Az ország kedvenc kutyája most közlekedik!

Végre megérkezett a Pitypang és Lili-sorozat legújabb része!

Pásztohy Panka évek óta az egyik legnépszerűbb magyar illusztrátor, és az utóbbi években egyre nagyobb sikereket ér el íróként is. A Szeretem a kiskutyám! című könyve 2017-ben, a Gyógyítsd meg a kiskutyám! című kötete pedig 2018-ban lett Aranykönyv-díjas. Most pedig megjelent a legújabb rész a sorozatból, a Pitypang a zebrán! Olvasd el, miért imádjuk a Pitypang és Lili-sorozatot!

01mentsuk_meg.jpg

Az egész a Mentsük meg a kiskutyám!-mal kezdődött…

Pásztohy Panka szívügye a felelős állattartás, ha olvastad a könyvet, ez számodra is rögtön kiderült. Ez a sorozat első része, itt találkozik először Lili és Pitypang. A történet finoman érzékelteti a gyerekekkel, hogy az állatok szeretete és a felelősségvállalás nem mindenki számára egyértelmű, van, aki pusztán azért adja menhelyre a háziállatát, mert megunta. Lili és családja befogadja a menhelyre került kiskutyát, a sorozat további részeiből pedig megtudhatod, hogyan foglalkozik Lili egyre lelkiismeretesebben Pitypanggal.

Az első rész itt tudod megrendelni!


02szeretem.jpg

Az első rész sikere és a téma fontossága okán sejthető volt, hogy lesz folytatás, nem sokkal később megérkezett az azóta Aranykönyv-díjat nyert Szeretem a kiskutyám! is, amelyben Lili és Pitypang megtapasztalják, hogy bizony az állattartás nem csak móka és kacagás, hiszen a kutyusoknak rengeteg dolgot meg kell tanítani. Történetük teljesen hétköznapi helyzeteket mutat be, az első sétákat, kutyafuttatós labdadobálásokat és etetéseket, amik nem mennek zökkenőmentesen, hiszen a többi kutyával ellentétben Pitypang még nem tanulta meg, mit hogyan kell csinálnia. A mese a gyerekek számára is érthetően magyarázza el, miért fontos, hogy megfelelő időközönként etessük és  sétáltassuk, tanítsuk kedvencünket, és egy megkergetett cicával illusztrálja is, mi történhet, ha nem vigyázunk. Persze a történet szerencsés véget ér, és Lili szülei kutyaiskolába íratják Pitypangot. A mese végén még egy listát is találhatsz a legfontosabb szabályokkal, amelyekre ügyelned kell, ha állatot tartasz.

Olvasd el interjúnkat a szerzővel a díj kapcsán itt!

Rendeld meg a könyvet itt!
03gyogyitsd_meg.jpg

Ha neked is van háziállatod, tudhatod, hogy bizonyos időközönként állatorvoshoz kell vinni. Szerencsés esetben csak a kötelező oltásokat kapja meg, de sajnos előfordulhat olyan helyzet is, amikor valamitől megbetegszik vagy megsérül. Ez történik a sorozat harmadik részében, a Gyógyítsd meg a kiskutyám!-ban is: Pitypang elvágja a lábát egy üvegszilánkkal. Lili mindent megtesz, hogy többet ne fordulhasson elő ilyen, ebben a részben hangsúlyosan megjelenik a környezetvédelem fontossága: a szemetelés nemcsak esztétikai szempontból zavaró, de súlyosan károsítja az élővilágot, és veszélynek teszi ki kedvenceinket is. Idén ez a könyv is Aranykönyv-díjas lett! Ha szerinted is fontos a természet megóvása, és szeretnéd, hogy a gyerekek is megtanulják, hogyan vigyázzanak a környezetükre, olvassátok el ezt a mesét!

Ha érdekel, milyen környezetvédelemmel kapcsolatos könyveink vannak még, böngészd át ezt a szemlét!
04pitypang_szuletesnapja.jpg

Egy örökbefogadott kutyusnak általában nem tudhatjuk a pontos születésnapját, az állatorvos csak nagyjából tudja megmondani, mikor születhetett. Nincs ez másképp Pitypanggal sem a sorozat negyedik részében, a Pitypang születésnapjában sem. Amikor Lilinek születésnapja van, és Pitypanggal senki nem foglalkozik, a kutyus nagyon szomorú lesz. Vajon miért jön ez a sok gyerek Lilihez vendégségbe? Miért van itt ez a hatalmas torta, és ő miért nem kap semmit? Szegény Pitypang magában búslakodik, de szerencsére Lili észreveszi, hogy valami nincs rendben, hiszen megtanulta, hogy az állatok nem tudják elmondani, ha valami bántja őket, csak a viselkedésükből lehet következtetéseket levonni. A Pitypang születésnapja empátiára nevelő, kedves mese, amely nem hiányozhat a polcotokról.

Tedd a kosaradba itt!
05pitypang_a_zebran.jpg

És végre megjelent a sorozat ötödik része is, a Pitypang a zebrán! A kutyasétáltatás akkor sem egyszerű, ha kedvenced már megtanulta, hogy ne húzzon, és melletted maradjon, nagyon sok múlik azon is, hogy merre mentek. Egy zebra pedig sokat segíthet, hogy ne kelljen hatalmas kerülőt tenni, ha a parkba szeretnétek eljutni, de nagy segítség az időseknek is, akik már nehezen teszik meg a plusz métereket. Ráadásul ahol zebra van, ott senki nem szaladgál át az úttesten. Lili pedig már a korábbi részekben is bizonyította, hogy gyerekként is bárki lelkiismeretes tagja lehet a társadalomnak, és ez a felelősség ebben a részben is megjelenik: Lili mindent elkövet, hogy a megfelelő helyre zebra kerüljön! Tarts Lilivel és kiskutyájával, írj velük kérvényt, nézd meg, hogyan festik fel a zebrát!

Rendeld meg a legújabb könyvet itt!

 

Kapcsolódó termékek