Mire jó az oltás?

Ismerd meg a Szupercsapatot!

Egy olyan könyvajánló, amiben vírusokról és védőoltásokról van szó - az elmúlt másfél év fényében - kifejezetten nyomasztóan is hathat az olvasóra, de higgyétek el, valami olyasmiről fogunk most mesélni nektek, ami szuper izgalmas, szuper vicces és szuper informatív is egyben! Méghozzá A szupercsapat című mesekönyvünkről, amiből mindent, de mindent megtudhattok az immunrendszerről és arról, miért fontosak a védőoltások!

a_szupercsapat_borito_1000px.jpgAz, hogy a gyerekek idegenkednek a védőoltásoktól, teljesen természetes. Senki sem szereti, ha egy tűvel megbökik, pláne, ha azt se tudja, miért történik ez vele. Arról, hogy a félelmek, aktuális élethelyzetek megértésében és feldolgozásában mennyit tudnak segíteni a mesék a gyerekeknek, regényeket lehetne írni (sokan írtak is már). Ha egy történetbe beágyazva olvasunk a félelmeinkről, kicsit el is távolítjuk magunktól azokat, ugyanakkor a szereplők bőrébe bújva érezhetjük, hogy nem vagyunk egyedül az érzéseinkkel. A megszerzett tudás pedig feloldja a félelmeket és többé nem ismeretlen a helyzet, amibe kerültünk.

A könyv szerzője, Vibók Ildi molekuláris biológus és gyakorló édesanya. Ismerhetitek már a nevét, hiszen idén tavasszal jelent meg Szeretnék egy aranyhalat! című könyve, amiben olyan humoros formában mesél a felelős állattartásról, hogy azonnal kedvünk támad beszerezni egy zsiráfot!

Szerencsére vannak még szuper ötletek a tarsolyában, ezt bizonyítja legújabb ismeretterjesztő mesekönyve, A szupercsapat is. Ráadásul ez a könyv egy sorozat első darabja is egyben! A szupercsapat alcíme (Mire jó az oltás?) már sokat elárul arról, mire számíthatunk, de nehéz elképzelni, hogy az immunrendszer témakörét hogyan lehet gyerekek számára is élvezetessé és érthetővé tenni.

Ha kíváncsi vagy rá, akkor olvass bele az első fejezetbe itt!

f5d5f463-592b-4e3a-b988-51612632cadf.jpegMayer Tamás illusztrálta a könyvetNagyon egyszerűen, ha a szerző rendelkezik az összes mágikus hozzávalóval: tudással, elhivatottsággal és humorral. Szerencsére Vibók Ildi abszolút birtokában van a fent említett képességeknek, ráadásul saját családjában is rendszeresen megvitatják az aktuálisan felbukkanó betegségeket és esedékes védoltásokat.

Emma királylány, a mesekönyv főszereplője nagyon bátor kislány, semmitől sem fél, kivéve egyetlen dolgot: az oltást. El is határozza, hogy semmi esetre sem veti alá magát a fájdalmas procedúrának, és ezt Dokival, a tudós háziorvossal is közli.
Doki nem ellenkezik, csak arra kéri a kislányt, nézzenek bele együtt a varázskönyvébe. Ennek segítségével Emma betekintést nyer a 6 fő immunsejt munkájába. Az immunrendszert alkotó 6 fő immunsejtnek a feladatához passzoló személyisége van, és ügyesen össze is dolgoznak, hogy megvédjék a szervezetünket a kórokozóktól. Emma - látva a tökéletesen összehangolt, profi munkájukat - végképp nem érti, minek akkor ide védőoltás.

Itt jönnek képbe a kórokozók: a kis királylány megismerkedik a vírusokkal és a baktériumokkal, és megérti, hogy a legszuperebb szupercsapat is legyőzhető, ha nem készülnek fel arra, hogy bármikor megtámadhatja őket egy kórokozó.
Utána megismerkedünk a védőoltásokkal és a funkciójukkal is: Doki türelmesen elmagyaráz Emmának mindent arról, hogy melyik oltás mire jó és pontosan mi ellen védi meg a szupercsapatot és ezáltal őt magát is.

Olyan szórakoztató, informatív és érthető stílusban magyaráz el mindent a szerző, hogy garantáltan megértik majd a kis olvasók. A könyvet Mayer Tamás fantasztikus illusztrációi egészítik ki, ezekből is sok-sok extra információt szerezhetünk.

Rendeld meg itt!

Kapcsolódó termékek

Kapcsolódó cikkek

  • Ha ismerjük, nem félünk tőle

  • Első nap