Játékok az autóba

Az ottvagyunkmár-mentes utazásért

Mindannyian emlékszünk, mennyire unalmas hosszú órákat az autó hátsó ülésén tölteni, az ablakon kifelé meredni és türelmetlenül várni, hogy végre igazán elkezdődjön a nyaralás. Nem mondom, hogy annyi év van mögöttem, aminek a távlatából már egy teljesen más világról adok most látképet: volt már 128 megabite-os MP3 lejátszóm, amiben az elem 2-3 órán át is bírta (ha nem ugráltam a dalok között), és persze könyveket, papírt és ceruzát én is tudtam vinni magammal. De szerencsére ma már sokkal több megoldás van arra, hogy az út minden perce izgalmasan, szórakoztatóan, játszva teljen. Össze is szedtük ezeket nektek, olvass tovább!
Kvízparti az egész családnak

geniuszkvartett.jpgA kvízkártyák megunhatatlan forrást biztosítanak az idő nem csak szórakoztató, de hasznos elütéséhez is. Ilyen játék például a Géniusz Kvartett-sorozat, ami már 6 éves kortól játszható, 2-6 játékos részvételével. Minden fémdobozban különböző tematikájú kártyákat találtok, és a cél, hogy ugyanazon témák mind a 4 kártyáját begyűjtsétek vagy a játékostársatoktól vagy a pakliból.

Minden kártyán néhány mondatos leírást kapunk zseniális elmékről, a világ nevezetes csodáiról vagy nagy felfedezőkről és újítókról. Azért szerettük meg rögtön ezt a játékot, mert nem egymás tudását kell tesztelni, így különböző korosztályok ugyanolyan esélyekkel indulhatnak a játékban, szimplán gyűjtögetni kell a kártyákat és a gyűjtés közben sok-sok értékes, érdekes információt tanulhatunk.

Keresd itt a játékokat!

agymenok-kvizkartyak_csomag.jpgKlasszikusabb formája a kvízjátékoknak az Agymenők-sorozat, aminek már rengeteg része megjelent. Korcsoportos bontásban találtok 3-4, 4-5, 6-7, 7-8, 8-9, 9-10, 10-11 éveseknek, de akár átfogóbb témák köré építve is találtok kártyacsomagokat a sorozatban. Ez esetben egy csomag lefedi a 7-14 éves korosztályt és ha a következő témakörök valamelyike kifejezetten érdekes a gyerekek számára, biztosan jó választás lesz az útra: Állatok, Földünk, Világűr és Dinoszaurusz. Ezek mellett pedig már Családi válogatás és Angol szótanuló kártyák is várják az egész családot.

Míg a korosztályos és családi összeállításokban 1000 kérdés és válasz található, addig a tematikusokban 700-ra keresitek a választ. Óriási plusz, hogy ebben a játékban még az aktuális sofőr is részt tud venni, hiszen csak választania kell, az A, B, C vagy D válasz a jó?

Keresd itt az összeset!Logika- és figyelemfejlesztés a strandig

50-labyrinth-hasznalat.jpgNéhány óra beszélgetés, hangoskodás után a csendes pihenő idejére is vannak lehetőségek. Egyedül játszható, szuper fém dobozba rejtett klasszikus foglalkoztató kártyákkal köthetitek le a gyerekeket. Már 4 éves kortól a 50 pontról pontra vagy az 50 labirintus dobozkákkal, illetve 7 éves kortól az 50 sudoku feladvánnyal. Szerencsére a fém dobozokba nem csak 50 feladvány került különböző nehézségi szinteken, hanem egy ceruza is helyet kapott, így az sem baj, ha nem vittetek, vagy a csomagtartóban bujkál a tolltartó.

Ha szereted a fejtörőket, az útvesztőket vagy a pontösszekötőt, kattints!


Utazásbarát társasozás

kincsvadaszat-magneses-tarsasjatek-2.jpgKevesen lennénk olyan bátrak, hogy egy sok bábuból álló, táblás társasjátékot kipakoljunk a hátsó ülésen, kitéve azt minden kanyar és fékezés hatásának, hiszen úgyis az ülés alatt köt ki a doboz tartalmának a fele. Ám van erre egy szuper megoldás: a mágnes! Kis helyen is elférő, fémdobozos, mágneses bábukat rejtő játékok teszik utazásbiztossá a szórakozást olyan klasszikusokkal, mint a bingó, a kígyók és létrák, az akasztófa, a torpedó, az amőba vagy éppen a Ki nevet a végén? Emellett azonban találtok még Közlekedési dugó játékot, ahol addig kell mozgatni a járműveket, amíg a mi autónk kijut a tömegből, a Titkos kódot, ahol egy 4 színből álló kódot kell megfejtenie ellenfelünknek, vagy a Kincsvadászatot, ami egy lépegetős, kockás játék azzal a céllal, hogy elsőként jussunk a kincshez, elkerülve azokat a mezőket, amik hátráltatják a mi kalózfiguránkat. Sőt, a foci szerelmesei is találhatnak egy taktikai játékot, ahol körönként lépve a focipályán kell bejuttatni a labdát az ellenfelünk kapujába.

Keresd itt mindet!

Ezekkel a játékokkal biztos, hogy könnyebb lesz az utazás, főleg ezen a nyáron, amikor a belföldi, vagy külföldi “rövidebb” autós utazások biztonságosabbnak tűnnek a repülésnél.