Négy új könyv a Pagonytól!

Friss megjelenéseink

Négy új kötet jelent meg a Pagonynál: folytatódnak Dániel András és Vadadi Adrienn sorozatai, Harcos Bálint rövid, abszurd mesékkel jelentkezik, és egy különleges, gyerekeknek szóló művészettörténeti könyv is elérhető már.

Dániel András: A kuflik és az elveszett folt (a szerző rajzaival)

Világszenzáció! A kuflitörténelemben először: egyetlen izgalmas egybefüggő történet két részben egyetlen kufli-kötetben! Továbbá soha nem látott lények megismételhetetlen vendégszereplése az elhagyatott réten!

Zödön egy tavaszi reggelen épp lehajol a kedvenc virágjáért, amikor egyszer csak RECCS! -- kiszakad a nadrágja! Most mi lesz? A kuflik azonnal törni kezdik a fejüket a megoldáson. Természetesen rengeteg ötletük van, de valahogy egyik sem az igazi, és a nagy próbálkozásban egyszer csak Zödön szeretett rózsaszín foltja is eltűnik! Csakhogy folt nélkül Zödön úgy érzi magát, mint... mint... mint vadsóska levél nélkül! Nincs más hátra, a kuflik elindulnak, hogy foltravalót keressenek valahol az elhagyatott réten… A kufliktól amellett, hogy végtelenül szórakoztatóak, rengeteget lehet tanulni: a valóság többféle értelmezéséről, a szabad gondolkodásról, a képzelet teremtő erejéről és arról, hogy akárki lehet mesehős. Még egy dundi, pattogó, zokniszerű lény is.

2 – 5 éves kor között ajánljuk.

Harcos Bálint: A halandzsarablók (Turi Lilla rajzaival)

Megjelent Harcos Bálint tizenkét rövid mesét tartalmazó, vicces, érzékeny és különleges mesegyűjteménye – amelyhez Turi Lilla készített ugyanennyire érzékeny, vicces és különleges rajzokat.

Harcos Bálint mesekönyvei telis-tele vannak olyan szereplőkkel, akik kicsit kilógnak a sorból, szeretnek álmodozni és nagyon szeretnivalók. Ennek a kötetnek minden egyes meséje egy-egy varázslatos kis univerzumot villant fel, ahol szívesen időznénk hosszabban is akár, de az biztos, hogy jó ideig velünk marad az összes bolondos, kedves szereplő. Kezdve az oroszlánok sörényének nyírására specializálódott sörényfodrásztól egészen Gibrász Fickándorig, a hírneves nyomozóig, aki kizárólag képtelenségeket nyomozott ki, ezért elveszítette az állását.

3 – 6 éves kor között ajánljuk.

David Hockney: A képek története gyerekeknek (Rose Blake rajzaival)

A képek története nem egy szokványos művészettörténet gyerekeknek. Az egyik legnevesebb kortárs angol festő, David Hockney és művészettörténész barátja arról beszélgetnek sok-sok érdekes sztorival, hogy milyen sokféleképpen lehet nyomot hagyni, hogy a művésznek mindig végig kell gondolni, hogy mit visz a papírra abból, amit lát, és hogy miképp forradalmasította egy-egy találmány a festészetet, a képeket és a látásmódunkat.

Közben megmutatják nekünk és egymásnak a véső-festő-fotózó emberiség képi alkotásait a barlangrajzoktól Caravaggión és Disney-n át a számítógépes grafikákig. Mintha egy exkluzív tárlatvezetésen járva bepillanthatnánk a mesterek kulisszatitkaiba. A beszélgetésre Rose Blake ragyogó illusztrációi felelnek. David Hockney a 20. század egyik legbefolyásosabb brit képzőművésze. Szinte minden technikával alkotott – festett, rajzolt, fotózott, készített nyomatokat –, és mindnek kitágította a határait.

9 éves kortól ajánljuk.

Vadadi Adrienn: Dani biciklizni tanul (Pásztohy Panka rajzaival)

Dani mindenkivel jóban van. Ákossal tornyot szokott építeni, Majával hintáznak, Petivel rendőröset játszanak.De ha valami nem megy elsőre, akkor sem adja fel! Kitartóan próbálja hajtani a pedálos biciklit, míg el nem indul vele.

Addig-addig álmoskodik, ásítozik, míg az egész óvoda együtt nem ásít és nevet vele. Majával pedig sülve-főve együtt vannak: a kiskonyhában, az udvaron, sőt, még alvás közben is fogják egymás kezét. Mert nincs szebb, mint egy igazi ovis szerelem!

Vadadi Adrienn meséi a legkisebbek mindennapjairól szólnak kedvesen, megértően. A meséket Pásztohy Panka rajzai keltik életre. Minden ovis polcán ott a helye!

2 – 5 éves kor között ajánljuk.

Kapcsolódó termékek