Nagymamák és nagypapák

Egy képeskönyv kicsiknek, egy kortárs magyar mesekönyv és egy klasszikus osztrák meseregény

Három könyv, melyeket a nagyszülők kötnek össze: Folyatódik Pásztohy Panka Pitypang és Lili sorozata, megjelent az Év Gyerekkönyve Díjas szerző, Simonfalvi Ancsa második mesekönyve egy csodálatos nagyapóról és végre magyarul is olvasható egy osztrák klasszikus!

Pásztohy Panka: Pitypang nagyiéknal - Pitypang és Lili sorozat

A szerző rajzaival

Pásztohy Panka népszerű Pitypang és Lili-sorozatának legújabb része a legkisebbeknek szól: gyönyörű, színes, nézegetni való képekkel mutatja be, hogy miért is nagyiéknál a legjobb nyaralni.
Lili még sosem aludt Anya és Apa nélkül sehol, de most itt a nagy alkalom: pár napot Nagyiéknál tölt Pitypanggal, és az unokatestvérével, Jancsival. Nagyiéknál annyi minden történik, hogy igazán nincs idő sem unatkozni, sem szomorkodni, hiszen fel lehet mászni a cseresznyefára, és fülbevalót készíteni a finom gyümölcsből, friss tojást lehet keresni a tyúkólban nagyival és barkácsolni lehet nagypapával, és az összes unokatestvérrel is találkozhat!  A mese, azaz a nyaralás végére még Pitypang is szerez magának egy új barátot, és Lili is alig akar hazamenni nagyiéktól.
Az egyszerű, kedves nyaralós történet ideális választás, hogy gyermekünket felkészítsük az első nagyszülőknél töltött éjszakájára, hiszen a képek és a szavak egyaránt otthonos biztonságot sugároznak.

3 éven felülieknek


A Pitypang és Lili-sorozatról: Az ország kedvenc kutyája a gyerekek körében Pitypang, Pásztohy Panka pedig évek óta az egyik legnépszerűbb magyar illusztrátor, aki önálló kötetei mellett hetvennél is több gyerekkönyvet illusztrált már, és aki az utóbbi években egyre nagyobb sikereket ér el íróként is. A Pitypang és Lili sorozat 2017-ben indult útjára, és az ovis gyerekek tömegei szerették meg a történeteket, hiszen a hétköznapi helyzetekben magukra ismernek a kicsik - nem véletlenül lett a sorozat két kötete is Aranykönyv-díjas. 
A sorozat részei: https://www.pagony.hu/pitypang-es-lili

Simonfalvi Ancsa: A csodálatos nagyapó

Török Bianka rajzaival
Simonfalvi Ancsa - Év Gyerekkönyve Díjas szerző az Elsőkönyves kategóriában - legújabb, második művészi mesekönyvéből kiderül, hogy egy tökéletes nyaraláshoz semmi másra nincs szükségük: csak egy hatalmas kertre, szerető nagyszülőkre és végtelen fantáziára.
A hosszú és unalmasnak ígérkező nyáriszünetet Jerkó nagyszülőknél, e gy gyönyörű kis faluban, Lapun tölti Fufi nevű kutyájával. A kisfiú hol hintát, hol homokozót, hol egy olyan biciklit kér nagyapótól, aminek a hátulján tudja szállítani a kiskutyáját, Fufit. Nagyapó pedig nem lenne csodálatos, ha nem tudná minden kérését teljesíteni, hiszen ő mindig, mindenre tettre kész, ha a kis unokája kéri. Nem kell neki más, csak a szerszámos ládája, valamint egy vödör kék festék, mely elég egész nyárra, és máris a legkülönlegesebb kalandok veszik kezdetüket, legyen az sakkozás kalózokkal, focimeccs a homokvárban, dínószületésnap vagy mélytengeri bújócska.
Jerkó és nagyapó bármilyen világot megteremthetnek együtt, kettejük különleges kapcsolata mindenre képes. Nagyapó tökéletesen érti a kisgyereket, számára természetes Jerkó mesevilága. A nyári történetek minden olvasót abba az időtlenségbe vezetnek, ahol a gyerek minden csodát megteremt magának egyedi képzelőerejével. Simonfalvi Ancsa varázslatos világát Török Bianka lenyűgöző illusztrációi teszik teljessé, így mutatva meg egyszerre a lapui kert hétköznapi valóságát és a gyermeki képzelet gazdagságát.
A nyolc történetet tartalmazó könyv igazi szünidei mesekönyv nagyapóknak, unokáknak és mindenkinek, aki elmerülne egy gondtalan nyár felhőtlen pillanataiban!
3-6 éveseknek
Beleolvasó a könyvbe

Mira Lobe: Nagymama az almafán

Weigel Susi illusztrációival


Max magányosan üldögél az almafán, mert minden barátja a nagymamájával tölti a délutánt. Hiszen mindnek van, csak neki nincs! De egyszer csak Nagymama ott terem mellette a kedvenc almafáján... A vagány nagyi azonnal a vidámparkba viszi Maxot, ahol mindent ki is próbálnak! A vidámpark után újabb meglepetések várnak Maxra, kocsikázni mennek Nagymama égszínkék szuperautójában, vadlovakat fognak a sztyeppén, hajóra szállnak és kalózokkal találkoznak, utána pedig egy valódi tigrisvadászatra készülnek... A kalandok közepette talán Maxnak sem kell már sokat várnia egy igazi nagymamára, mivel a szomszédban feltűnik egy igazi nagymama, aki ugyan nem jár vidámparkba, de csodálatos a szilvás pitéje, és aki mindig meghallgatja a fiút. Max óriási dilemmába kerül: lehet valakinek egy hétköznapi és egy vasárnapi nagymamája anélkül, hogy bármelyiket megbántaná?
A kedves történet, amiben Max az elképzelt nagymamája oldalán vadlovakat hajt, kalózokkal csatázik és tigrisre vadászik, gyönyörű képekkel egészül ki egy olyan regénnyé, amit a gyerekek akár egyedül, akár a szüleikkel közösen olvasva, fejezetről fejezetre izgalommal követhetnek. És talán Maxnak sem kell már sokat várnia egy igazi nagymamára!
Mira Lobe Ausztriában klasszikussá vált regényét most először olvashatjuk magyar fordításban.
A Nagymama az almafán című regényben, hasonlóan Erich Kästner Május 35. című művéhez, életszerű, szerethető karakterek találkoznak bolondosan vicces figurákkal. A mindennapi családi és testvéri perpatvarokat a fantáziavilág humoros eseményei tarkítják.
A Nagymama az almafán igazi felolvasós könyv, ötéves kortól kiváló esti mese, de nyolcéves kortól önálló olvasásra is ajánljuk.
5-10 éveseknek
Beleolvasó a könyvbeKapcsolódó termékek