Kódok, rejtélyek és nyomozás: Ismerd meg a Könyvvadászokat!

Ismerjétek meg a sorozatot!

Az Abszolút könyvek rajongói már jól ismerhetik a 10-13 éves korosztály egyik kedvenc sorozatát, a Könyvvadászok és A feltörhetetlen kód című könyveket. Nagyon megszerettük mi is az eszes könyvmoly, Emily és barátja, James kalandjait, és most végre megérkezett a harmadik rész is!

Ennek örömére elevenítsük fel, miért is ennyire szuper ez a sorozat!

Ennek a sorozatnak már az alaptörténete is annyira különleges, hogy a boltjainkban maguktól nyúlnak érte a gyerekek, de emellett rengeteg helytörténeti információt megtudhatunk San Francisco-ról, rá tudtok keresni a helyszínekre is!
Irodalomtörténeti utalásból is akad bőven, a magyar kamaszok talán most találkoznak először olyan nagy nevekkel, akik később meghatározó olvasmányaikká válhatnak. A szerző olyan nagy szeretettel beszél ezekről az írókról, hogy biztosan felébreszti a gyerekek kíváncsiságát.
Ezenkívül olyan létező kódfejtési módszerekkel is megismerkedhetünk, amiket kis kutakodás után mi magunk is elsajátíthatunk.

De nézzük, miért is beszélünk itt mi kódfejtésről, San Francisco-ról meg híres írókról egyáltalán! Mi az a Könyvvadászat, és kik azok a könyvvadászok?

30613.jpgEmily Crane 13 éves, és első hallásra irigylésre méltóan izgalmas életet él: szülei életmódblogot vezetnek, emiatt minden évben más amerikai államba költözködnek, felfedezik a legérdekesebb helyeket, majd megosztják élményeiket az olvasókkal.
Emily számára azonban ez mostanra inkább teher, mint öröm, hiszen ha évente költözködik az ember, akkor esélye sincs tartós kapcsolatokat kiépíteni, ez az idő pont arra elég, hogy megszeresse a körülötte élőket, az otthonát, és szomorkodjon, amikor ismét útra kelnek.
A kislány elég magányosnak érzi magát, az egyetlen állandóságot az életében a könyvek és egy ezekhez kapcsolódó játék jelenti: a Könyvvadászat.

Ezt a játékot egy Garrison Griswold nevű idős úr találta ki. Griswold egy olyan közösséget épít szerte az Egyesült Államokban, ami olvasásért rajongó fiatalokat vonz, akik imádják a fejtörőket, a rejtélyeket. Akik egyszerűen imádnak olvasni és játszani. Griswold furmányos játékaival, motiváló pontgyűjtős rendszerével lelkes tömeget mozgat, köztük Emilyt is.

És a Crane család kalandjainak következő állomása éppen San Francisco, ahol Griswold is él. Ám pont aznap reggel, amikor Emilyék megérkeznek a városba, az idős urat utcai támadás éri, és súlyosan megsebesül. Támadói egy értékes könyvet akarnak ellopni tőle. Griswoldnak még marad annyi ideje, hogy a legújabb feladványát, ezt a rejtjeleket tartalmazó könyvet egy szemeteskuka mögé dobja, hogy ne vehessék el tőle. Egyetlen reménye, hogy egy nagyon okos könyvvadász bukkan majd Edgar Allen Poe Az aranybogár című könyvére. Ha a megtalálónak sikerül megfejtenie a kódokat, megmentheti a legújabb nagyszabású játékfolyamot.

Ezen a ponton aztán elképesztő kalandok indulnak el, mert a könyvet Emily találja meg... Sok-sok rejtvény, izgalom és versenyfutás az idővel, meg persze pár mindenre elszánt felnőttel. De Emily és újdonsült barátja, James eszén nem jár túl senki, hiszen mindketten tapasztalt kódfejtők és Könyvvadászok már...

Itt tudod megrendelni az első részt!

A második rész szerencsére legalább ugyanolyan izgalmas, mint az előző!

konyvvadaszok_2_borito_1000px.jpgEmily és a családja úgy döntenek, hogy határozatlan ideig San Francisco marad a lakhelyük, aminek Emily őszintén örül, mert így együtt maradhat legjobb barátjával, Jamesszel.
A regény kezdetén együtt mennek annak a könyvnek a bemutatójára, aminek a kéziratát az előző részben a két gyerek mentette meg a könyvtolvajok elől.
A bemutatón meglátják irodalomtanárukat, Mr. Quislinget - ebben önmagában még nincs semmi különös, hiszen a tanár maga is Könyvvadász. Csakhogy amikor Emily észrevszi a tanárt, az éppen egy női táskában turkál, majd kivesz belőle egy különös, lapos tárgyat. A gyerekek nem tudják mire vélni a dolgot, de hamarosan megszerzik, és kiderül, hogy egy rejtjelekkel íródott üdvözlőlap.
A titkosírás megfejtése után újabb rejtélyekkel szembesülnek: létezik egy Feltörhetetlen Kód, ami valamilyen módon kapcsolódik egy Niantic nevű hajóhoz. A gyerekek kutatásba kezdenek, és kiderül, hogy ez egy réges-régi hajó, ami a város alá van temetve…

Olvass bele a regénybe IDE KATTINTVA!

Mr. Quisling határozottan titkol valamit, Emily és James pedig készen állnak, hogy kiderítsék, mi az. Az első kötetben Edgar Allen Poe, ezúttal pedig Mark Twain Tom Sawyer című könyve áll a középpontban. Valami ugyanis nem stimmel vele. A városban rejtélyes tűzesetek ütnek ki, és mindegyiknek a helyszínén találnak egy sértetlen példányt a regényből. De mi köze a tüzeknek Mark Twainhez és mi köze a tüzekhez Mr. Quislingnek…? Emily és James akcióba lendülnek, mert ennek már a fele sem tréfa!

Ebben a részben is eszméletlenül sok várostörténeti érdekességgel szolgál a szerző, emellett új szereplőket is megismerhetünk. Az első kötet megjelenése után szívből reméltük, hogy lesz folytatás, és higgyétek el, ugyanolyan lehetetetlen, mint az előző!

Ja, és felnőttként is elképesztően izgalmas olvasmány, úgyhogy mindenképp szerezzétek majd meg a gyerekektől!

Itt tudod megrendelni a második részt!

szokes_az_alcatrazbol_konyvvadaszok3_borito_1000px.jpgHatalmas örömmel jelentjük, hogy idén sem maradnak gondolkodnivaló nélkül a Könyvvadászok-rajongók. Megérkezett ugyanis a harmadik rész, melyben a híres-hírhedt Alcatrazba látogathatnak a kalandor könyvmolyok. Mr. Griswold, „a könyvkiadás Willy Wonkája” újabb játékot hirdet a rejtvényfejtőknek, melyben ezúttal a híresen visszahúzódó krimiíró, Errol Roy lesz a segítségére.

Természetesen Emily, James és barátaik sem maradhatnak ki, pedig valaki - talán egy rivális könyvvadász, talán valaki más - mindent megtesz, hogy elijessze őket a játéktól. A legendás börtönben azonban, ahová a kódfejtő játék döntősei meghívást nyernek, sokkal több titokra derül fény, mint azt az elején gondolták.

Olvass bele a harmadik részbe itt!

A korábbi könyvekhez hasonlóan a Szökés az Alcatrazból is rengeteg elgondolkodtató rejtvényt tartogat, mely nem csak a kiskamaszok, de a felnőttek agyát is megdolgoztatja majd. Mindeközben pedig remek barátságokról olvashatunk, sőt, Emily bátyja is hangsúlyosabb szerepet kap a történetben.

Ezt a könyvet kicsit olyan érzés olvasni, mint végigmenni egy szabadulószoba izgalmas pályáján. Minden apró részlet számít, de néhány hamis nyommal is találkozunk, melyeket meg kell tudnunk különböztetni a valódiaktól. Közben pedig megy a versenyfutás az idővel és a rivális csapatokkal. Vajon sikerül előbb megfejtened a rejtélyt, mint a könyvvadászoknak?

Tégy próbát! Kattints ide és szerezd meg a legújabb kötetet!

Kapcsolódó termékek

Kapcsolódó cikkek