Ki lennél az Én vagy senkiből?

Töltsd ki a kvízt és megtudod!

Zénó, a laza zenész. Aliz, a népszerű táncos. Nóri, a vad gót. Burni, a bulifelelős izompacsirta. Erik, a magának való kocka. Meli, a visszahúzódó orvospalánta. Gergő, a tökéletes szívtipró. Négy fiú, három lány, akik úgy döntenek, összefognak, hogy kiderítsék, ki akarja megölni őket...Mészáros Dorka összeállított egy tesztet, hogy megtudd, ki lennél krimijéből, az Én vagy senkiből!

tovább...

Itt az új Éhezők viadala: A Vétkes

Szpojlermentes ajánló Cecelia Ahern új könyvéről

Cecelia Ahern neve ismerős lehet azoknak, akik olvasták (vagy látták) az Ui.: Szeretleket. Ezúttal viszont nem egy érzelmes-mélabús, de azért happy enddel végződő történetbe csöppentünk: az írónő új könyve, A Vétkes egy kőkemény disztópia, ami legalább annyira sokkol majd, mint Az éhezők viadala tette. Szpojlermentes ajánló Cecelia Ahern új sorozatáról.

tovább...

Mit csinál az író nyáron?

Interjú Kolozsi Angélával, a Bódog és Szomorilla, valamint az Emília és az angyal, akit Körmöczi Györgynek hívnak szerzőjével

Több éve indítottunk egy  nyári cikksorozatot a Pagony blog oldalán, ahol a szerzőket, illusztrátorokat faggattuk. Szerencsére eljött az ideje, hogy folytassuk! 

Első kiszemeltünk Kolozsi Angéla, a Bódog és Szomorilla, valamint az Emília és az angyal, akit Körmöczi Györgynek hívnak szerzője, szabadúszó bábszínész.

Ismerjétek meg közelebbről ti is!

tovább...

Tényleg annyira sokfélék vagyunk?

Három könyv a sokféleségről

Mi lehet a közös egy állandóan füzetbe írogató barna bőrű bácsiban, a kegyetlen, gyilkos és vérszomjas ellenségben, és Szamírában, a szíriai menekült kislányban? Létezik-e egyáltalán bármi, ami közös lehet bennük? Ha elsőre nemmel válaszolnál a kérdésre, akkor ezt a három könyvet semmiképpen ne hagyd ki!

tovább...

Friss mesék a nyárra!

Szemle a bevált újdonságokról

Könyvfesztivál, PagonyFeszt, Ünnepi Könyvhét... Hirtelen tele lesz a piac jobbnál jobb friss gyerekkönyvekkel! Végre Magyarországon is széles kínálat áll az olvasóközönség előtt. De hogyan igazodjunk el ennyi kötet között? Navratil Dominika összegyűjtötte a legjobbakat.

tovább...

10 ok, amiért a Girl Online neked való

Szpojlermentes ajánló a Girl Online-ról

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy kicsit hangos, kicsit hiperaktív, de alapvetően jófej, vicces és elképesztően cuki brit lány, aki blogolni/vlogolni kezdett. Eleinte csak néhányan nézték a beauty-videóit, később egyre többen, egy idő után pedig a fél internet ismerte a nevét. Aztán ez a lány, Zoella úgy döntött, hogy felhasználja vlogger-tapasztalatait egy könyvhöz is: így születetett meg a Girl Online.

tovább...

Időfutárok csatája a múzeumban

Képes beszámoló a nagy Időfutár-kvízről

Kíváncsi vagy milyen volt a nagy Időfutár vetélkedő a Margó Feszten? Hogy ki lett végül Hanna? Akkor olvasd el Eszteranna beszámolóját az eseményről!
Ha pedig ott voltál, keresd magad a képeken!

tovább...

Tündérmese a tündérmesében

Jodi Picoult legújabb könyve, a Sorok között

"Már nem is emlékszem, mikor döbbentem rá először, hogy az általam ismert élet nem valóságos, csak egy szerep, amit újra és újra eljátszok." Nem, ezt nem egy önmagát kereső tizenéves mondja, hanem Olivér királyfi, egy tündérmese főszereplője. Ebben a mesében a szereplők nem élnek boldogan, amíg meg nem halnak: miután a könyv becsukódik, mindenki megy a dolgára. A királyfi órákon át sakkozik a legjobb barátjával, a főgonosz békés tájképeket festeget, a jótündérek igazából pletykás kis dögök, a sellők pedig harcosabb feministák, mint a Pussy Riot tagjai. Sorok között.

tovább...

16 kihagyhatatlan könyv nyárra

Ezek a legjobb bepótolandó újdonságok!

Megmutatjuk a 16 legújabb Pagony-könyvet! Idén is több népszerű sorozatunk is folytatódik, de találsz köztük olyat is, ami segíthet abban, mit tegyél, ha a gyereknek mindene a számítógép, vagy ha szeretnéd, hogy megtanuljon nemet mondani. Olvasd el, miket érdemes beszerezni a nyárra!

tovább...

Sütihasználati beállítások