Játékok az autóba

Az ottvagyunkmár-mentes utazásért

Mindannyian emlékszünk, mennyire unalmas hosszú órákat az autó hátsó ülésén tölteni, az ablakon kifelé meredni és türelmetlenül várni, hogy végre igazán elkezdődjön a nyaralás. Nem mondom, hogy annyi év van mögöttem, aminek a távlatából már egy teljesen más világról adok most látképet: volt már 128 megabite-os MP3 lejátszóm, amiben az elem 2-3 órán át is bírta (ha nem ugráltam a dalok között), és persze könyveket, papírt és ceruzát én is tudtam vinni magammal. De szerencsére ma már sokkal több megoldás van arra, hogy az út minden perce izgalmasan, szórakoztatóan, játszva teljen. Össze is szedtük ezeket nektek, olvass tovább!

Kvízparti az egész családnak

agymenok-kvizkartyak_csomag.jpgA kvízkártyák megunhatatlan forrást biztosítanak az idő nem csak szórakoztató, de hasznos elütéséhez is. Klasszikusabb formája a kvízjátékoknak az Agymenők-sorozat, aminek már rengeteg része megjelent. Korcsoportos bontásban találtok 7-8, 8-9, 9-10, 10-11 éveseknek, de akár átfogóbb témák köré építve is találtok kártyacsomagokat a sorozatban. Ez esetben egy csomag lefedi a 7-14 éves korosztályt és ha a következő témakörök valamelyike kifejezetten érdekes a gyerekek számára, biztosan jó választás lesz az útra a Világűr és Dinoszaurusz kártyacsomag is. Ezek mellett pedig már Családi válogatás és Angol szótanuló kártyák is várják az egész családot.

Míg a korosztályos és családi összeállításokban 1000 kérdés és válasz található, addig a tematikusokban 700-ra keresitek a választ. Óriási plusz, hogy ebben a játékban még az aktuális sofőr is részt tud venni, hiszen csak választania kell, az A, B, C vagy D válasz a jó?

Keresd itt az összeset!

Logika- és IQ-fejlesztés a strandig

29666.jpgNéhány óra beszélgetés, hangoskodás után a csendes pihenő idejére is vannak lehetőségek. A Logic Cards logikai kártyajáték kártyapaklijában 53 kártya található logikai fejtörőkkel. Húzz egyet a lapok közül és oldd meg a feladványt a matematikai és a következtető képességeidet felhasználva!

A feladatok 5 különböző nehézségi szintet ölelnek fel, és a klasszikus IQ tesztekből is ismert típusokra bukkanhatsz köztük: melyik a hiányzó ábra, vagy melyik szám illik a többi közé?

A logikai feladványok csomagjában megtalálod a játékszabályokat és a feladványok megoldásait is. Egyedül játszható, szuper elfoglaltság a hosszú útra!

Kattints ide a kártyákért!

Utazásbarát társasozás

kincsvadaszat-magneses-tarsasjatek-2.jpgKevesen lennénk olyan bátrak, hogy egy sok bábuból álló, táblás társasjátékot kipakoljunk a hátsó ülésen, kitéve azt minden kanyar és fékezés hatásának, hiszen úgyis az ülés alatt köt ki a doboz tartalmának a fele. Ám van erre egy szuper megoldás: a mágnes! Kis helyen is elférő, fémdobozos, mágneses bábukat rejtő játékok teszik utazásbiztossá a szórakozást olyan klasszikusokkal, mint a kígyók és létrák, a torpedó, az amőba vagy éppen a Ki nevet a végén? Emellett azonban találtok még Közlekedési dugó játékot, ahol addig kell mozgatni a járműveket, amíg a mi autónk kijut a tömegből, vagy a Kincsvadászatot, ami egy lépegetős, kockás játék azzal a céllal, hogy elsőként jussunk a kincshez, elkerülve azokat a mezőket, amik hátráltatják a mi kalózfiguránkat. Sőt, a foci szerelmesei is találhatnak egy taktikai játékot, ahol körönként lépve a focipályán kell bejuttatni a labdát az ellenfelünk kapujába.

Keresd itt mindet!

Örök klasszikus: Az ördöglakat

screen-shot-2022-06-08-at-124124-pm.pngEzekből a trükkös játékokból egyszerűen nem lehet kinőni, és nem fog rajtuk az idő sem. Ugyanolyan izgalmasak ma, mint voltak tíz vagy húsz évvel ezelőtt.

Gondolkozásra késztetik a kicsiket és nagyokat egyaránt, és aki elkezdi, nem tudja abbahagyni... Fejlesztik a szem - kézkoordinációt, a problémamegoldó készséget és türelemre tanítanak.

A megoldás pedig megtalálható a dobozban, így akkor sincs baj, ha véletlenül nem sikerülne elsőre megfejteni a feladványt.

Válogass itt!

A közös kedvenc: Rubik-kocka

27143.jpgSenkinek nem kell bemutatni a bűvös kockát, generációk nőttek fel úgy, hogy sohasem tudtak egy oldalnál többet kirakni, vagy éppen ellenkezőleg: mesterszintre fejlesztették a képességeiket, és másodpercek alatt helyre teszik a hat oldalt.

A hagyományos kocka mellett számos izgalmas új változat is megjelent az évek alatt, nálunk a lekerekített V-Cube versenykocka kapható, amely kialakításának köszönhetően jobban illeszkedik a kézbe, és gördülékenyebben, precízebben forog. Ráadásul nem is matrica van az oldalakon, hanem egy speciális festék, ami nem fog róla lekopni.

Akármilyen messzire is utaztok, garantáljuk, hogy repülni fog az idő, míg a gyerekek (és a felnőttek) azon versenyeznek, kinek sikerül több oldalt kiraknia!

Rendeld meg itt!

Kapcsolódó termékek