül még, gyakorlatilag minden a szexuális orientációtól kezdve a nemi egyenlőségen keresztül a megcsalásig. James Dawson mindenre gondolt, ami 12 éves kor felett egy fiú fejében megfogalmazódik: a könyv magával sodró humora, hiteles hangvétele, és persze Spike Gerrell szuper rajzai elképesztően szórakoztatóvá teszi az olvasást, közben pedig minden kérdésünkre választ kapunk.

- Bánáti Kende ajánlója -

25761.jpg
Arról, hogy miért érdemes MINDEN FIÚNAK elolvasnia ezt a könyvet, itt olvashatsz!

Na és mi a helyzet a lányokkal? A Lány vagyokot itt találod, az erről írt ajánlónkért pedig ide kattints!

Ha pedig beleolvasnál akár a Fiú vagyokba, akár a Lány vagyokba, itt megteheted!