A Tilos az Á Könyvek

ezeket is megtalálod a Könyvfesztiválon

A Könyvfesztiválra 3 új könyvet jelentett meg a nemrég alakult Tilos az Á Könyvek. Ezeket a regényeket nemcsak a célközönség, tehát a 12-18 éves korosztály olvassa szívesen, hanem a fiatal felnőttek is, sőt sok szülő lelkes Időfutár rajongó, és biztos vagyok benne, hogy a többi új könyvünket Te is szeretni fogod.

A könyveket keresd a Millenárison, a D7-es pavilonban is április 24-27. között kedvezménnyel!

IDŐFUTÁR 3.- A PRÓBÁK PALOTÁJA

if3300.jpg
A rádióban futó sikeres hangjátéksorozat könyvváltozatának harmadik része. A körző titka és A királynő palástja után nolvasd tovább a LETEHETETLEN, IZGALMAS, VICCES, MAI sorozat legújabb részét!

Emlékszel? Hanna naplója hiába kerül vissza a barátai kezébe, mert mielőtt megtudnák belőle, pontosan hol is keressék őt térben és időben, a napló megszakad. Budapesten kétségbeesés lesz úrrá a csapaton, és közben még az országos fizikaversenyen is helyt kell állniuk a fiúknak. Hanna viszont egyre inkább belebonyolódik a XVIII. századi bécsi életébe, ahol nemcsak Georg Metzler és Benedict az ő szerelméért folytatott küzdelme köti le, de a titkosrendőrség fejének is tervei vannak vele. De ha valaki hirtelen föltalálná a féreglyuktelefont, vagy Bulcsúék eljuthatnának Genfbe a CERN-be, ahol a világ legnagyobb időgépe található? akkor talán mégis rátalálhatnának egymásra a múltban és a jelenben élők. Talán?
Vajon kiderül bármi is? Ha elovasod a könyvet, közelebb kerülsz a megoldáshoz.

Itt egy ajánló, vagy olvass el egy részletet!

LIDÉRCFÉNY NYOMOZÓIRODA - A NÁDAS TITKA

liderc300.jpg
Nemere Istvánúj regénye olyan gyerekek kalandjairól és barátságáról szól, akik itt élnek közöttünk a 21. század elején, és akár velük is megtörténhet mindaz, ami a könyv szereplőivel.

Egy határ menti kis faluban különös dolgok történnek. Éjszakánként a közeli tavon a nádas közt ?lidércfények? villognak, vándorolnak. Senki sem tudja, mi a szokatlan jelenség oka. De négy fővárosi gyerek ? Gréti, Sára, Bence és Marci ? érkezik nyaralni a faluba, akik elhatározzák, hogy utánajárnak a titoknak, és megalakítják a ?Lidércfény Nyomozóirodát?. Egy helybeli fiúval, Krisztiánnal a nádasban ismerkednek meg, és gyorsan mindannyian a szívükbe zárják, különösen Gréti? Krisztián ladikja és bátorsága segítségével ők öten pár hét alatt fenekestül felforgatják a nádast, a tavat és a falu életét, és olyan ügy nyomára bukkannak, melybe hamarosan a rendőrséget is be kell vonni.

Csak kalandvágyó olvasóknak! De nekik nagyon! Tüskevár-történet a mobiltelefonok korában!

Olvasd el a regény első fejezetét, vagy ezt az ajánlót!

DUETT HAMIS HANGOKRA

duett300.jpg
Lander első napja a nyári szünet után a suliban épp olyan, mint az összes többi: unalmas órák, nevetséges tanárok, a hülyék bandája, találkozás a barátokkal. Egészen addig, míg be nem lép az új lány az osztályba. Liselot. Landernek elakad a lélegzete, dobog a szíve, zavarban van: igen, fülig szerelmes lett. És Liselot viszontszereti! Hamarosan együtt oldják meg Liselottal délután a matek házit, együtt sétálnak haza, együtt bóklásznak a karácsonyi vásárban, együtt utazgatnak három napot Belgium városaiban a színjátszó csoporttal.
De Lander elkövet egy hibát, ami talán nem is hiba... veszekedésüknek végzetes következményei lesznek. Vajon egymásra tudnak-e újra találni ezek után?

A könyvet Bart Moeyaert, a szerző 17 évesen írta. A hangja ettől még hitelesebb és érzékenyebb.

Szerelmeseknek és vágyakozóknak.

Ajánló,  két vallomás és egy részlet a könyvből.