ADVENTI AJÁNLATUNK

A mi adventi kalendáriumunk 20% kedvezményt rejt!

Ismét adventi akció a Pagonyban! Mára már hagyomány, hogy nálunk előbb kezdődik az advent: a karácsonyt megelőző időszakban hetente más és más termékeket vásárolhattok meg nagy kedvezménnyel a Pagony üzleteiben és webboltjában. Ezek egyben a mi legnagyobb kedvenceink is, amiket gondos kezek válogattak össze számotokra, hogy minden korosztály megtalálja köztük a legszuperebb karácsonyi meglepetést. Ismerd meg adventi ajánlatunkat, és szerezd be mindet 20% kedvezménnyel!

Ha bármelyik boltunkban, vagy a webboltban 2021.11.22-28. között beszerzitek az alábbi játékokat és könyveket, akkor 20% kedvezményt kaptok rájuk. Az egyetlen kivétel a Pagony Játékház, mivel náluk egy teljesen speciális karácsonyi ajánlat vár titeket!

A dátum most nagyon fontos: ezek a termékek csak ezen a héten lesznek kedvezményesek, és csak a Pagony online és offline boltjaiban. De jövő héten újabb csodás meglepikkel készülünk nektek!

459047_2.jpegXilofonos kalapáló játék

Minden kisgyerek szeret kalapálni! Nekik ajánljuk ez a kiváló minőségű, fából készült xilofonos ütögetős játékot. A feladat egyszerű: üsd le a piros labdát a lyukon keresztül, és máris érkezik a hanghatás! A labda beesik a lyukba, lecsúszik és átgurul a zenei lépcsőn, így szólal meg a xilofon-dallam. A játék segíti a gyerkőc koordinációs mozgásának fejlődését, de emellett a színek és a hangok felismerésének gyakorlásában is hasznos lehet.

Keresd a boltokban vagy rendeld meg itt!

dino.jpgTapintós puzzle
Dinók és Állatok

Ezek a gyönyörű, tapintós kirakók tökéletesek a kis kezek számára! Minden dobozban 4 kép található, melyet 4 darabból rakhatnak össze a picik. A könnyű, fából készült elemek felülete texturált, így fejleszti a gyerekek tapintásérzékelését, miközben nagyszerűen eljátszanak a kirakóssal. Talán nincs is olyan kisgyerek, aki ne szeretné az állatokat, de különösen a dínókat. Örömmel jelentjük hát, hogy mindkét fajta tapintós puzzle-t kedvezményesen vásárolhatjátok meg nekik az első adventi héten!

Keresd a boltokban vagy rendeld meg itt a dínósat és az állatosat!

29595.jpgBoribon, hogy vagy?

Ez egy beszélgetős kártyajáték, amely elsősorban az érzelmi intelligencia fejlesztésére szolgál, és a 2-6 éves korosztályt célozza meg. Ennek a játéknak a segítségével azokat a gyerekeket is szóra bírhatjuk, akik kicsit nehézkesebben mesélnek a velük történt dolgokról, és nehezebben fejezik ki az érzéseiket. Boribon és Annipanni társaságában könnyebben nevén nevezhetők az érzelmek és a hétköznapi események.

Beszélgethettek arról például, hogy mi történt az oviban, miért veszett össze a gyerek a kis barátjával, miért volt mérges az óvó néni, vagy egy-egy kép kapcsán olyan dolgok is megfogalmazódhatnak, amit amúgy nem is gondolnánk. Mindezt Marék Veronika kedves rajzai segítségével, "barátok között" lehet kibeszélni. Csendes és “nagydumás” gyerekeknek is nagyszerű választás.

Keresd a boltokban vagy rendeld meg itt!

kuflibingo_box_top_500px.jpgKuflibingó

A kuflik elhagyatott rétjén mindig történik valami! Hol elárasztja a puffpuding, hol nagyítóval kell keresni a csőkukacokat, hol meg belepi a hó az egész kuflikupacot. Ráadásul annyian laknak ezen a nem is annyira elhagyatott réten, hogy nehéz megfigyelni, éppen ki ugrál el a szemünk előtt…

A Kuflibingó dobozában 2 játékváltozat található: egy memória és egy gyorsasági. Előbbit, a Képkeresőt már 3 éves kortól is lehet játszani, utóbbit, a valódi Kuflibingót pedig 4 éven felüli játékosoknak ajánljuk.

A társast 2-4 ember játszhatja, a játékidő pedig barátságosan rövid, mindössze 10-15 perc egy menet. Minden családtag számára tartogat sikerélményt ez a társas, emellett szuperül fejleszti a memóriát és a gyerekek reflexeit is!

Keresd a boltokban vagy rendeld meg itt!

A kreatív ovisokról sem feledkeztünk meg! Nekik ajánljuk ezeket a szuper 3 az 1-ben kréta-szetteket!

kreta_jegesmedve.jpg12 db-os 3 az-1-ben kréta poszterrel
Jegesmedve, róka, oroszlán, unikornis

A készletben található rajzeszközök egészen különlegesek: zsír-, akvarell-, és gél pasztellkréták egyben. Ezek a gyönyörű színes kréták tökéletesen biztonságosak már 3 éves kortól. Gyorsan száradnak, moshatóak, rendkívül simán csúsznak a papíron és különféle élénk színekben pompáznak. A dobozban a krétákon kívül található még egy két oldalas 58*21 cm poszter is, melyen a gyerekek próbára tehetik a művészi képességeiket! Tökéletes ajándék a kis művészek számára! Válassz a jegesmedvés, a rókás, az oroszlános és az unikornisos készletek közül!

Keresd a boltokban vagy rendeld meg itt a jegesmedvés, rókás, oroszlános, vagyunikornisosszettet!

Épp elhagyta az ovis kort a gyerkőcöd? Vagy már régen a padot koptatja? Ne aggódj, a nagyobbak számára is rengeteg izgalmas meglepetésünk van!

lovagi_ujjtorna_borito_1000px.jpgLovagi ujjtorna

A Lovagi ujjtornanemcsak könyv, hanem 8 táblás játék is. Sőt: olyan játékok, amelyekhez nem kell dobókocka, bábu, semmilyen eszköz, csak a fejünk és az ujjunk. A könyv segítségével közösen végigjátszhatjuk a négy kis lovag útját, hogy végül mindenki eljusson a várába. Útra kelünk velük, kiálljuk a hét nehéz próbát, átjutunk az erdőn, a lápon, a labirintuson.

A 8 különböző társas mind-mind más készségeket fejleszt: van köztük memóriára épülő, gyorsasági és logikai játék is. Mindegyiket maximum 4 fő játszhatja, de van köztük olyan is, amihez egyáltalán nem kell társaság, egyedül is abszolút élvezhető. Együttműködésre épülő és versengős verzió közül is választhattok, így biztosan mindenki megtalálja a hangulatához leginkább illőt. A játékok 4 éves kortól játszhatóak, de felnőtteknek is kihívást jelenthet mindegyik, mert az elsőre könnyűnek tűnő logikai és ügyességi feladványok is hamar nehézzé válnak, ha nyolc kéz tapad a táblákra!

Keresd a boltokban vagy rendeld meg itt!

2580751.jpegÉn láttam meg először! - Óceán

A párosító családi társasjáték játéktábláján 300 különleges tengeri élőlény rejtőzik. Lehet, hogy közülük épp te látod meg elsőként a barrakudát vagy a cetcápát? Netán a farkashalat és a vámpír tintahalat is? Válassz egy korongot, és kezdődhet a játék! Ki találja meg először a rejtőzködő állatot?

Az egyszerű és érthető Én láttam meg először! azonnal magával ragadja a felnőtteket és a gyerekeket egyaránt. A vidám játék hosszú órákra leköti az egész család figyelmét, a szórakozás pedig garantált!

Keresd a boltokban vagy rendeld meg itt!

mandulka_es_a_karacsonyvar_borito_1000px.jpgMandulka és a Karácsonyvár

Rutkai Bori mesefüzére egy igazi karácsonyi csoda. Csatlakozzatok a manókhoz, és ünnepeljetek együtt a Karácsonyvárban!

Pókfüttyfalván a Bableves u. 7-ben lakik Mandulka, a lelkében örökifjú manóanyó? Érdemes tudni róla, hogy napjainkban is éppoly szívesen pattan fel egy hintára, mint kismanó korában! Gyermeki lelkének köszönheti, hogy megőrizte emlékében azt a varázslatos estét, amit hajdanán Karácsonyvárban töltött, ahol minden ablak mögött egy újabb mese sejlett fel. Mandulka azóta gyűjti a meséket, így most rajta a sor, hogy a két manógyereknek, Tóbiásnak és Borsónak – és természetesen az olvasóknak meséljen.

A mesék végigvezetnek a karácsonyi népszokásokon, a manók többek között lucabúzát ültetnek, szaloncukrot készítenek és mézeskalácsot sütnek, de minden hagyomány különös, egyedi színt nyer Mandulka meséiben. Készüljetek együtt a manókkal az ünnepekre!

Keresd a boltokban vagy rendeld meg itt!

harry-potter-legendas-allatok-es-megfigyelesuk-doboz.jpgHarry Potter: Legendás állatok és megfigyelésük

A legendás lények gondozása nem egyszerű feladat, ezt már az egészen kezdő Harry Potter-rajongók is tudják.

Ebben a játékban különböző méretű és színű bestiák garázdálkodnak a kastélyban, és a játékosok feladata megtalálni őket! Ráadásul Harry, Hermione, Ron vagy Ginny bőrébe bújva.

Lépj a különleges mezőkre, és gyűjtsd a kártyákat, melyek a lények nyomára vezetnek majd! A kártyákon a legendás állatok egy-egy tulajdonsága látható (például méret, vagy szín), négy tulajdonságkártya összegyűjtése pedig egyértelműen kijelöl egy keresett bestiát. De vigyázz, a Roxfortban nem ilyen egyszerűek a dolgok! A falak mozognak, így bár az udvaron állsz, könnyen az épület belsejében találhatod magadat, vagy éppen fordítva! Állj jókor, jó helyen, fordíts a táblán ellenfeleid kárára, és szerezd meg a legendás állatok felkutatója címet!

Keresd a boltokban vagy rendeld meg itt!

abszolut_elfelejtett_szavak_box_1000px.jpgAbszolút elfelejtett szavak

Tudod, mit jelent a kalucsni? Hát a prókátor? El tudod meggyőzően magyarázni, hogy mikor és mire mondjuk, hogy horribile dictu? Ebben a játékban 880 abszolút elfelejtett, vicces, furcsa, sosemvolt és szokatlan szót találtok, és 110 nem mindennapi közmondást. Már csak az a dolgotok, hogy elmagyarázzátok a többi játékosnak, mit jelentenek – aki a legtöbb embert meggyőzi a maga igazáról, az nyer!

Ennek a játéknak a különlegessége, hogy 9 éves kor felett tényleg minden korosztályt megszólít! Mivel nem lexikális tudás, hanem gazdag fantázia és jó beszélőke kell a játék megnyeréséhez, az Abszolút elfelejtett szavak ugyanolyan kihívásokat tartogat felsősöknek és felnőtteknek is.

Hogy kiderüljön azért a szavak jelentése, egy kis szótárt is tettek a játékba az alkotók. Közben pedig lehet, hogy még meg is tanuljátok pár régi szó jelentését!

Keresd a boltokban vagy rendeld meg itt!

27327.jpgCortex Challenge - IQ Party

Egy partijáték, ami garantáltan megmozgatja az agyad minden részét: válaszd ki a hiányzó elemet, párosíts, találj ki labirintusokból, tapints ki valósághű felületű lapokat – és ezzel a kihívásoknak még nincs végük!

Memóriában erős vagy, de megfigyelésben kevésbé? A térlátásod nem az igazi, de a logikád verhetetlen? Mindenkinek van rá esélye, hogy megszerezzen egy kirakódarabot, ha elég gyors! Az első játékos, aki össze tudja rakni az „agyát”, megnyeri a játékot!

30345.jpgCortex Challenge 2

Cortex a négyzeten! Ha az IQ party nem lenne elég, itt a Cortex Challenge 2! 8 újabb feladványtípus, amely még nagyobb kihívás elé állítja az agyatokat: analízis, megfigyelés, multitasking, kombináció… és persze az elmaradhatatlan felületkezelt lapok a tapintáshoz! Készítsétek fel az agyatokat az újabb kihívásra! Vajon ezúttal melyikőtök „szedi össze” leghamarabb az agyát?

Keresd a boltokban vagy rendeld meg itt az IQ patry-t vagy a Cortex a négyzetent!

cash.jpgCash 'n Guns

Izgalmas party társasjátékokból sosem elég? Itt a Cash ‘n Guns! Képzelj el egy gengszterfilmet, melyben a fegyverek egymásra szegeződnek. A Cash 'n Guns társasjátékban kipróbálhatod, mennyire teljesítenél jól egy ilyen helyzetben.

Próbáld meg kijátszani versenytársaidat, szegezd rájuk szivacsból készült fegyvered és kezdődhet is az alkudozás. Légy óvatos, mert nem tudhatod, hogy ellenfelednek valóban töltve van-e a tára, vagy csak fenyegetőzik az üres pisztollyal! Blöffölj és késztesd meghátrálásra társaid, hogy a legnagyobb zsákmánnyal térhess haza!

Ezt a játékot 4-8 fő játszhatja, a játékidő pedig nagyjából 30 perc.

Keresd a boltokban vagy rendeld meg itt!

burrito.jpgBurritó hajító

Megvannak még a jó kis iskolai kidobósozások? És a könnyed táborozós kártyajátékok? Na és mi lenne, ha a kettőt kombinálnánk?!

Nagyjából ezt tudja a Burritó hajító: egy habkönnyű partijáték, amit rendszeresen szakít meg a burritók repkedése! Játék közben mindenki olyan gyorsan veszi fel a lapokat a húzópaklijából, amilyen gyorsan csak tudja – majd amit nem akar kézben tartani, a szomszédja húzópaklijára kell tennie –, csak hogy összejöjjön egy hármas lapkombináció, ami jó esetben kirobbantja a frenetikus burritó-hajigálást! Bizony, ebben a játékban dobálózni kell, többnyire egy ellenfél ellen, de néha komoly háború is kialakulhat – ugyanis ha elkapod a feléd repülő burritót, vissza is hajíthatod!

Keresd a boltokban vagy rendeld meg itt!

lego_minifigure_b1_72dpi.jpegLEGO® Minifigurák – A kezdetektől napjainkig

A Lego generációkon átívelő rajongótáborral rendelkezik. Ez a könyv most kifejezetten a kiskamasz korosztályhoz szól, akik szeretnék jobban megismerni a Lego minifigurák elképesztően izgalmas történetét!

Az első minifigura 1978-ban jelent meg, mára pedig a teljes minifigura-népesség több mint ötször körbeérné a Földet. A kötetben megtaláltok mindent az űrhajósoktól a vámpírokon és szuperhősökön át a filmes karakterekig! Leendő gyűjtőknek alapmű!

Keresd a boltokban vagy rendeld meg itt!

A következőkben olyan köteteket ajánlunk, melyek a kiskamasz, és a felnőtt olvasók érdeklődésére is egyaránt számot tartanak, hogy biztosan legyen közös témátok a karácsonyfa alatti beszélgetésekhez!

2779287.jpegSapiens Rajzolt történelem II. – A civilizáció pillérei

Lehetséges, hogy mi. emberek, 12 000 évvel ezelőtt csapdába estünk, amelyből azóta sem tudunk kijutni? A Sapiens - A civilizáció pillérei annak a történetét meséli el, hogy a Homo sapiens hogyan lett nomádból telepes, és hogyan dolgozott egyre keményebben anélkül, hogy az élete cserébe egy kicsit is javult volna. Fedezzétek fel, hogyan hódította meg a világot a búza, hogyan hozta létre egy isten és egy bürokrata különös házassága az első birodalmakat!

A képregény újszerűen és szellemesen meséli el az emberiség történetétYuval Noah HarariSapiens - Az emberiség rövid története című könyve alapján, amely világszerte 65 nyelven több mint 21 millió példányban kelt el. A második rész olvasható önállóan vagy az első folytatásaként is, célja, hogy azokat a felnőtteket és kamaszokat is lekösse, akik egyébként nem foglalkoznak tudománnyal és történelemmel.

Keresd a boltokban vagy rendeld meg itt!

2634461_3.jpegMindent a technológiáról

Gondoltál már arra, honnan tudja az okostelefonod, merre van felfele? Hogy az önvezető autók miért nem karamboloznak? És arra, hogy hogyan működik a virtuális valóság? Bámulatos felfedezések és innovációk korát éljük, és bár a technológia napról napra egyre nagyobb hatással van az életünkre, működését mégsem értjük mindannyian.

Ebben a látványos kézikönyvben az érdekes információkkal teletűzdelt ábrákon keresztül feltárul előttünk a gépek, eszközök, szerkezetek belső működése, hogy végre mindent megtudjunk a technológiáról.

Keresd a boltokban vagy rendeld meg itt!

7605235_5.jpegA világ szimbólumai

Miért tartozik a zodiákus mindegyik jegyéhez egy különös jel? Ha győztünk, miért a magasba emeljük a kezünket, miért nem lógatjuk inkább? Miért a két függőleges vonallal áthúzott s betű jelenti az amerikai dollárt?

Az ember az ősi barlangrajzok és a középkori alkímia bűvös jelképei óta használja a szimbólumokat történetek elmondására, bonyolult és elvont fogalmak kifejezésére. Korunk szimbólumaival életünk minden területén találkozhatunk a közlekedési tábláktól a rendfokozati jelzéseken és a figyelmeztető ábrákon át a vallási motívumokig, a hangjegyekig és a központozási jelekig.

A világ szimbólumai tematikus fejezetekbe sorolja világunk több mint ezer ikonját, glifáját, jelzését és jelképét, hogy feltárja elfelejtett eredetüket, titkos üzenetüket és változó értelmezésüket a századok során. Aki ihletet keres egy új tetováláshoz, ugyanúgy megtalálja számítását ebben a gyűjteményben, mint a kelta rúnaábécé rejtélyeinek kutatója.

Keresd a boltokban vagy rendeld meg itt!

És végül ajánlunk két könyvet kifejezetten szülőknek, hiszen a karácsony az egész család ünnepe.

2579985_3.jpegApapara

Szél Dávid gyakorló pszichológus, apa és férj. Apapara című blogja alapján készült nagy sikerű könyvének bővített, átdolgozott kiadásában szülőként, férfiként, szakemberként és gondolkodó emberként körüljárja a gyereknevelés számos örömét és nyűgét-nyavalyáját, az altatás, az etetés, a beszoktatás vagy éppen a gyerekkönyvek kiválasztásának nehézségeit. De nem hagyja szó nélkül a társadalom álszentségeit, a szülőséggel kapcsolatos elvárások képtelenségét és a pszichológia tévedéseit sem.

Szellemes és elgondolkodtató kötete segítségével az apák könnyebben megbirkózhatnak a szülőséggel járó kihívásokkal, és megtalálhatják a helyüket az új családi felállásban.

Orvos-Tóth Noémi a következő gondolatokkal ajánlja a kötetet: „De jó lett volna, ha a kezembe nyomják ezt a könyvet, amikor az újszülött lányommal kiléptem a kórházból! Annyi eleven élethelyzetet mutat be, és annyi jó ötletet ad, hogy kisgyerekes szülőként biztosan ott lett volna az éjjeliszekrényemen. A szakmaisága mellett leginkább az őszinteségét szerettem, azt a nyíltságot, ahogy Dávid felvállalja a saját dilemmáit, megmutatja a bizonytalanságait. Ettől lesz igazán hiteles szakember és APA.”

Keresd a boltokban vagy rendeld meg itt!

cover-hub1_rgb72dpi_mi-jar-a-kamasz-fejeben.jpegMi jár a kamasz fejében?

Ez a páratlanul gyakorlatias könyv a tinédzsereket nevelő szülőkhöz szól. Tudományos magyarázatot ad a kamaszkor jelenségeire, feltárja a viselkedésük mögött rejlő okokat, és megmutatja, hogyan reagálhatunk a legmegfelelőbben – az adott pillanatban és hosszú távon.

A könyvben szereplő több mint 100 mindennapi helyzet segítségével megtudhatjuk, mit tegyünk, amikor gyerekünk ránk csapja az ajtót, és hogyan kezeljük például az online biztonságával, a szorongásával, az iskolai teljesítményével és a szexualitásával kapcsolatos kérdéseket.

Fedezzük fel, mi kell a támogató környezet és kommunikáció kialakításához, és hogyan segíthetünk gyermekünknek, hogy kiegyensúlyozottan és elégedetten élje meg a kamaszkorát.

Keresd a boltokban vagy rendeld meg itt!