Dobd el a pelust!

Könyvek, amik segítenek elfogadni a kicsiknek a testük működését

Izgalmas időszak és a babakorszak látványos lezárása, amikor a gyerekünk a szobatisztaság útjára lép. Ilyenkor sok a nyomás mind a gyerekeken, mind pedig a szülőkön. Sürgetnek a rokonok, frusztrálnak mások gyerekei, és megzavarnak a különböző ötletek, tapasztalatok, bölcs tanácsok, a közelgő óvodai elvárások. Ilyenkor szívesen nyúlunk a segítő könyvekhez. És jól tesszük. Segít ellazulni a témában, segít meséssé tenni a gyerekek számára ezt a megoldandó feladatot. Segít bagatellizálni azt, amit sokszor hatalmas problémává növesztünk. És segít jókat nevetni.

Dobjátok el a pelust! De csak, ha már eleget nevettetek ezeken a könyveken!


11280.jpg
Alona Frankel Bilikönyve kedvesen, magától értetődően meséli el, hogy a pelusos kisbabából hogyan lesz magától pisilő, kakiló kisember.

A könyv középpontjában egy szépen becsomagolt, ajándékba kapott bili szerepel, aminek mindenki nagyon örül, és ami addig izgatja a gyermeki fantáziát, mígnem igazi produktum kerül bele.

Ilyen pofonegyszerű az egész.

Rendeld meg itt!
23971.jpg
A Mit? Miért? Hogyan?-sorozat is foglalkozik a témával.

A Pisilés, fogmosás, fürdés ugyan kicsit átfogóbb a szobatisztaság témájánál, de a helyes rajzokkal, a kinyitható, kukucskálni való ablakaival izgalmassá teszi a tisztálkodással kapcsolatos alapvető tudnivalókat.

Keresd itt!


21273.jpg

A Pipp és Polli-sorozat A kis tócsa című könyvecskéje a kialakuló szorongást segít elhessegetni. Mert balesetek mindig előfordulhatnak. A legnagyobb játék közepén csurog be legkönnyebben a pisi, amit aztán nem kell egyáltalán tragédiának megélni.

Keresd itt Pipp és Polli történetét!

20432.jpg
És akkor még ott a kaki-pisi téma. Minden kisgyerek fantáziáját izgatja ez a dolog, ami egyszerre természetes, de nagyon büdi. Vicces, de ugyanakkor nem szeretik a felnőttek, ha viccelődünk vele. Sok a kérdés, sok a tabu. Már a piciknél is. Éppen ezért tabudöntögető a Mese a vakondról, aki tudni akarta, hogy ki csinált a fejére. Ez az a könyv, ami sokakban megrökönyödést kelt, sőt előfordul, hogy felháborodást okoz. A legtöbben azonban felszabadultan nevetnek ezen a végtelenül humoros, egészséges, természetes történeten, ahol a kisvakond, akinek valaki rákakil a fejére, nyomozni indul, hogy kiderítse, ki is volt az elkövető. Mindenféle állatok ürülékének megvizsgálása után végül a szakértő legyek vezetik nyomra. Addig viszont vigyorog az olvasó és gurgulázva, felszabadultan kacag a gyerek.

Rendeld meg itt!

26961.jpg

Friss könyv a Mi az a kaki? című kötet is, ami szintén jól körbejárja a történetet. Hogy mi is az, miért is van, ki mennyit termel, mi történik vele, van-e haszna stb-stb. Egyszerre vicces és komoly. A keménylapos képeskönyvben több, mint 30 kihajtható fülecske van.

Keresd itt!

27166.jpg
És ha kaki ügy, akkor nem maradhat ki a Kakigyár vidámpark sem. Igaz ez a könyv már nem a pelusos korosztálynak szól, viszont szuper rajzokkal, böngészős stílusban és rengeteg humorral magyarázza el az emésztési folyamatokat. Egy gyárépülethez hasonlítva vezeti végig az olvasót a történéseken, amelyek az étkezéstől a WC-ig vezetnek. Nem kell nagyon tudományos dolgokra számítani. Pofonegyszerűen magyarázzák el az amúgy igen bonyolult és összetett témát. Viszont szemléletes, könnyen megérthető, ráadásul mindezt a leglazább stílusban adja elő. Ez a könyv remek segítség lehet azoknak a gyerekeknek, akiknél nem megy olyan zökkenőmentesen a nagy dolog.

Kattints ide a könyvért!

És ha már itt tartunk, én is beállok az ötletadók sorába. A magam részéről a nagy nyári pelenkafelszabadítás híve vagyok. Persze ehhez kell a jó időzítés is. Mindenesetre, ha egy gyerekpopó a nyári melegben ráérez a szabadság ízére, ugyanakkor megtapasztalja a szabad folyás következményeit, és megérett a szobatisztaságra, akkor nagyon gyorsan magáévá teszi az új szabályokat. Alig telik el egy kis idő, és a pelenkavásárlások kora végleg lejár!