Ez mind te vagy

Szél Dávid utószava a kötethez

Az Ölelj meg!-sorozat számtalan család otthonában kapott már helyet, és évek óta segíti a kisgyerekes családokat különböző, nehezen megfogható-feldolgozható problémák kezelésében, megoldásában. Shona Innes és Agócs Írisz legújabb kötete, az Ez mind te vagy önelfogadásról, önszeretetről és önmegismerésről szól, ami kicsik és szülők számára egyaránt fontos lehet. Olvasd el Szél Dávid utószavát!

ez_mind_te_vagy_borito_1000px.jpegEz a könyv az identitásról szól. Arról, hogyan gondolkodunk önmagunkról. Óvodás­kor körül kezd el tudatosulni egy gyerekben, hogy milyen, milyennek látják őt mások, milyennek szeretné, hogy mások lássák. Ahogy egyre fontosabb számára a másik véleménye (játszanak­-e vele, elhívják­-e születésnapi zsúrba), úgy egyre fontosabb az is, hogy közben önmaga maradjon.

Csakhogy az identitás nem egységes és statikus dolog. Van tulajdonságunk, amit öröklünk, van, amit választunk, van, amit szeretünk, van, ami megváltoztatható, és van, ami magától megváltozik. Vannak látszó és láthatatlan, eltitkolható és nem eltitkolható tulajdonságaink is. És az is lehet, hogy másképp gondolkodunk ezek­ről, amikor magunkban vagyunk, amikor a családunkban, barátainkkal, és amikor az utcán sétálunk, híreket nézünk, új emberekkel ismerkedünk. Előfordulhatnak olyan identitástartalmaink, amelyeknél ezek között a szintek között ellentmon­dást élünk meg. Ilyenkor azt érezhetjük, hogy nem lehetünk teljesen önmagunk. Az első és legfontosabb kérdés mindig az, hogy mi elfogadjuk­-e saját magunkat.

Lapozz bele a kötetbe itt!

Ahogy azt eddig is megszokhattuk, ez a könyv nemcsak a gyereket segíti, ha­nem a szülőt is, hogy elfogadja a gyerekét. A maga komplexitásában. És hogy felismerje a szülő, hogy a gyerek valamiben nem fogadja el magát. Ha ez komoly, és hosszabb ideig fennáll, akkor érdemes lehet segítséget kérni.

Szél Dávid, pszichológus, író utószavát olvastad.

Kattints ide és szerezd meg az Ölelj meg!-sorozat legújabb részét!

Kapcsolódó termékek