Varázslatos hétköznapok Czernák Eszter meséivel

Ismerd meg a Sárkányovi-sorozatot!

Az óvoda- és iskolakezdés kétségtelenül nagy kihívás az egész család számára. A megfelelő hozzáállással azonban a legnagyobb kaland is lehet. Mutatunk egy sorozatot, ami megkönnyíti számotokra a határátlépést, és segít, hogy aggodalom helyett izgatottan várják a gyerekek a szeptembert! A visszatérő ovisokat pedig emlékezteti, milyen varázslatos hely is az óvoda, és segíti őket, hogy a nyári szünet után újra fel tudják venni a mindennapok rutinját! Kattints ide a folytatásért!

Czernák Eszter kétgyerekes anyuka, aki munka mellett, hobbiból kezdett el írással foglalkozni, majd kíváncsiságból úgy döntött, elküldi a Pagonynak az irományait. És milyen jól tette! A világ legjobb játszótere és a Sári és Berci otthon című könyve után hamarosan megjelent a Sárkányovi című könyve is Rátkai Kornél illusztrációival, mely nemsokára sorozattá nőtte ki magát.

Többek között azért szeretjük nagyon ezeket a meséket, mert észrevétlenül oldják azokat a szorongásokat és belső feszültségeket, amit egy kisgyereknek jelent az óvoda. Az írónő könnyed, friss stílusával, szinte észrevétlenül lökdösi be az olvasót az ovi kapuján, odabent pedig csupa fantasztikus dolog vár a gyerekekre! De nézzük is végig kötetenként, miért is olyan csodajó a Szivárvány óvodába járni!

31868.jpgAz első rész szuper segítség az ovikezdéshez. Kit ne töltene el szorongással az ismeretlentől való félelem? Természetesen nincs ez másként Zoéval, a háromfejű kis sárkánnyal sem, aki kissé idegesen készül az első ovis napjára. Ám, mint az hamar kiderül, nincs mitől tartania, hiszen az ovi egy olyan hely, ahol együtt játszhat más, hozzá hasonló kis varázslényekkel; trollal, manóval, unikornissal vagy jetivel, csak hogy néhány példát említsünk.

Ráadásul az óvónéni is egy szuperkedves boszorkány, aki ugyanakkor tud határozott is lenni, ha a helyzet úgy kívánja. A Sárkányovit olvasva egy varázslatos világ tárul fel szemünk előtt, ahova nemhogy nem félelmetes, inkább kimondottan megnyugtató belépést nyerni.

Kattints ide az első részért!

sarkanyovi_zoe_kozepsos_lesz_borito_1000px-1.jpgA második kötetre a szereplők már a középső csoportot tapossák. Nem annyira picik, de azért még szükségük van a nagyokra, hogy eligazodjanak az élet útvesztőiben. Így, hogy mindenki megnőtt egy kicsit, lehetőségünk van látni, mennyit okosodtak, ügyesedtek az előző rész óta. Zoéra, a háromfejű sárkány például eleinte utálta Teofilt, a kis trollt. Azt hallotta, hogy a trollok büdösek, piszkosak és bunkók, de azóta rájött, hogy ez csak buta előítélet, és ők ketten legjobb barátok lettek!

A gyerekek hamar rájöttek arra is, miért hajtogatja folyamatosan az óvónéni, hogy tegyenek rendet maguk után. Ellenkező esetben ugyanis rövid úton káoszba fulladna a csoportszoba. Egy felnőttnek ezek apróságnak tűnhetnek, de a gyerekeknek sorsfordító felismerésnek számítanak.

Tedd korásba!

A Sárkányoviban az a szuper, hogy annak ellenére, hogy unikornisok és tündérek a valóságban nem léteznek, Kende és Bodza problémái nagyon is valóságosak! Boszi óvó néni varázstarsolyában pedig ott vannak a legkorszerűbb pedagógiai szakkönyvek, és a resztoratív konfliktuskezelés módszereivel higgadtan és korrekten beszél minden gyerekkel, és érteti meg velük a hibáikat, vagy segíti őket a probléma megoldása felé.

sarkanyovi_irany_a_nagycsoport_borito_1000px.jpgKevés nagyobb kihívás és izgalmasabb változás van a gyerekek életében, mint az iskolába készülés. Az óvoda biztonságának elhagyása egyfelől ijesztő, másfelől mégis alig várjuk! A Sárkányovi-sorozat harmadik részében az ovis mindennapok mellett az iskolába készülődésé a főszerep, így segítve gyerekeket és szülőket ebben a fontos határátlépésben. De persze a könyv sokkal többet tartogat ennél!

A Sárkányovi történetei ezúttal is fontos értékeket közvetítenek elfogadásról, másságról, kulturális különbségekről, csapatmunkáról, környezetvédelemről, pazarlásról, egyenlőségről. Ahhoz, hogy a gyerekek sikeresen beilleszkedjenek, közösséget alkossanak, elengedhetetlen a tolerancia és az elfogadás, különösen igaz ez egy iskolaérett ovisra. Zoé és barátai a történet végére megtanulják, hogy különbözőségeik éppen, hogy előnyt jelentenek egy csapatban. Ennél jobb üzenettel a puttonyukban nem is indulhatnának az ovisok az iskolába!

Rendeld meg itt a nagycsoportos részt!

Sokat találgattunk, lesz-e vajon folytatása a Sárkányovinak. Bár Zoé és barátai elballagtak a nagycsoportból, de annyira megszerettük ezeket a karaktereket, hogy titkon reménykedtünk, olvashatunk még a kalandjaikról. Nem meglepő hát, hogy kis túlzással ovációval fogadtuk a hírt, hogy érkezik a Sárkánysuli! Legnagyobb örömünkre immár két iskolás kötettel is büszkélkedhet a sorozat.

sarkanysuli_az_elso_felev_borito_1000px.jpegAz első félév című kötetben hőseink megismerkednek a Kincskereső iskola mindennapjaival, és új osztálytársakkal is barátságot kötnek, csatlakozik hozzájuk Emma, a sellőhercegnő és Dani, az óriás. Ahogy azt a sorozat korábbi köteteiben már megszokhattuk, minden varázslatos, kitalált elem mellé jut egy praktikus és hasznos gondolat is.

Dzsinn tanító bácsi például a tanórák alatt elkéri a gyerekek varázspálcáit, amit ki morcosan, ki beletörődve fogad. A pedagógus azonban elmagyarázza, hogy a varázspálcákra egyáltalán nem lesz szükség az órák alatt – ahogy a valóságban a mobiltelefonokra sem –, ha pedig csínytevésre használják, azzal magukat és másokat is zavarnak a tanulásban.

A kötet egy iskolai félévet dolgoz fel az meghívólevél kézhezvételétől a tanszerek beszerzésén, és az első iskolai napokon át a mazsolaavatóig. A mesék segítenek nagycsoportosoknak felkészülni az iskolára, az elsősöknek pedig abban nyújtanak támogatást, hogy könnyebben megbirkózhassanak a sok változással. Ezzel a könyvvel garantáltan fantasztikus lesz az iskolakezdés!

Szerezd meg most!

sarkanysuli_a_masodik_felev_borito_1000px.jpgA második félévben Zoé és barátai az írás, olvasás és rajzolás gyakorlása mellett megtanulják például azt is, hogy vészhelyzetben hogyan adjanak gyors és pontos információkat a mentőknek. Vagy, hogy nem mindig egyszerű eldönteni, ki mellé üljön az ember – vagy sárkány –, és hogy nem minden feladat ugyanolyan nehéz vagy könnyű mindenkinek.

De nem csak a tanulásról, hanem az iskolai hétköznapokról is bőven lesz szó a legújabb részben. Kende, az unikornis például születésnapi bulit rendez, és bár az időjárás meghiúsítja az általa tervezett programot, anyukája és barátai egy kis kreativitással mégis szuper mulatságot varázsolnak neki.

Mi úgy látjuk, az információszerzésnél és a kibeszélésnél nincs is jobb mód a szorongások oldására. Ezért is ajánljuk melegszívvel minden iskolakezdőnek és -folytatónak a Sárkánysuli meséket. Ezekkel a kötetekkel felkészülhettek arra, milyen is lesz majd az iskola, és abban is segítenek, hogy a gyerekek meg tudják osztani, ha valami bántja vagy nyomasztja őket az iskolában.

Kattints ide és rendeld meg a Sárkánysuli második részét!

Ha nem szeretnél lemaradni az újdonságainkról, akcióinkról és különleges programjainkról, akkor iratkozz fel a hírlevelünkre!

Kapcsolódó termékek