Lakótelepi szafari

Megérkezett Molnár T. Eszter legújabb könyve!

Tudjátok, hogy ki az állatok királya? Nem, most már nem az oroszlán, hanem egy gyűrűsfarkú maki! És milyenek a tigrisek? Nem, valójában nem vadak, inkább félősek, náthásak, de mindenképp mozgékonyak és szépek. És hogy lesz egy beszédhibás kisfiúból hős? Na ezt már igazán nem árulom el, inkább olvassátok el Bali kalandjait!

szafari_az_abrand_lakotelepen_borito_1000px.jpgA Zseblámpás könyvek sorozatot már nem kell bemutatni, hamar a gyerekek (és ezáltal a szülők) kedvencévé vált a felolvasott és önállóan elolvasható közötti átmenetet biztosító sorozatunk. Legújabb darabjának főszereplője Bali, a kedves, de beszédhibája miatt némiképp bátortalan kisiskolás, aki városlakóként hipp-hopp egyszer csak egy városi szafari kellős közepén találja magát. A zsiráf, a tigris és a gyűrűsfarkú maki a Főtanácsossal szeretnének beszélni, hogy a városi szafariparkban lakó állatok életkörülményein javítsanak. Bali sem érti eleinte, hogy ehhez miért pont rá van szüksége az állatoknak, de aztán kiderül, hogy a beszédhiba adott esetben előny is lehet, mert a kisfiú ért az állatok nyelvén. Piri, az iskolatársa pedig ért "Bali nyelvén", így két állatgondozóval kiegészülve megalkotják a verhetetlen csapatot, hogy kellemesebb legyen a szafari parkban lakó állatok élete.

Kattints ide, és szerezd meg most!

Így esik, hogy Bali egyik nap még logopédiára jár és bujkál a piszkálói elől, a másik nap pedig már zsiráfálcát tervez és a városvezetőkkel tárgyal. Mindenféle “gyakorlati” problémával szembesülünk a könyvben, például hogyan fessünk fehérre egy tigrist, hogy fér be egy zsiráf egy panellakásba, és hogy fordítsunk egy királyi maki-beszédet egy fél városnak kisfiúként? Ebből is látszik, hogy nagyon humoros, kedves könyvről van szó, amiben a valóság és a fantázia keveredik. Akárcsak a gyerekek fejében, világában. Molnár T. Eszter remekül eltalálta az arányokat kaland és hétköznapok, humor és izgalmak terén.

kepernyofoto-2022-09-13-165731.pngIgor Lazin illusztrációjaBali nehézségei nem szűnnek meg maguktól, és a kalandjai végén is oda kell figyelnie arra, hogy szépen beszéljen és artikuláljon, ami néha fárasztó. De megtanul máshogy nézni magára, a beszédhibájára, előnyt kovácsolni abból, ami pusztán hátránynak tűnt eleinte. Sőt, az egykori piszkálói és a barátai is máshogy néznek Balira a történtek után. Önálló olvasásra, esti felolvasásra egyaránt alkalmas Bali és az állatok története.

Az olvasással épp ismerkedő korosztály nagyon fogja élvezni ezt az egyszerre ismerős, és egyszerre feje tetejére állított világot. A hangos nevetés garantált olvasás közben!

Viola Bea cikkét olvastad.

Tedd kosárba a kötetet!

Kapcsolódó termékek