Grimm mesék egy kicsit másképp - Mesék szemnek és szájnak

Képzeljük el a négy legismertebb Grimm mesét, mint balladát. Nem nehéz, csak rímbe kell szedni, igényel némi fantáziát, és humort, meg persze a mesék jó és mély ismeretét. Máris nem tűnik olyan könnyűnek, de szerencsére Roberto Piumininek sikerült. Ez a különleges könyv Piroska, Hamupipőke, Jancsi és Juliska és A csizmár kandúr balladáját dolgozza fel Emanuela Bussolati találó és részletes rajzaival. A képek, mint a diafilmeken, egy-egy sor szöveggel jelennek meg, emellett minden második oldalon egy kulcsfogalomhoz külön kép is járul. A könyv egész formátuma a mesék értőbb olvasásához és a rímek, a humoros versbetétek megszokásához észrevétlenül viszik közelebb a gyerekeket.
tovább...

Szerencsére a szülő is kérdezhet

Vekerdy Tamás rovata a Nők lapjában már nagyon régóta működik, és igényességével, közérthetőségével valós hátteret ad az olvasói leveleknek is. E kötetben az olvasók kérdéseit, problémáit és a rá adott figyelmes, praktikus, és nemcsak szakmailag, hanem emberileg is megalapozott válaszok gyűjteményét olvashatjuk. Egy-két zseniális részben, mint az Ünnep az óvodában? vagy a Churchill címűben Vekerdy szakmai felkészültségén túl megvillantja kivételes humorát, és egyéb területeken való jártasságát is.
tovább...

Tehetség-gyanús gyerekek, avagy Óriás leszel? - A tehetséges gyerek

A modern pedagógia a gyakorlatban sorozat egyik alapkötete dr. Buda Mariann könyve. Egyszerre szól a laikusonak és a szakembereknek, a megszólítás folytonosan változtatásával. Hol a szülő, hol az óvó-, vagy iskolapedagógus kap segítő ötleteket, komoly pszichológiai hátterű magyarázatokkal. Mit lehet kezdeni, ha egy gyerek nem teljesen olyan, mint a többi, de ez éppen képességeinek kihasználatlanságát, vagy éppen fel nem ismerését jelzi. Hogyan állapítható meg, hogy tehetséges a gyerek valamiben, illetve milyen dolgokra kell koncentrálni a nevelés során, amely az evéstől akár a filmnézésig terjedhet.
tovább...

100 év nem távolság - Tükörnapló

A naplóforma mindig is kedvelt eszköze volt az ifjúsági irodalomnak, hiszen a gyerekek nagy része kedvvel ír naplót ebben az életkorban. Ennek a könyvnek a különlegessége, hogy Carlotta, a tizenkét éves kamaszlány elindul anyjával nyaralni, amihez eredetileg semmi kedve. Elvált szülők gyerekeként amúgy is kétfelé utazik vakációzni, és egyik sem tűnik az igazinak. De végül anyja munkája során egy 100 évvel azelőtti naplót talál, amelynek olvasása közben ráébred, hogy az ő sorsa nem is olyan szőrnyű, és a faluban találkozik egy fiúval is, aki bár alacsonyabb pár centivel, mégis egyre fontosabbá válik számára.
tovább...

Otthon, édes otthon - Sáskalapka és Szőrmamuszka világgá megy

Néha otthon unalmas. Még a gyerekeknek is. Ebből indul ki ez a humoros és nem mindennapi könyv, amelyben a két gyerek, Sáskalapka és Szőrmamuszka megunva az otthoni zöldséges és egészséges ételeket útra kel és bonyodalmakat kavar. Szemtelenül "beszólva" mindenkinek végül hazatérnek, hiszen a bárban a sörről és kávéról kiderül, hogy borzasztó ízű italok, a kíváncsiságnál pedig olykor erősebb a honvágy.
tovább...

Ágos, aki nemcsak a fantázia szülötte - Erdőmélye - A szirt krónikája

A furábbnál furább lényektől hemzsegő erdőmélyén találkozunk Ágossal, aki egy fatroll családban él, és bár nehezen viseli, hogy nem olyan, mint a többiek, de megvárja, hogy elmondják neki a nagy igazságot. Bizony, Ágost szülei örökbefogadták. Ezzel anyjának hitt anyja útjára is bocsájtja, és már az első fejezet után egy egész életre éppen elég emésztgetni valóval rendelkezünk...
tovább...

Tündérek, boszorkányok és földi halandók - Fairy Oak

Elisabetta Gnone izgalmas atmoszférájú meseregénye hatalmas sikert aratott Olaszországban, és belépett azon könyvek sorába, amelyek fantáziát és különös lényeket mozgatva teremtenek meg egy kis ábrándvilágot, amibe igen kellemes belemerülni...
tovább...

Egy kis elmélet és gyakorlat szülőknek - Beszélj úgy, hogy érdekelje...

Eddig még nem jelent meg magyarul az Adele Faber és Elaine Mazlish szerzőpáros könyve, úgyhogy nagy hiányt pótolt a Reneszánsz Könyvkiadó. Inkább gyakorlati megközelítéseket és segítséget kapunk olyan kínos és egész életre kiható döntéshelyzetek kezelésére, amiket talán könnyen tudunk alkalmazni mindennapjainkban.
tovább...

Könyvek a legkisebbeknek


tovább...