Könyvheti újdonságaink - 1. nap

Ismerd meg a legújabb Pagony-könyveket!

Indul a 91. Ünnepi Könyvhét! És bár ezúttal sajnos nem lehetünk együtt a Vörösmarty téren, de mégis szeretnénk egy kicsit átélni ezt az utánozhatatlan hangulatot. Mivel nem tudunk szóban beszélgetni a legújabb könyveinkről, írásban fogunk mesélni nektek mindegyikről. Csatoltunk hozzájuk hosszabb ismertetőket is, hogy ha valamelyik különösen érdekel benneteket, többet is megtudhassatok róluk, sőt, bele is olvashattok az újdonságokba!
És természetesen a mai napon a cikkben szereplő könyveket mind-mind szuper kedvezménnyel vásárolhatjátok meg!

Ha 2 könyvet veszel = 20% kedvezményt
Ha 3 vagy 4 könyvet = 25% kedvezményt
Ha 5 vagy több könyvet, akkor pedig 30%-os kedvezményt adunk!

Gyűjtsétek be most a legújabb kedvenceket!

pipp_es_polli_a_baratsagos_csiga_borito_1000px.jpg
Axel Scheffler: Pipp és Polli - A barátságos csiga
A Pipp és Polli mindannyiunk egyik kedvenc sorozata a legkisebbek számára, érthető és szórakoztató nyelvezettel, megszívlelendő mondanivalóval és bájos szereplőkkel. A rövidke történetekbe el van bújtatva egy-egy kis tanulság is a barátságról, az önzetlenségről, a megbocsátásról és egymás támogatásának fontosságáról - szerencsére egyáltalán nem didaktikus és unalmas módon.

A legújabb részben egy kis csigabigát talál a két barát, de kiderül, hogy nem is olyan könnyű tekintettel lenni egy kisállat igényeire (és egymáséra sem…). Polli olyan hangosan játszik, hogy Pipp kis csigája megijed és a házikójába menekül. A két barát persze jól összeveszik Polli figyelmetlenségén, de a mese végére minden elrendeződik: kiderül, hogy néha egészen hasznos tud lenni a hangoskodás, és az is, hogy minden kis konfliktus ellenére azért mégis a barátság a legfontosabb.

Első mesekönyvnek is tökéletes választás, mivel a kevés szöveg gazdag képi világgal párosul, és egy-egy oldal böngészése során sok vicces apróságot fedezhettek fel!

Rendeld meg most hatalmas, akár 30%-os könyvheti kedvezménnyel!

rajzolj_egy_krumplit_borito_1000px.jpgAgócs Írisz: Rajzolj egy krumplit!
Az év egyik legjobb meglepetése volt Agócs Írisz foglalkoztatója, a tavaszi otthon töltött hónapok alatt öltött Facebook-játékból könyv alakot - mindannyiunk legnagyobb örömére.
Írisz megtanítja a gyerekeknek (és nekünk, felnőtteknek is), hogy az alkotás mindenkié, és hogy bármiből lehet bármi! A Rajzolj egy krumplit!-ban tényleg krumplikat rajzolunk, majd abból lesz maci, krokodil, zsiráf és mindenféle más állat! Szuper érzés megtapasztalni, hogy a rajzolás valójában egy boldog és örömteli időtöltés, ami bárki által elsajátítható!

Ha többet szeretnél olvasni erről a szuper foglalkoztatóról, kattints ide!

Funkcióját tekintve nem csak egy kreativitást és a finommotorikus készségeket fejlesztő foglalkoztató, de egy olyan könyv is, ami sikerélményekhez vezet, így a kisebbeknek és nagyobbaknak is segít megtapasztalni az alkotás örömét.

Rendeld meg most hatalmas, akár 30%-os könyvheti kedvezménnyel!

mark_aki_hatevesen_megmentette_a_vilagot_borito_1000px.jpgKerékgyártó István: Márk, aki hatévesen megmentette a világot

Kerékgyártó István elsőkönyves szerző - persze csak a Pagonynál, a kortárs irodalomban jártas felnőttek számára bizonyára ismerősen cseng a neve.

Ennek a meseregénynek a főszereplője Márk, akire hatalmas feladatot bíznak a Világ Tudósai: meg kell mentenie a Sperót, egy szuperszonikus űrállomást, ami az emberiség jövője szempontjából kulcsfontossággal bír.
Ugyanis a Földet egyszerűen kinőtték az emberek: azért bocsátották útjára a Sperót, hogy a Jupiter egyik óriásholdján kialakítsák az új településeket. Azonban a kétbalkezes űrhajósok kicsit elbambultak, és tévedésből a Szaturnuszra írányították az űrállomást, majd ijedtükben otthagytak csapot-papot, és elmenekültek.

Szeretnél többet megtudni erről a szuper mesekönyvről? Kattints ide!

Az egyetlen ember, aki megmentheti az emberiséget és a Sperót a pusztulástól, az nem más, mint Márk, a majdnem hatéves, majdnem iskolás nagyfiú. Kizárólag ő az az egész világon, aki az összes kritériumnak megfelel, amit a Világ Tudósai a megmentő számára kijelöltek.

Ha beleolvasnál a regénybe, ide kattintva megteheted!

Márk pedig nem tétovázik, amikor a tudósok felhívják telefonon, azt feleli: "Ha ezzel megmenthetem az emberiséget, akkor természetesen vállalom.”

Kalandos, szuper pörgős meseregény, nem csak a világűr rajongóinak!

Rendeld meg most hatalmas, akár 30%-os könyvheti kedvezménnyel!

matricas_laci_londonban_borito_1000px.jpgVadadi Adrienn: Matricás Laci Londonban (Stickers Laci in London) angol-magyar nyelvű!

Matricás Laci a világ legviccesebb rablója! Nem tudunk betelni vele, úgyhogy remek hír, hogy újabb résszel gazdagodott Vadadi AdriennMost én olvasok!-sorozata.
De miért is Matricás ez a Laci nevű rabló?
Ha hazatérsz, és az ajtódat színes matricák díszítik, biztos lehetsz benne, hogy Laci ott járt, és magához vett mindent, ami mozdítható. Persze az élet nem ilyen egyszerű, hiszen a nyomában folyton ott van Sárika, a minden lében kanál kislány, aki az igazság bajnokaként állandóan keresztbe tesz a mufurc rablónak.
A alapsorozat már teljes, a nagybetűs résztől egészen a 4. szintig kalandozhattok Lacival és Sárikával, most pedig azok is örülhetnek, akik az angol nyelvet szeretnék gyakorolni a segítségükkel. A könyv egyik lapján mindig angolul, a másikon pedig magyarul olvashatjátok a szöveget, ami egyszerű nyelven íródott, így aztán szuper gyakorlási lehetőség azoknak, akik frissen kezdték az angol (vagy magyar) nyelv tanulását.

Rendeld meg most hatalmas, akár 30%-os könyvheti kedvezménnyel!

a_janos_vitez-kod_borito_1000px.jpgSzabó Borbála: A János vitéz-kód
Mi köze egymáshoz a mateknak és az irodalomnak? Hogy kerül egy plusz szereplő a János vitézbe? Megannyi kérdés, amikre mind választ kaptok Szabó Borbála legújabb regényében, A János vitéz-kódban. Azok a gyerekek, akiket eddig untattak a kötelező olvasmányok, most biztosan másként fognak rájuk tekinteni!
Sokan sokféleképp próbálkoztak már azzal, hogy a motiválatlan kamaszokat közelebb hozzák a régi irodalmi művekhez. Szabó Borbála egy egészen extrém megoldás mellett döntött:

beledobott egy gyereket a sztoriba.

Kész. Hogy nem jutott ez eddig senkinek eszébe? Ütköztetni a posztmodern irodalmat a klasszikusok világával, behelyezni egy ma élő gyereket kortárs normákkal egy rég letűnt korba egy egészen fantasztikus ötlet, és a lehetőségek széles tárházát nyitja meg előttünk.

Olvasd el ajánlónkat erről a szuper könyvről!

Egyik főszereplőnk, Berti épp az iskolakönyvtárban tölti a délutánját - próbálja átrágni magát a János vitézen. Unalmában elkezd firkálgatni a padra, majd egyszer csak megmagyarázhatatlan módon hirtelen eltűnik, és egyenesen a János vitéz kellős közepén köt ki.

Csöppenj bele a regénybe, itt találsz belőle egy részletet!

Innentől indul be az igazi őrület: egy egyetemi tanársegéd unottan készül a János vitéz-szemináriumára, már ő maga se tudja, mit lehetne elmondani még erről a könyvről, amikor felfedezi benne hősünket. Rövidesen fény derül arra, hogy a János vitéz összes fellelhető példányában megjelent Berti, aki Jancsi szárnysegédjeként komoly és visszafordíthatatlannak tűnő változtatásokat eszközöl a cselekményben...

Rendeld meg most hatalmas, akár 30%-os könyvheti kedvezménnyel!Kapcsolódó termékek