Két újdonság a Zseblámpás Könyvek sorozatában 


Ideális nyári olvasmányok kisiskolásoknak

A vakáció ideje a legalkalmasabb időszak arra, hogy az olvasó gyerekek még jobban elmerüljenek a könyvek világában. A Pagony Kiadó két újdonságot jelentetett meg az első, önálló olvasmánynak is tökéletes Zseblámpás Könyvek sorozatában; a lovaskönyveket kedvelőknek, valamint az interaktív nyomozásért rajongó kis olvasóknak.

Vadadi Adrienn: Kockacukor lovassuli - A lovastúra

Kőszeghy Csilla rajzaival

A népszerű Kockacukor lovassuli-könyvek folytatása a Zseblámpás könyvek sorában a kezdő olvasóknak szól, és segítségükkel egy valódi lovarda életét ismerhetik a gyerekek. 
Az előző kötetben leírt táborozás után Csutiék egy igazi lovastúrára indulnak Pali bácsival és a barátaival. A gyerekek napokon keresztül csak lovagolnak, és különlegesebbnél különlegesebb helyeket fedeznek fel. Itt a nyár, és Csutinak különleges kalandban lehet része a Kockacukor lovassuliban, ahova vendégek is érkeznek: széles karimájú kalapjuk van, szőrén ülik meg a lovat, és láthatatlan mozdulatokkal irányítják az állataikat. Csuti hamar megismerkedik a westernlovasokkal, és Pali bácsi vezetésével többnapos lovastúrára indulnak együtt. Ennél izgalmasabbat el sem lehet képzelni! Napközben az erdőt járják, vagy éppen a lovakkal együtt mennek úszni, éjszaka pedig sátorban alszanak a fák között vagy a tábortűz mellett beszélgetnek a messzi Amerikából érkezett fiúval lovakról, a természetről és szabadságról. Persze mint közösségben, akadnak itt is viták és balesetek, de mire visszaérnek a lovardába, mindenki összebarátkozik – még a lovak is! 
Vadadi Adrienn Kockacukor lovassuli-könyvei pontosan írnak a lovak ápolásáról, így igazi csemegék azoknak, akik vonzódnak a lovak és a lovardák világához. Kiderül, mi a jutifalat jelentősége, megtudjuk, hogyan kell csutakolni a lovakat, vagy hogy mi a teendő akkor, ha megijed a ló egy ugató kutyától.
Minden lóimádó kisiskolás gyerek kedvencei lehetnek ezek a könyvek, melyeket a szintén nagy lóimádó Kőszeghy Csilla rajzai tesznek teljessé.
7 éven felülieknek
Beleolvasó a könyvbe

Tim Collins: Sherlock Bones és a fáraó maszkja

John Bigwood rajzaival

A humoros, detektíves meseregény-sorozatban egymást váltják a megoldott rejtélyek és az újabb kérdések. Az interaktív nyomozás története tökéletes kikapcsolódást jelent az első olvasmányra vágyó 7 éven felüli olvasóknak. A vicces sorozatot a kisiskolások egyszerűen nem fogják tudni letenni, Sherlock Holmes... vagyis Sherlock Bones, a négylábú szupernyomozó, és hű társa, Dr. Jane Catson kalandjai minden kis olvasót lenyűgöznek majd.
Az első kötetben eltűnt koronaékszerek után kutatott a nyomozópáros, a legújabb kötetben Sherlock Bones és Dr. Catson Egyiptomba indulnak nyaralni, de egy pillanat alatt újabb rejtélyekkel találják szembe magukat. Vajon ki lopta el a fáraó maszkját és miért? Talán a titokzatos pandák, a beképzelt vízilóhölgy vagy a folyton aggodalmaskodó oroszlán? Esetleg valaki más áll a bűneset mögött?
Az olvasó gyerekek maguk is az izgalmas nyomozás aktív résztvevőivé válnak, hiszen a humoros, interaktív meseregény szövegét fejtörők és rejtvények színesítik, a feladatok megfejtései pedig természetesen megtalálhatók a könyv végén.
A lazán szedett szöveg közé illesztett illusztrációk révén a kötet olvasása valódi élményt jelent, tökéletes első regény kisiskolásoknak és ideális, vakációs olvasmány is.
7 éven felülieknek
Beleolvasó a könyvbe

A Zseblámpás Könyvekről: Minden szülő célja, hogy a gyereke élvezze az olvasást. Ezért is hozta létre a Pagony Kiadó a Zseblámpás Könyvek sorozatát, mely egytől egyig vidám, kalandos és pörgős, rövid, mégis összetett és fordulatos regényeket tartalmaz azoknak az alsósoknak, akiknek a Most én olvasok!-kötetek már nem jelentenek kihívást, de egy több száz oldalas regény még túlságosan nagy falat lenne. A Zseblámpás Könyvek sorozat nagy betűs, nem túl hosszú, izgalmas és vicces történetei megadják a kisiskolásoknak az egyedül végigolvasott regény sikerélményét, aktualitásukkal és lendületes történetvezetésükkel pedig észrevétlenül szerettetik meg velük az olvasást.
A sorozat eddig megjelent kötetei

Kapcsolódó termékek