Kezdődik a Rókatánc!

Megjelent a Babaróka folytatása!

Tavaly hatalmas sikert arattak Kiss Judit Ágnes Babaróka-meséi. A kedves, mégis határtalanul őszinte mesékben a szülők és a kisgyerekek is igazi azonosulási pontokat találhattak. A lírai, mégis abszolút rólunk szóló, népszerű történetekből most éppen bábszínházi előadás készül, miközben napvilágot látott a folytatás: a Babaróka kertje című második kötet. Most eláruljuk, szerintünk miért olyan hatásosak a mesék!

tovább...

Babaróka apukája

Részlet a Babaróka kertjéből

Tudjuk, hogy már nagyon várjátok Babaróka újabb történeteit, addig is, amíg megérkezik a nyomdából, olvassatok el a kötetből egy picit szívszorító, ám végtelenül kedves mesét, amely egy nagyon ismerős helyzetet mutat be!

tovább...

Nemcsak a csíkok miatt

Nyári interjú Egri Mónikával, a Babaróka ajándéka illusztrátorával

Bár sok dolog megváltozott a Pagony blogon, egy régi, nagyon kedves nyári szokásunknak idén is áldozunk. Folytatjuk a „Mit csinál az író nyáron?” című interjúsorozatot, amit azért is kedvelünk különösen, mert nyáron kérdezni is szabadabban lehet. Az újdonság, hogy ezúttal nemcsak írókat, hanem illusztrátorokat is felkerestünk. Idén a sok első gyerekkönyves, friss alkotót ismerhetsz meg a nyár folyamán a cikksorozatból, egy kicsit természetesebb és pihenősebb időszakban.

 
tovább...

Mesélj szívből, és kinyílik a világ!

Babaróka és Mamaróka ti vagytok...

Milyen egy reális anya-gyerek kapcsolat? Hogy néz ki ez mesei formában? Mi történik, ha Mamaróka beteg lesz, kávézni szeretne, vagy dolgozni kell mennie? Mi van, ha Babaróka bal lábbal kel, egyedül érzi magát a kölyökőrzőben, vagy elvész a piaci tömegben? És mi van, ha egyszerűen nincs elég türelem, és összevész Babaróka és Mamaróka? Pont ők, a legszilárdabb páros? Ismerd meg a végtelen finomsággal felcsendülő Babaróka-meséket, melyekben biztonságos szeretetben tágul ki a világ Babaróka és Mamaróka számára is, és izgulj velünk a nagy sikerű mesekönyv folytatása miatt!

tovább...

Spontán skicc és piszmogás

Ismerd meg Egri Mónikát, a Babaróka ajándéka című könyv rajzolóját!

Egri Mónika képei első látásra szerelmet ébresztenek az ovisokban. Honnan ezek a nyugodt, kedves és mindig finom humorral megelevenedő rajzok? Ismerd meg Babaróka és Mamaróka rajzolóját!

tovább...

Babarókával tágul a világunk

Interjú Kiss Judit Ágnessel, a Babaróka ajándéka című mesekönyv szerzőjével

"A Babarókában a gyerek szemével is látni a helyzeteket, miközben látni a magam szülői hibáit. Hiszen Mamaróka – bár nagyon igyekszik – hibázik olykor: türelmetlen, dühös, értetlen, vagy csak elege van, és a maga dolgát akarja csinálni. Nincs mindig igaza. Ő is csak egy ember. Azaz róka. Összevész a gyerekével. Aztán kibékülnek. Fontos ezt megmutatni, de főleg megtanulni."

Ismerkedj meg a Babaróka ajándéka című könyv meséinek szerzőjével, Kiss Judit Ágnessel!

tovább...

Sütihasználati beállítások