Gyerekjóga az egész családnak

Mozgásszeretet, tartás, relaxáció és egyensúly jógával

Iskolai hajtás, megfelelés a szülőknek, a tanároknak és a kortársaknak, versenysportok, plusz órák - ez csupán néhány dolog, ami a gyerekek életét is olyan stresszessé teheti, mint a felnőttekét. De van rá megoldás, olvass tovább!

Világszerte a gyermekjóga számos követője tapasztalja azt, hogy a gyerekek belső teljességet és relaxációs módszereket sajátítanak el jóga közben, így stresszmentesebbek a mindennapokban, és többször élik át a gyermeki öröm csodálatos érzését. Mindemellett testtartás- és egyensúlyjavító hatása van, ráadásul megismerhetnek a gyerekek egy sportot, amely nem a versenyzésre helyezi a hangsúlyt.

Ebben a szemlében összeszedtük nektek azokat a jógás könyveket és játékokat, amelyek segíthetnek elindulni ezen az úton, nemcsak gyerekeknek, hanem az egész családnak.

Agócs Írisz - Szia, Jóga!
szia_joga_borito_500px.jpg

Egy igazi családi könyv született Agócs Írisz illusztrátor tollából, amiben a jógagyakorlatok mindenkinek szólnak. A három részre osztott könyvben a napüdvözletet, a holdüdvözletet és a földüdvözletet egy középkorú férfi, egy fiatal lány illetve egy anyuka mutatja be a szerzőtől már megszokott kedves és játékos rajzokban, miközben a lépéseket és pontos megvalósítást egyszerűen írja le a jógázni vágyóknak. A könyv a jóga őszinte szeretetéből született, és három jógaoktató tette hozzá a spirituális és technikai tudást, ami a kezdők, de akár a haladók számára is értékes olvasmánnyá teszi ezt a kis könyvet.

Rendeld meg itt!

Csíki Mariann - Jóga a Boldog Gyerekkorért
joga-a-boldog-gyerekkorert.jpg

Csíki Mariann már több, mint egy évtizede foglalkozik a jógával és oktatásával, könyve a szülőkhöz, a gyerekekhez és a tanárokhoz szól, és átfogó alapokat ad ahhoz, hogyan használjuk a jógát egy boldogabb és kiegyensúlyozottabb gyerekkor eléréséhez. A könyvben található 108 gyakorlat pontos bemutatásával az érzelmi intelligencia fejlesztésére is hívja a szerző az olvasót, beszélve többek között a stresszmentességről, iskolai problémákról és az egészséges életvitelről. Azoknak ajánljuk ezt a kiadványt, akik a jóga alapjairól, eredetéről, formáiról is szeretnének bővebb információt gyűjteni és a mindennapok részévé tennék ezt a mozgásformát.

Rendeld meg itt!

Salinger Richárd - Erdei jógakaland
erdeijogakaland.jpg

Salinger Richárd Jógaországba, a jógagyakorlatok birodalmába invitálja a gyerekeket, ahol megismerhetik az ország lakóit, és történetük folyamán a gyakorlatok által aktívan segíthetik a történet szereplőit. A megismert állatok egy nagy esőzés után segítségre szorulnak, amit a gyerekek egy-egy jógagyakorlattal biztosíthatnak nekik. Ha át kell kelni a patakon, hídba kell ereszkedni, ha a denevérek között kell rejtőzni, akkor jöhet a kézenállás. A történet folyamán a gyakorlatokat a történettől elválasztva, pontos leírások által ismerheti meg az olvasó, és Széll Adrienn rajzai megmutatják lépésről lépésre, hogyan kell azokat kivitelezni.
Rendeld meg itt!

Lorena Pajalunga - Játsszunk Jógát!, Jó reggelt jóga, Jó éjszakát jóga

Lorena Pajalunga olasz gyermekjóga-oktató könyvei a jóga szeretetére és szellemiségére tanítanak, céljuk a boldog, befogadó gyerekek megőrzése, hogy életük végéig elkísérje őket a számtalan pozitív érzés, amelyet a jóga segít felszínre hozni. A Játsszunk jógát! kötet állatokhoz hasonlítja a 16 gyakorlatot, játékosan fejleszti a gyermekek koncentrációs képességét és növeli az önbizalmukat. A Jó reggelt jóga illetve a Jó éjszakát jóga kötetek pedig 16-16 további gyakorlattal segítenek a reggeli ébredés utáni frissesség elérésében, illetve az esti relaxációban, pihenésben. A könyvek Láng Anna rajzaival teszik vizuálisan is érthetővé a gyakorlatokat, munkája tökéletes összhangban van a jóga nyugalmával és a gyerekek világával, ezzel is segítve a jóga iránti szeretet megerősítését.trio.jpg

Rendeld meg itta szerző könyveit!covers_417558.jpg

Jó éjt jóga - Elalvást segítő esti mese pózról pózra

A gyönyörű illusztrációkkal ellátott mesekönyv játékos formában vezeti be a gyerekeket a jóga világába. Az esti rituálé részeként elvégzett egyszerű, mesébe ágyazott gyakorlatsor megnyugtat, ellazít, és segít mély, pihentető álomba merülni. Gyakorlásával megalapozhatjuk gyermekünkben a jóga szeretetét, és egy olyan eszközt adhatunk a kezébe, amely egész életében hasznára lesz a belső egyensúly megteremtésében és helyre állításában. A kötetet Jon Kabat-Zinn, a mindfulness módszerének világhírű kidolgozója és dr. Kádár Annamária, a népszerű Mesepszichológia könyvek szerzője is jó szívvel ajánlja.Rendeld meg itt!

Doda Jóga
the-purple-cow-doda-joga-szulo-es-gyermek.jpg

Ezek a jóga kártyák a professzionális jógát humorral ötvözik, így felnőttek és gyerekek egyaránt élvezhetik már 6 éves kortól. A kártyákon illusztrált jóga pozíciókat és a megvalósításhoz szükséges pontos leírásokat találjuk.

A sorozatban találunk Fókusz és koncentráció kártyacsomagot, amely mentálisan és fizikailag is segít felkészülni a mindennapokra, A természet ölén gyakorlatsor az ember és a természet kapcsolatára teszi a hangsúlyt, a Relaxáció és nyugalom összeállítás a testi-lelki nyugalom elérésében segít, míg a Szülő és gyermek csomag a két fél közötti érzelmi kapcsolatot erősíti meg az együtt töltött minőségi idővel. Az összeállítások praktikus fémdobozban kaptak helyet, így az utazás sem lesz akadály, a kártyák épségben maradnak.

Rendeld meg mindet!


Yoga Cards (Yoga Card Game)
yoga_card_game_thi34378_14653713067505.jpg

Ez az egyszerű és szórakoztató kártyajáték 48 jóga pózt tartalmaz, 7 küldetés kártyát és egy segéd kártyát. Ebben a játékban pontokat kell gyűjtenünk: a kiosztott kártyákon bemutatott pozíciókat 10 másodpercig kell megtartanunk, így kapunk pontot. A kártyajáték argentin alkotó párosa már egy sor különböző játékot létrehozott azért, hogy minél több gyerek szeresse meg a jógát, és sikerük azt mutatja, hogy jó úton járnak. A kártyák letisztultak és a feladatok egyértelműek, a kiadó pedig online gyakorlatokat is ajánl a játék előtti bemelegítéshez.

Rendeld meg itt!

Yoga Spinner Game
yoga_spinner_game_thi34380_1465372424751.jpg

Ez az izgalmas, Twisterhez hasonló pörgettyűt tartalmazó játék a Yoga Card Game továbbgondolt verziója, ahol a kipörgetett szín szerinti kártya pózait kell végrehajtani ahhoz, hogy pontokat gyűjtsünk. A játékot 2-4 játékos tudja játszani már 5 éves kortól, és a kiadó ez esetben is gondolt arra, hogy elérhetővé tegyen a bemelegítéshez tökéletes gyakorlatokat.

Rendeld meg itt!

(A cikk nyitóképének forrása: prostooleh / Freepik)

Kapcsolódó termékek