Friss mesék a nyárra!

Szemle a bevált újdonságokról

Könyvfesztivál, PagonyFeszt, Ünnepi Könyvhét... Hirtelen tele lesz a piac jobbnál jobb friss gyerekkönyvekkel! Végre Magyarországon is széles kínálat áll az olvasóközönség előtt. De hogyan igazodjunk el ennyi kötet között? Navratil Dominika összegyűjtötte a legjobbakat.

25344.jpgRebeca Cobb: Valamicsoda

Rebecca Cobb magával ragadó illusztrációi és kedves történetei végre magyarul is megjelentek! A Valamicsoda egy igazán kedves történet arról, vajon kinek vagy minek az üregébe gurult be a piros labda. Béka, borz, sárkány, netán troll? A lehetőségek végtelenek, a mese végigolvasása után együtt ötletelhettek, mi minden lehet még odalent. Teljesen visszarepít a gyerekkorba! Ráadásul rendkívül izgalmas játék megkeresni a piros labdát minden oldalon! Ha pedig nem éred be egy zseniális könyvvel, nézd meg a szerző-illusztrátor további köteteit!

3-5 éves korig akkor, ha szeretsz gyereknek lenni!

Nem szeretnéd kihagyni ezt a felejthetetlen mesét? Rendeld meg most!

25345.jpg
Bob Logan: A Kád-tenger kapitánya

Nem rég jelent meg az elsőkönyves, ám a filmiparban régi motoros Bob Logan meséje is magyarul, A Kád-tenger kapitánya, ami komoly feladvány elé állítja az olvasóit, vajon mi történik: emelkedik a vízszint, óriási kacsák sípolnak, és krokodilok kergetőznek búvárokkal. A Kapitány újra ezen a furcsa tengeren találta magát. De vajon mi lehet ez a különös hely? A kevés, de annál viccesebb szöveg és a jól eltalált illusztrációk igazán ellenállhatatlan mesekönyvvé teszik a Kád-tenger kapitányát, és garantált kedvcsináló lesz az esti pancsoláshoz.Ha mielőbb bevetnéd a könyvet az esti fürdetés során, rendeld meg itt!

0-3 éves korig a Madagaszkár és a Derült égből fasírt című mesefilmek alkotójától!

25465.jpgAldus Huxley: A varjak és a csörgőkígyó

Szintén újdonság a könyvesboltokban Aldus Huxley-nak, a Szép új világ szerzőjének egyetlen, magyarul először megjelent mesekönyve A varjak és a csörgőkígyó, melyet a szerző unokahúgának írt karácsonyi ajándékként. Huxley fanyar humora és Máray Mariann élénk színű illusztrációi együtt egy igazán különleges mesekönyvet eredményeztek, melyet 5 éves kortól ajánlunk. A tanmese Varjúról és Varjúnéről szól, akik a Bölcs Bagoly segítségével túl akarnak járni az alattomos tojásfaló kígyó eszén. Vajon milyen agyafúrt megoldást találnak ki?

5-9 éves korig azoknak, akik szeretik a bátor és mély és nagyon őszinte történeteket!

Ha szeretnéd Huxley csodálatos meséjét a polcodon tudni, kattints ide!

25347.jpg Danny Bain: Danny mesél - Ez nem az apu hangja

Szintén Máray Mariann illusztrációival jelent meg a Danny mesél – Ez nem az apu hangja! című afrikai mesegyűjtemény. A képek tökéletesen illeszkednek az afrikai szavannát idéző mesékbe, melyek között található tanzániai népmese a fán lakó gyermekekről, dzsungelben játszódó történet színpompás madarakról, és Danny Bain saját meséje is, ami egy egzotikus sivatagi tájon játszódik. A kötet érdekessége, hogy a hozzá tartozó CD-n megtaláljuk Danny előadásában mindhárom mesét, méghozzá egy különleges hangszerrel, dzsillel kísérve. A CD melléklet utazáshoz, a mesekönyv pedig az otthoni pihenéshez tökéletes választás!

4-8 éves korig, ha kéne egy csipet Afrika!

Ha szívesen magadénak tudnád ezt a könyvet CD melléklettel, itt tudod megrendelni!

25959.jpg Kollár Árpád: A Völgy, írta Tárkony

Mindannyian ismerjük azt a lényünk mélyéről fakadó lustaságot, amikor még az életmentő reggeli kávét sem isszuk meg inkább, ha kifogyott a víz a kávéfőzőből, csak megmozdulni ne kelljen. Az élet tele van ilyen tragikus dolgokkal. Mint például, hogy néha reggel van. Tárkony nemcsak nemköltő költő, hanem egy kicsit mindenki. A nagyobbacska gyerekek és felnőttek ugyanannyira magukra ismerhetnek a néha életuntan lustálkodó, máskor félős, megint máskor vidáman kekeckedő, elvarázsolt költőben. A Völgy, írta Tárkony amúgy is szerethető, ismerős hangulatát Nagy Norbert rajzai teszik kerek egésszé.

8-12 éves korig azoknak, akik kíváncsiak a jó és szórakoztató kortárs könyvekre!

Rendeld meg, hogy az egész család jól szórakozzon!

25284.jpgNagyobbaknak szóló kötettel jelentkezett Malter György a Rosszcsont mesék és az Állatkerti kalamajkák után. A Repülj a múltba olvasni már jól tudó kisiskolásoknak szóló regény egy varázslatos párnáról, ami a legkülönbözőbb korokba, mitológiai és történelmi hősök közé repíti a főszereplőt, Lillát, és az olvasót. A rövid fejezetekre osztott történet lehetővé teszi, hogy apránként haladva megismertesse a gyerekekkel a leghíresebb eseményeket, személyeket, úgy, hogy a lebilincselően izgalmas szöveget olvasva csak egy pillanatra fut át rajtunk a felismerés: jé, róla már hallottam!

8-12 éves korig azoknak, akik szeretik a kalandos és informatív történeteket!

Tedd a kosaradba, ha szívesen látnád, hogy a sulis a szünetben is boldogan olvas!

Kíváncsi vagy a legfisebb Pagony könyvekre is? Akkor tudj meg mindent itt!

Abszolút az EB körül pörög az agyatok? Akkor kártyázzatok egy jót, vagy nézzétek meg a legszuperebb focis könyveket!

Kapcsolódó termékek