A Szárazság a Dugonics András Irodalmi díj shortlistjén!

Szurkolunk Rojik Tamás könyvének

Vajon milyen érzés lehet, amikor disztópiát ír az ember, és hirtelen belecsöppen? Rojik Tamással éppen ez történt. Télen megírta, tavasszal valóra vált: kijárási korlátozás, a készletek felhalmozása, a boltok kifosztása... De nemcsak aktualitásával ragadta meg az olvasók figyelmét, a Szárazság egyedi, tömör stílusa és az egyre népszerűbbé váló climate fiction műfaj is hozzátesz a sikerhez. Tudj meg többet a könyvről és a díjról!

szarazsag_1000px.jpg"A Szárazság komoly üzenetet hordoz, ezzel együtt viszont elképesztően pörgős kalandregény is, fogalma sincs az olvasónak, mi lesz a végkifejlet, ki mond igazat és ki hazudik, kiben bízhatnak meg a főszereplők, Dani és Anikó.

A történet nem a távoli jövőben játszódik, mindössze 32 évet ugrunk előre az időben, 2052-ig, a változás azonban szinte sokkoló.

Olvasom a magyar települések neveit, tudom, hogy ismerősen mozognék ebben a környezetben, a helyszínek mind olyan városok, ahol már jártam, utcák, amiket ismerek, de mégis mintha egy másik földrészre csöppentem volna azzal, hogy kinyitottam ezt a könyvet. Minden ugyanaz, mégis gyökeresen más."


Olvasd tovább ajánlónkat!

rojik_nyito.jpgA szerző, Rojik Tamás"Nem tudtam szabadulni attól a képtől, hogy megnyitom a csapot, és nem jön belőle semmi. Ebből a pillanatból nőtte ki magát lassan az egész szöveg."

– mesélte Rojik Tamás interjúnkban, kattints a teljes beszélgetésért!

És hogy mi az a Dugonics András Irodalmi díj?

A Magyar irodalomért közösség szervezésében létrehozott díj, amely a Magyar Regényírás Napjához kapcsolódóan választja ki az arra érdemesnek ítélt külföldi és magyar kortárs regényeket. Rojik Tamás - Szárazság című könyvét is jelölték, sőt, shortlistre is került, így a legesélyesebbek között van.

Mi nagyon szurkolunk, a díjátadó ünnepség most vasárnap lesz, kövesd te is!

Kapcsolódó termékek

Kapcsolódó cikkek

  • Mi lesz, ha elfogy az ivóvíz?

  • Nem tudtam szabadulni attól a képtől, hogy megnyitom a csapot, és nem jön belőle semmi