A legkedvesebb kísértetek

Megérkezett a Loni és a Varázsvár!

Loni és az izgága kísértetlány, Levélke barátságának kezdeteivel már megismerkedhettetek a Loni és a kísértetek című, tavaly megjelent meseregényből, és most végre itt van Vörös István meséjének folytatása! Ezúttal is hihetetlen izgalmak várnak a két kislányra és családtagjaikra: olvass tovább, mindent elmesélünk az új könyvről!

loni_es_a_varazsvar_borito_1000px.jpgVörös István nevét jól ismerhetik azok, akik a kortárs irodalomban jártasak: könyvei, drámái, versei, novellái mellett a gyerekirodalomban eddig főleg verseiről volt ismert, de ez tavaly, amikor megjelent Loni és a kísértetek című meseregénye, megváltozott.
Most végre itt a sorozat második része, ami bár önálló könyvként is olvasható, mégis az első résszel együtt válik teljessé a történet.

Sokan kerestek olyan könyvet nálunk, amit hosszú időn át, estéről estére olvashattok és az egész család számára tartogat izgalmakat. A Loni-könyvek pontosan ilyenek: a viszonylag rövid fejezeteknek köszönhetően - elméletileg - könnyedén megszakítható az esti mese. Gyakorlatilag ezt nem tudjuk garantálni, mert szuper izgi mindkettő!

Az első kötetben megismerkedhetünk Lonival, aki egy nagyon érdeklődő és nyitott gyerek, így amikor találkozik Levélkével, aki nagyon hasonló hozzá -leszámítva, hogy kísértet -, hatalmas kíváncsisággal fordul felé. A két kislány nagyon hamar barátságot köt, és egy csomó érdekes dolgot tanítanak egymásnak. Itt bele is olvashatsz az első részbe!

A most megjelent második részben, a Loni és a Varázsvárban újabb kalandok várnak rájuk: Levélke családjához látogatnak. Loni szülei enyhén szólva szkeptikusan álltak a barátsághoz kezdetben, ami nem meglepő, hiszen melyik felnőtt ne lenne az, amikor a gyereke közli, hogy összebarátkozott egy kísértettel...? Az első rész végére viszont teljesen elfogadják ezt a különös barátságot, olyannyira, hogy a második kötetben el is látogatnak a kísértetcsaládhoz.

Tedd kosárba itt az első, itt pedig a második kötetet!

loni_es_a_kisertetek_borito_1000px.jpgNagyon fontos üzenete a kötetnek a különbözőségek elfogadása. Levélke és Loni elméletben két különböző univerzum: más szokások, más életstílus, az alapok azonban hasonlóak: szeretetteljes családi légkör, hasonló konfliktusforrásokkal és kihívásokkal. A gyerekek nagyon elfogadóak, rajtunk, felnőtteken múlik, hogy ez így is maradjon.
A Loni és a Varázsvár pontosan erről szól: nem egy félelmetes kísértetsztori, a legkevésbé sem! Két különböző életvitelt folytató család története, akiket összesodor az élet, és a gyerekek barátsága rengeteget tanít az őket nevelő felnőtteknek is.
Nem mellesleg a Loni-könyvek hihetetlenül viccesek is: annyi helyzetkomikum származik a különbözőségekből, hogy tutira gurulni fog a nevetéstől az egész család!

Itt beleolvashatsz az új kötetbe, és érteni fogod, mire gondolunk!

Kasza Julianna rajzai teszik teljessé a könyvet: varázslatos rajzai szinte katapultálják az olvasót ebbe a különös univerzumba, ami elfogadásra, empátiára tanít bennünket, miközben remekül szórakozunk. A szerző nem próbál nagy tanulságokat lenyomni a torkunkon, de mégis megérezzük, hogy mennyire fontos üzenetet hordoz ez a kötet.

A kísértetsztorik alapvetően is izgalmasak a gyerekek számára, de az egy fontos szempont ennek a korosztálynak, hogy ne ijesztő legyen, hanem üdítően érdekes. A Loni-könyvek pontosan ilyenek, rengeteg viccesen furi helyzettel.
Nem csak családi olvasmányként tökéletes választás a Loni és a Varázsvár: a kisiskolások számára önálló olvasmányként is maximálisan megállja majd a helyét. A rövid fejezetek és a sok-sok szépséges rajz garantálja a kihívást és a sikerélményt egyaránt.

Tedd a kosaradba itt!

Kapcsolódó termékek

Kapcsolódó cikkek

  • Ki röpköd a körfolyosón?