Olvass bele a Könyvvadászok második részébe!

Megjelent a Feltörhetetlen kód!

Az Abszolút könyvek rajongói már jól ismerhetik a 10-13 éves korosztály egyik legnagyobb kedvencét, a Könyvvadászok című könyvet. Nagyon megszerettük mi is az okos kis könyvmoly, Emily és barátja, James kalandjait, és most végre megérkezett a második rész is!

Olvassátok el, hogyan kezdődik a könyv!

1. fejezet

konyvvadaszok_2_borito_1000px.jpgA Főnix elvegyült a buszra várakozó tömegben. Kesztyűs kezében papírpoharat tartott, és az órájára pillantott. Senkinek nem akadt meg rajta a tekintete, átlagosnak tűnt, teljesen hétköznapinak. Mindig ez volt a helyzet. Alábecsülték.
Ez azonban hiba volt.
A 41-es busz befordult a sarkon, és a Washington Square előtti megállóba kanyarodott. Mielőtt besorolt volna a felszálláshoz igyekvők közé, a Főnix ajkához emelte a poharat, .s még egyszer utoljára úgy tett, mintha inna belőle. Azután elővett egy rágógumipapírt a zsebéből, a pohárba ejtette, majd lerakta a padra egy zöld, cipzáras kézitáska mellé.
Utolsóként szállt fel a buszra. Két ruganyos lépéssel fent termett a lépcső tetején, felvillantotta bérletét az éppen csak rápillantó sofőrnek, majd elindult a busz belsejébe. A keskeny folyosó két oldalán ülő utasok telefonjukba, könyvükbe, újságjukba, tabletjükbe vagy a fülükben lüktető zenébe temetkeztek, ügyet sem vetettek rá. Az emberek mindent elkövetnek, hogy ne kelljen odafigyelniük.
Egy ablak melletti ülést választott a busz hátuljában, ahonnan rálátott a távoli öbölre, miközben elindultak felfelé az emelkedőn. Az ég kékje egyre mélyült, ahogy a napkorong lassan lebukott a horizont mögé. Az Alcatraz fekete pontként sötétlett a csillogó vízen.
A kilátásban gyönyörködve a hátrahagyott szemétre gondolt. A papírpohárra, amelyben víz volt, nem a kávéja maradéka. A rágógumipapír pedig nem volt összegyűrve, hanem egy apró, ezüstös fehér kockát rejtett. Elképzelte, ahogy a víz benedvesíti a papírdarabot, és a viaszos bevonaton áthatolva eléri a kockát.

És aztán felrobban.

Nem lesz olyan látványos, mint a filmekben. Legalábbis nem kellene annak lennie. Senki nem vonhatja felelősségre azért, amit valaki más otthagyott. A robbanás zajjal jár – hangos pukkanással, ami megijeszti a közelben tartózkodó embereket, kutyákat. A tűz kicsiben kezdődik majd. A lángok lassan felfalják a poharat, aztán gyorsan átterjednek a mellette heverő cipzáras táskára.

Egy nap talán ott marad és végignézi. Egyszer sem csinált még ilyet. De nem most. Ma egy könyvbemutatóra igyekezett, és késésben volt.

Olvass róla többet itt!

Tedd kosárba most!

Kapcsolódó termékek