
Tortaparádé és süteménykavalkád
Ettek sütit a fáraók? Mitől volt édes a torta, amikor még nem volt cukor? Hol terem a cukornád? Mi az a mocsi és a baklava? Gyere velünk egy izgalmas időbeli és térbeli utazásra a sütemények és torták világába, hogy ezekre, és még számos más izgalmas-édes kérdésre megkapd a választ! Ha tetszett a Sandwich grófja, Kalas Györgyi most megjelenő könyvét is falni fogod!
Szükséged van egy szakavatott és egyben nagyon szórakoztató segítőre… Kalas Györgyi, a Pavlova kisasszony és a dobostorta című könyv írója épp az a sütiző társ, akire szükséged van! Elkalauzol a sütemények világába egy izgalmas és ízletes utazásra. Ha tetszett a Sandwich grófja és a nápolyi pizza, akkor garantáltan ezt is élvezni fogod!
Rendeld meg!
Térben és időben is elrepít majd ez a finom, képzeletbeli utazás. Az olvasás-képnézegetés során bebarangoljuk Kelet és Nyugat földrészeit, hazai és külföldi tájakat, az ott élők kedvenc csemegéit kutatva. Megcsodálhatjuk, milyen leleményes az ember, ha édességre fáj a foga… Gondoltad volna például, hogy babból is készülhet finom, édes krémtöltelék?

S meg is érkezünk a jelenhez, elolvassuk, mi minden kell egy jó sütihez, hogy találták fel na és persze kiről nevezték el a leghíresebb tortákat. Mi az, ami nélkül neki se állj egy jó piskótának. Sőt, a könyv végén találsz néhány csudafinom receptet is!
Mindenféle édességet megtalálhatsz Kalas Györgyi kötetében az ismerős hétköznapiaktól - almáspite, palacsinta, madártej - az ünnepek kísérőjéig, mint a mézeskalács, vagy a cukrászkölteményekig, mint a Red Velvet, amit nem épp a nagymamád készít vasárnapra. Melyik most a kedvenced, melyik lesz ezután? Lehet, hogy ebből a könyvből fogod megtudni, hogyan készül a kedvenc édességed, és ki találta ki. Lehet, hogy a Pavlova kisasszony hozza meg a kedved egy új süti megkóstolásához, egy jövőbeli új kedvenchez.
Nem hiszed? Lapozz bele itt!

Ráadásul mindezt olyan gusztusos illusztrációk kísérik, hogy legszívesebben beleharapnánk a könyvbe!Horváth Ildi rajzai nem csak abban segítenek, hogy jobban megértsük, elképzeljük az olvasottakat - például a méz elkészítésének folyamatát, vagy egy kevésbé ismert édesség formáját - de nagyon szerethetővé is teszik a kötetet. S garantáltan összefut a nyál a szánkban olvasás közben! Ha igaz a mondás, hogy a szívhez a hasunkon át vezet az út, nos akkor Kalas Györgyit, Horváth Ildit és Pavlova kisasszonyt a szívünkbe zárjuk!

Csokibarátoknak, édesszájúaknak, mézmániásoknak, tortapajtiknak, lelkes nasizóknak, haladó süteményfalóknak, piterajongóknak, haspókoknak a világ minden csücskéből!
Hol olvasd?
Természetesen a nagymamád konyhájában vagy egy cukrászdában, a Pagony Caféban vagy esetleg egy szülinapi zsúron. Na jó, vagy legalább egy megrakott sütistányér mellett a szobádban.
Hogyan olvassuk?
A csöpögő habverőt, csokikrémes kiskanalat és sütimorzsát tartsuk távol a könyvtől. Ha nem csak képzeletben nassoltunk, hanem a valóságban is, utána ne felejtsünk el fogat mosni!
Viola Beáta cikkét olvastad.