Gévai Csilla: Micimackó utazik

Gévai Csilla a Pagony tíz éves születésnapjára írt egyperces meséjét hallhattátok a Petőfi Irodalmi Műzeumban, ha ott voltatok. Ha meg nem, vagy szeretnétek el is olvasni, akkor most itt van, a mesesarokban!

tovább...

Tíz év, száz varázslat

Egy különleges, ünnepi mesét olvashatsz Bátky András tollából. Ha figyelmesen olvasod, Pagony könyvek címét találod meg benne!

tovább...

Winnie és a denevérek

Laura Owen könyve

A Winnie-sorozat kötetei első olvasóknak szólnak, kalandos, de egyszerű, vicces történetek. A főszereplőnk egy kis boszorkány, akinek bizarr szokásai ellenére meleg szíve van. A rövid fejezetek, a sok kép és a nagybetűs szedés is az olvasást segíti.

tovább...

Pipicsibi elindul Barázda bácsihoz

Lemezmesék 1.

Új sorozatunkban gyerekzenékről olvashattok, meg mindenféle másról, ami hang, kép, zaj, Lakótárs nevű bloggerünktől. Róla és a mesékről ennyit: két gyerek, két szoba, két hangfal, két élet, a munka meg a család - mint majdnem mindenki, én is sztereóban élem az életem. A munkám zenehallgatás és szövegírás, otthon meg meséket mondok és találok ki. Miért ne lehetne összekötni a kettőt, és szigorú, csikorgó lemezkritikák vagy behízelgő ajánlók helyett lemezmeséket írni?

tovább...

Hogyan jutott Mach és Sebesztova a letépett telefonkagylóhoz?

Milos Macourek - Adolf Born: Mach és Sebesztova az iskolában

Mach és Sebesztova iskolai kalandjai ideális olvasmányok első olvasóknak és már iskolába készülő nagyóvodásoknak is.

tovább...

Boribon és Annipanni

A legelső Boribon és Annipanni történetet olvashatjátok.

tovább...

Filkó és Palkó

Fülesnek áll a világ!

Mesesorozatunkban Both Gabi meséjét olvashatjátok Kőszeghy Csilla rajzaival Filkóról, a rettentően hosszú fülű kutyáról, aki sokszor bajba keveredik, és Palkóról, talpraesett gazdájáról.

tovább...

Nyáron nyaralunk, télen szerelünk

Imbusz mester és Pudlimász nyaralni megy

May Szilvia meséjét olvashatjátok Pudlimászról, a háromlábú kutyáról és gazdájáról, a mindent megszerelő Imbusz mesterről. Imbusz mester autószerelő, de ha kell, rövidlátó vagány tanítónőnek szerel szemüveges autót, autóversenyző kutyáknak mindenféle trükkös járgányt, vagy éppen egy olyan kocsit, amit a bandázó rosszkutyák az életben nem érnek utol.

tovább...

Zulejka Zoé piros traktora

Finy Petra meséje

Finy Petra Dagonyalényei Zánkán élnek. A történet helyszíne a nagy homokos gyerekstrand, ahol a gyerekek nap mint nap játszanak, és nap mint nap játékokat veszítenek el. Ez a homokos part látszólag teljesen átlagos, valójában azonban különleges lények lakják. Amint elmegy az utolsó család az egész napos pancsolásban jól elfáradt csemetéivel, a gázló homokja megelevenedik, és előbújnak a csodálatos dagonyalények. A dagonyalények kedves, melegszívű sárteremtmények, akiknek állandóan melegre van szüksége: a kis vaskályhályukból nyerik a meleget, és Dagonyanyanya, ez a hangos és melegszívű asszonyság, afféle dagonya-családfő, rengeteg sapkát, sálat köt nekik. De a szeretet is átmelegíti őket, amit a gyerekektől kapnak. A gyerekek pedig azért kedvelik a dagonyalényeket, mert a zánkai parton felejtett, vagy a strand játszóterén hagyott, netán a fürdőhely parkolójában elejtett játékokat mindig visszaviszik nekik.

tovább...

Sütihasználati beállítások