Mi van a dobozban?

Olvass bele a Kicsimackó karácsonyába!

Itt a Kicsimackó-sorozat várva várt karácsonyi kötete! Ha te is egy békés, lelassulós, pihentető karácsonyra vágysz, ráadásul még ovis gyerkőc is van a családban, akkor ezt a mesekönyvet neked írták. Olvasd el az első mesét a kötetből!

kicsimacko_karacsonya_borito_1000px.jpgMackómama összeszedegette az őszi holmikat. A kiskabátot, a kendőt, a vékony sapkát, a félcipőt. Azokat a játékokat is kupacba gyűjtötte, amikre nem lesz szükség tavaszig. A tollast, a buborékfújót, a papírsárkányt. Mackópapa létrára állt, és levett egy nagy dobozt a szekrény legfelső polcáról.

– Mi van benne? – járta körbe a dobozt Kicsimackó.
– Mindenféle téli dolog – felelte Mackópapa.
– Mondjuk, hó? – érdeklődött Kicsimackó.
– Hó? – hökkent meg Mackópapa. – Ha hó lenne benne, elolvadt volna a nyári melegben.
– Akkor zúzmara? – kíváncsiskodott Kicsimackó.
– A zúzmara a fákon szokott lenni, ha odakint jeges szél fúj – magyarázta Mackópapa.
– Jégvirág? – kérdezősködött Kicsimackó tovább.
– A jégvirág az ablakon nő, nem a dobozban – nyomott barackot Mackópapa a kicsi bocs feje búbjára.

Kattints ide és szerezd meg a könyvet!

kepernyofoto-2023-10-10-131821.pngEgri Mónika illusztrációjaMackópapa kis késsel elvágta a madzagot. Kicsimackó közelebb hajolt, hogy lássa, miféle téli holmit rejteget a doboz. Ám ahelyett, hogy levették volna a fedelét, Mackópapa csak egy kis rést nyitott a doboz tetején.

– Dugd bele a mancsodat! – szólt Kicsimackónak.

Kicsimackó belenyúlt a dobozba. Tapogatózott jobbra, keresgélt balra, lenyúlt egészen a doboz fenekére. Egyszer csak beleakadt a mancsa valami ismerősbe. Valami hosszú, kötött kígyófélébe.

– Sál! – kiáltott fel.

Olvasd el a kötetről szóló ajánlónkat!

Azután az egyik oldalán lyukas, a másikon zsákocskákban végződő holmit tapintott ki. Kicsimackó megforgatta, megnyomkodta, de amikor a lyukon becsúszott a mancsa, már ki is találta, micsoda.

kepernyofoto-2023-10-10-131837.pngEgri Mónika illusztrációja– Kesztyű! – rikkantotta. – Most te jössz, papa!

Kicsimackó és Mackópapa felváltva keresgéltek a dobozban. Kitapogatták a nagykabátot, Málnamaci overallját, kikutatták a sapkát, a csizmát, de megtalálták a hógömböt, a téli mesés könyvet és a korcsolyázós kártyát is. Miközben Kicsimackó kiosztotta a lapokat a téli kártyapartihoz, Mackópapa felakasztgatta a kabátokat, fiókba tette a kesztyűket, sálakat. Mackómama pedig bedobozolt mindent, amire nem lesz szükség tavaszig.

Kattints ide és szerezd meg a könyvet most!

Kapcsolódó termékek

Kapcsolódó cikkek

  • 3+1 tipp a békés karácsonyhoz