7 ízig-vérig focis könyv

Nem csak fiúknak!

Összeszedtük nektek a legmenőbb, leghangulatosabb, legizgalmasabb focis könyveket, melyek közül egész biztos, hogy minden fiú és lány megtalálja a neki valót!

Philip Waechter: Focista leszek!

25692.jpgMelyik kissrác ne akarna igazi focista lenni? De minimum nagyon híres… Philip Waechter lehengerlő humora a zseniális képek, és a tömör, ironikus mondatok együtthatásában rejlik. Minden oldal egy szuper vicc. Remek választás ifjú focistáknak, idősebb fociőrülteknek, kezdő olvasóknak, sőt, még azokat is megnevetteti, akik csak hírből ismeri a focit.

A szerzőnek még két zseniális könyve jelent meg a Pagonynál, az Én és az Apanap.

Korosztály: 4-99

Ha szeretnéd megrendelni, kattints ide!

Kiss Ottó: Focisták kézikönyve

19804.jpgIgazi Pagony-­klasszikus, jól betalált Kiss Ottó poénokkal, szemtelenül vicces Baranyai­rajzokkal! Tökéletes párosítás a Góóól! kártyajáték mellé (amiről itt írtunk bővebben). A srácok a grundon már nagyban fociznak a téren, de csak most ismerkednek a játékszabályokkal. Bálint a játékvezető, kezében a kézikönnyvel magyaráz. Létszám, szabályok, taktika, mindezt tömören, érthetően, épp csak annyit és úgy, ami kezdőknek érdekes. Az egész oldalas, jópofa ábrák kiszólnak a rutinosabb játékosokhoz, rajongókhoz is; Messit például szabályosan szereli Pepe (!), a címlapon pedig Cantona néz nagyon durván... Abszolút ajánlom!

Korosztály: 5-8

Ha máris belelapoznál, kattints ide a rendeléshez!Kemény Kristóf: Puskás öcsi - A külvárosi vagány hihetetlen kalandjai

25713.jpgPuskás Ferenc is volt egyszer fiatal kisfiú nagy álmokkal. Az ő kalandos és eseménydús gyerekkorával ismertet meg minket Kemény Kristóf könyve. Az író egyszerű és szórakoztató szövege tökéletes kezdő olvasóknak.

A Puskás öcsi nemcsak érdekfeszìtő, hanem tanulságos is az ifjú olvasók számára, akik ezen a könyvön keresztül megismerkedhetnek Magyarország nagy büszkeségével.

Korosztály: 9-12

Ha szívesen elolvasnád, itt tudod megrendelni!


Lázár Ervin: Foci

21461.jpgHa valaki szereti A Négyszögletű Kerek Erdőt, a Bab Bercit, vagy A Hétfejű Tündért, akkor ideje megismernie ezt a könyvet is! A vaskos meseregények után ismerjétek meg Lázár Ervin képeskönyvsorozatát is, melynek első kötete a Foci! „Apu, Isten szokott focizni?”- teszi fel a kérdést a kisfiú a gondterhelt, írói munkáira hajló apukájának. Ezzel pedig beindul a fantázia és a játék. Mi lenne, ha Isten tényleg focizna? Mi lenne, ha beállna a magyar válogatottba? Ovisoknak, sulisoknak, felolvasásra és önálló olvasásra: a legjobb választás!

Korosztály: 4-12

Tedd a kosaradba itt!


Christine Nöstlinger: Frici a focipályán

20880.jpgAki szereti a Már tudok olvasni sorozatot, annak ez a könyv is tetszeni fog!

Christine Nöstlinger ifjúsági regénye igencsak példamutató és modern: a nemi egyenlőség nagy hansgúlyt kap a könyvben. A komoly tanulság ellenére a könyv laza és könnyed stílusban íródott, illetve az oldalakat sok-sok színes rajz díszíti, ami megkönnyíti az olvasást. 

Frici a focipályán egy rendkívül élvezetes és vicces olvasmány, melyet minden focirajongó kezdő olvasó imádni fog.

Korosztály: 7-12

Itt tudod megrendelni!
Allan Ahlberg: Rúgom a bőrt

21734.jpgAllan Ahlberg könyvének főszereplője és a labda irànti szenvedélye könnyen meggyőzi az olvasót arról, hogy a foci egy roppant szórkoztató játék, mely mindenkit összehoz, kortól függetlenül. Szabó T. Anna rendkívül frappáns és szellemes rímekkel tarkított fordítása tuti megnevettet minden olvasót, Sébastien Braun egyedi, életteli illusztrációi pedig ha lehet, még ellenállhatatlanabbá varázsolják a könyvet.

A gyönyörű, óriási verseskönyv-képeskönyv gyerekek és felnőttek millióinak a kedvence. Apukáknak egyenesen kötelező!

Korosztály: 3-99

Tedd a kosaradba!
Ács Dani, Bánáti Anna, Hajdu Zsani és Léa Ravel ajánlója


A kép forrása a flickr.com.

Kapcsolódó termékek