Pagony játékok karácsonyra

Minden korosztálynak

Utolsó karácsonyi ajánlónkban a Pagony társasjátékok közül válogattunk 2-től 99 éves korig.

Adj egy pacsit, Boribon!

Az Adj egy pacsit, Boribon! igazi szeretetjáték. Marék Veronika játékában ugyanis meg kell érinteni egymást. Megcsikizhetjük egymás tenyerét, meghúzhatjuk egymás fülét, az is lehet, hogy puszit kell adnunk. Mindeközben össze is kell gyűjtögetnünk egy kis táblára Boribon hét lufiját. Egy picit számolunk, egy picit ismerkedünk a színekkel, és kedveskedünk a másikkal. Családtagoknak, anyukának-apukának és kisgyerekeknek való ez az igazi interaktív játék 2-6 éves kor között. A játék során az anyukák-apukák elolvadhatnak attól, ahogy a pici gyerekeik mondanak nekik valami kedveset, megpróbálnak kacsintani vagy mérgesen nézni rájuk, vagy éppen ráfújnak a hajukra, megsimogatják az arcukat. A gyerekek pedig lubickolhatnak a játék által kiváltott érintés- és szeretetáradatban!

Interaktív játék 2-6 éves korig, 2-4 főnek, a játékidő kb. 20 perc!

A kuflik és az esőtánc

Kooperatív társasjáték izgő-mozgó gyerekeknek Dániel András meséje alapján. A kuflik és az esőtánc alapvetően a memória szabályaira épül, de annál sokkal több: jól meg lehet kavarni egymást és saját magunkat is, így remekül fejleszti a koncentrációt, emellett a mozgás is teret kap játék közben. A memóriázás megtornáztatja az agyat, de itt nem csak az elme, hanem a test mozgatása is nagy szerepet kap, ugyanis egy csomó tánclapka tartozik a játékhoz, amiken az elhagyatott rét lakói prezentálják, milyen mozdulatokat kell bemutatni a játékosoknak ahhoz, hogy össze tudják állítani az esőtánc koreográfiáját. Az sem baj, ha a gyerekek még nem tudnak olvasni, az illusztrációkról azonnal érteni fogják, mi a teendő, és onnan már a memóriáé a főszerep! Az agymunka mozgással való kombinációja egyrészt pihentető lehet a kicsiknek, másrészt szuper mozgásfejlesztő játékká is teszi az Esőtáncot, hiszen olyan feladatokat kell végrehajtani, mint például a helyben futás vagy a saját fejünkön való dobolás.

A játék már 3 éves kortól játszható, úgyhogy a kicsik sem maradnak ki a mókából! A szabálykönyv szerint sokféle verzió kipróbálható, a legegyszerűbb változattal pedig teljesen biztos, hogy a család legifjabb tagjai is megbirkóznak majd.

3-8 éves korig, 2-4 játékosnak, a játékidő kb. 20 perc.

Lajka – Űrutazás 3-5-8 éveseknek

A népszerű 3-5-8 perces mesék nyomán 3-5-8 éveseknek szól Lencse Máté játka, de a legnehezebb játékmód a felnőtteknek is kihívás.

Lajka, az űrutazó kutya felfedező útra indul. Találkozik egy csomó érdekes űrlénnyel, majd megérkezik a Kutyuri bolygóra, ahol különleges űrkutyaeledeleket és -játékokat fedez fel, végül a Hexa bolygón nyomoz űrkukacok után… Lajkával a gyerekek egyik bolygóról a másikra kalandozhatnak a világűrben, miközben játékosan és észrevétlenül fejlődik a finommotorikus és logikai készségük és a koncentrációjuk is!

A társasnak a szinte észrevétlen, játékos fejlesztés az alapfilozófiája. A színezés az egyik legmegnyugtatóbb módja annak, hogy fejlesszük a kicsik finommotorikus képességeit, a Lajka pedig éppen a színezésre épül! De nem a hagyományos módon, hiszen egy aktív 4-5 éves gyerek nem feltétlenül üldögél hosszabban egy színező mellett – pontosan ezért tartozik hozzá egy izgalmas kerettörténet is. A színezés mellett pedig a kis extra feladatok miatt a logikus, összetett gondolkodás fejlődését is aktívan segíti a társas, és mivel nagyon izgalmas, a koncentráció sem fog a kis játékosoknak nehezére esni.

A dobozban 3 játékváltozat és színezőtömb található, de ha ezek elfogynának, akkor a sablonok online ingyenesen elérhetőek.

Ideális 3-10 éves korig, 2-4 játékos részére, a játékidő kb. 20 perc.

Éjszaka az állatkertben

Ez a társasjáték remekül visszaadja a bolyongás, és a saját térkép bogarászásának élményét, amit Bojti Anna azonos című könyvében átélhettünk, csak ezúttal 3D-ben.

A játék egy kis sztorival indul: egyszer csak az éjszakai állatkertben találjuk magunkat, ahol ráadásul irtó sötét és hideg van. Az állatok sehol sincsenek, helyettük mindenféle furcsa lénnyel találkozunk, akik közül az egyik a segítségünket kéri: egy küldetést kell teljesítünk, amihez egy térképet is átnyújt. Ezen az állatkert egy részlete található. Így indulnak a kalandok és a bonyodalmak. A feladat ugyanis nem olyan egyszerű: a tájékozódást megnehezíti az állandó hóvihar (meg időnként a többi játékos is). Nagyon kell figyelni, memorizálni az utunk állomásait, és figyelni: a játékostársaink ugyanúgy, akár mi, az állatkertben bolyonganak; a lényeg, hogy mi érjünk elsőként célba!

A társasjáték 4 játékvariációt tartalmaz, a kezdő, a haladó és a profi szintet, emellett pedig a kooperációs verziót. Ez egy igazi családi játék, sok korosztály számára lesz élvezetes, és nem az a lényeg, hogy keresztbe tegyünk egymásnak, hanem a saját küldetésünk teljesítése, a célunk elérése.

7 éves kortól, 2-4 játékos részére, 30 perc alatt lejátszható!

Tökmagok – Kincsvadászat

A játék Berg Judit meséje alapján, Mészely Ilka rajzaival készült. Hét éves kortól, 2-4 játékos részére ajánljuk, a játékidő 30 perc. A játékban Benő, Minka, Palkó és Rézi, a négy tökmag a korallzátonyon búvárkodik. A fejük felett a kalózok kincsesládája beleborult a vízbe, és ők megpróbálják elkapni a kincseket. Ám a tenger áramlatai ide-oda sodorják a csábító ékszereket. A tökmagok megpróbálják kiszámítani, hogy merre fog úszni a kincs, hátha sikerül elkapniuk. A Tökmagok – Kincsvadászat térbeli tájékozódást és az absztrakt gondolkodást fejlesztő izgalmas logikai játék, amelyben színes dobókockákkal léphetünk a gyönyörű tengeri táblán, és mindenki a saját kincsesládájába gyűjtheti a kincseit!

7 éves kortól, 2-4 játékos részére, a játékidő kb. 30 perc.

Abszolút megvadult betűk

Lencse Máté játéka egészen új szintre emeli a szavakkal történő játék élményét. A dobozban található 6 dobókocka, és ezek minden oldalán egy-egy mássalhangzó: a játékosok ezekkel dobnak, és a kapott mássalhangzókból kell (természetesen magánhangzókkal kiegészített) értelmes szavakat alkotniuk! Lehet ragozni, múlt időt használni, a lényeg, hogy értelmes szó kerekedjen, és hogy a dobott betűkből a lehető legtöbbet felhasználja a játékos. A hat dobókockával kidobott mássalhangzókat ugyanis bármilyen magánhangzókkal kiegészíthetjük, és a szavunkat bárhogy csűrhetjük, csavarhatjuk, amikor felírjuk a táblánkra, hogy minden betű a lehető legjobb helyre kerüljön. Hogy a felnőttek se legyenek előnyben, a gyerekek három különleges segítséget is felhasználhatnak a lapjukról.

Játszhatók kooperatív társasként, csapatban együtt dolgozva, vagy akár versengve is. Sőt, van egy haladóknak szóló, nehezített verzió, amikor lehet egymástól betűket csenni vagy furfangosan megakadályozni a többieket, hogy a saját szavaikat letegyék a táblára. A fiatalabb családtagok számára pedig lehet előnyt biztosítani, vagy nehezíteni a pályát azoknak, akik már tapasztaltabbak. Így aztán mindenki számára pozitív lesz az élmény.

4 játékmód, kezdő és haladó játékverzió 9-99 éves kortól, 1-7 játékosnak, a játékidő 45 perc!

Kapcsolódó termékek