Minden egy lyukkal kezdődött...

Bemutatjuk a legújabb Pagony kávézót!

Megnyílt a Pagony Café - Dió! Kicsiket, családokat, baráti beszélgetésre vágyókat, egyetemi vizsgára készülőket vagy home office-ban dolgozókat is nagy szeretettel vár a Bakáts tér 8. alatt megnyílt kávézó. Ezen a különleges hangulatú helyen egyszerűen csak jó lenni. Ebből a cikkből megtudod, miért. Olvass tovább!

d2a3fc5a-52b8-45a9-aafc-5d09862125e1.jpegA tavasszal nyílt Bakáts Pagony eladója csak egy szöget szeretett volna beütni a bolt falába, de legnagyobb meglepetésre sikerült a szomszédban üresen álló üzlethelyiségbe is átkukkantania a kis lyukon. Kiderült, hogy a könyvesboltból közvetlen átjárást lehet kialakítani a mostani kávézóba. Így valóra válthattuk egy újabb nagy álmunkat: különleges kávézót varázsolhattunk a Bakáts térre. Ez lett a Dió.

“Egy dolgot nem szeretek, sietni” - olvasható a kávézó falán. A mottóul választott idézet Dániel András Kicsibácsi és Kicsinéni (meg az Imikém) című kötetében olvasható. Nem is nagyon lehet elsietni innen, hiszen a kétszintes kávézó hangulata, a berendezés mind-mind Dániel András békés, retró hangulatú fantáziavilágát idézi. Ebben a hívogató, vendégmarasztaló légkörben pedig öröm időt tölteni.

3843acc2-feaf-42df-bba8-94f37b3fb305.jpegKicsibácsi és Kicsinéni ugyanis egy dióban élnek, a kávézó e kényelmesen belakott kis zug elképzelt berendezését tükrözi. Körülöttünk mindenhol szüleink, nagyszüleink lakását idéző használati tárgyak, antik kulcsok, lakatok lógnak, egy tárcsás telefon és egy hatalmas rádió között üldögélhetünk. Pont olyan otthonos és meghitt, mint Kicsinéniék dióháza.

Hogy miért éppen Kicsibácsiék lettek a Dió “házigazdái”? Úgy gondoljuk, a Pagony könyvei közül a Kicsibácsi, Kicsinéni-sorozat tudja leginkább összekötni a felnőtteket és a gyerekeket. A bolt berendezése, a bútorok, a lámpák formája, a falak színe és a feliratok is a mesék folyamatos újraolvasása közben született meg.

980f64b5-acba-41fc-b8be-d4ecf74036cf.jpegBár nem ez az első Pagony kávézó, mégis sok új kihívást jelentett számunkra a Dió. A Bartók Pagonyban 2015 óta már működik egy kellemes hangulatú kávézó, melyet a vásárlók és a környéken lakók is szeretnek. A második, Bakáts téri kávézó nem a könyvesbolt része, hanem önálló egység, így külön kulturális térként, különleges találkozóhelyként is működik.

Ide érdemes betérni iskola előtt egy finom szendvicsért, a délelőtt folyamán meginni egy kávét, lebonyolítani egy üzleti megbeszélést, vagy akár távmunkában dolgozni pár órát. Délután pedig visszatérhettek a gyerekekkel együtt is, hiszen fő szempont volt, hogy családbarát helyet alakítsunk ki.

Egy kis játszókuckó mellett a kávézó emeletén található a Titkos Fiók Kalandszoba is! Itt a családok, barátok kis csapatban már 7 éves kortól kipróbálhatják magukat logikai, gondolkodós, betűkirakós, tárgykeresős feladatokban.

Tudj meg többet a Titkos fiókról ebből a cikkből!

1d514a7e-e7eb-4ac3-862b-c395da325df5.jpgA Pagony Café - Dió rendszeres irodalmi programok helyszíneként is működik. Hónapról hónapra itt zajlik a Pagony Szalon, és különböző könyvbemutatóknak, jótékonysági eseményeknek is otthont adott már a kávézó.

Érdemes eljönni, kipróbálni a helyet, garantáljuk, hogy szerelem lesz első látásra! Aki egyszer eljön hozzánk, törzsvendég lesz!

Helyszín:

Budapest, 1094, Bakáts tér 8.

Nyitvatartás:

hétfő-péntek: 7:30 – 19:00
szombat-vasárnap: 9:00 – 18:00

Kattints ide és nézd meg a kávézó facebook oldalát is!