Mackófarsang a Fővárosi Állatkertben!

A macidat se felejtsd otthon!

Vajon meglátja a maci az árnyékát és visszabújik a barlangjába? Vagy valóban közel a tél vége és nemsokára itt a tavasz? Derítsd ki a Fővárosi Állatkertben! Január 29. és január 30. között a jelmezben vagy mackóval érkező 14 éven aluli gyermekeknek a belépés 200 Ft/fő! Olvass tovább a részletekért!

A vízkereszt napjától hamvazószerdáig tartó farsangi időszak mindenhol hangos, harsány és színes, se szeri, se száma az álarcos maskarázásnak. A téltemetés, télbúcsúztatás időszaka ez, a tél elmúlása miatti jókedvet és a tavaszvárás örömét fejezi ki.

A kapcsolódó néphagyomány szerint, ha február 2-án a medve előjön a barlangjából és meglátja az árnyékát, akkor visszabújik még téli álmot aludni, mert még hideg jöhet. De ha borús felhők takarják az eget, az a maci számára azt jelenti, hogy már lassan vége a télnek.

A farsangi hétvégén kezdődhet a karnevál és a farsangi sokszínű forgatag! A programok, melyeken többek között a Pagony állomásjátékát is kipróbálhatjátok, mindkét napon ingyenesen elérhetőek a belépőjegy megváltását követően.

Próbáljátok ki a Vadadi Adrienn Kicsimackó című mesekönyvének ihletésére született medvés kalandjátékot! Keressétek az információs pavilonban! Vagy tudjátok meg, hogyan lesz krumpliból medve! Rajzoljatok a Barlang teremben Agócs Írisz nagy sikerű krumplirajzolójából!

Gyertek, és találkozzatok a Pagony legszuperebb medvéivel!

Jegyek váltható január 29-től az állatkert jegypénztáraiban, illetve online.

További részletek az esemény Facebook oldalán!