Gyerekjóga az egész családnak

Mozgásszeretet, tartás, relaxáció és egyensúly jógával

Iskolai hajtás, megfelelés a szülőknek, a tanároknak és a kortársaknak, versenysportok, plusz órák - ez csupán néhány dolog, ami a gyerekek életét is olyan stresszessé teheti, mint a felnőttekét. De van rá megoldás, olvass tovább!

Világszerte a gyermekjóga számos követője tapasztalja azt, hogy a gyerekek belső teljességet és relaxációs módszereket sajátítanak el jóga közben, így stresszmentesebbek a mindennapokban, és többször élik át a gyermeki öröm csodálatos érzését. Mindemellett testtartás- és egyensúlyjavító hatása van, ráadásul megismerhetnek a gyerekek egy sportot, amely nem a versenyzésre helyezi a hangsúlyt.

Ebben a szemlében összeszedtük nektek azokat a jógás könyveket és játékokat, amelyek segíthetnek elindulni ezen az úton, nemcsak gyerekeknek, hanem az egész családnak.

07.jpgAgócs Írisz - Szia, Jóga!

Egy igazi családi könyv született Agócs Írisz illusztrátor tollából, amiben a jógagyakorlatok mindenkinek szólnak. A három részre osztott könyvben a napüdvözletet, a holdüdvözletet és a földüdvözletet egy középkorú férfi, egy fiatal lány illetve egy anyuka mutatja be a szerzőtől már megszokott kedves és játékos rajzokban, miközben a lépéseket és pontos megvalósítást egyszerűen írja le a jógázni vágyóknak. A könyv a jóga őszinte szeretetéből született, és három jógaoktató tette hozzá a spirituális és technikai tudást, ami a kezdők, de akár a haladók számára is értékes olvasmánnyá teszi ezt a kis könyvet.

Rendeld meg itt!

27236.jpgCsíki Mariann - Jóga a Boldog Gyerekkorért

Csíki Mariann már több, mint egy évtizede foglalkozik a jógával és oktatásával, könyve a szülőkhöz, a gyerekekhez és a tanárokhoz szól, és átfogó alapokat ad ahhoz, hogyan használjuk a jógát egy boldogabb és kiegyensúlyozottabb gyerekkor eléréséhez. A könyvben található 108 gyakorlat pontos bemutatásával az érzelmi intelligencia fejlesztésére is hívja a szerző az olvasót, beszélve többek között a stresszmentességről, iskolai problémákról és az egészséges életvitelről. Azoknak ajánljuk ezt a kiadványt, akik a jóga alapjairól, eredetéről, formáiról is szeretnének bővebb információt gyűjteni és a mindennapok részévé tennék ezt a mozgásformát.

Rendeld meg itt!

erdeijogakaland.jpgSalinger Richárd - Erdei jógakaland

Salinger Richárd Jógaországba, a jógagyakorlatok birodalmába invitálja a gyerekeket, ahol megismerhetik az ország lakóit, és történetük folyamán a gyakorlatok által aktívan segíthetik a történet szereplőit. A megismert állatok egy nagy esőzés után segítségre szorulnak, amit a gyerekek egy-egy jógagyakorlattal biztosíthatnak nekik. Ha át kell kelni a patakon, hídba kell ereszkedni, ha a denevérek között kell rejtőzni, akkor jöhet a kézenállás. A történet folyamán a gyakorlatokat a történettől elválasztva, pontos leírások által ismerheti meg az olvasó, és Széll Adrienn rajzai megmutatják lépésről lépésre, hogyan kell azokat kivitelezni.

Rendeld meg itt!

Lorena Pajalunga - Játsszunk Jógát!, Jó reggelt jóga, Jó éjszakát jóga

Lorena Pajalunga olasz gyermekjóga-oktató könyvei a jóga szeretetére és szellemiségére tanítanak, céljuk a boldog, befogadó gyerekek megőrzése, hogy életük végéig elkísérje őket a számtalan pozitív érzés, amelyet a jóga segít felszínre hozni. A Játsszunk jógát! kötet állatokhoz hasonlítja a 16 gyakorlatot, játékosan fejleszti a gyermekek koncentrációs képességét és növeli az önbizalmukat. A Jó reggelt jóga illetve a Jó éjszakát jóga kötetek pedig 16-16 további gyakorlattal segítenek a reggeli ébredés utáni frissesség elérésében, illetve az esti relaxációban, pihenésben. A könyvek Láng Anna rajzaival teszik vizuálisan is érthetővé a gyakorlatokat, munkája tökéletes összhangban van a jóga nyugalmával és a gyerekek világával, ezzel is segítve a jóga iránti szeretet megerősítését.trio.jpg

Rendeld meg itt a szerző könyveit!

covers_417558.jpgJó éjt jóga - Elalvást segítő esti mese pózról pózra

A gyönyörű illusztrációkkal ellátott mesekönyv játékos formában vezeti be a gyerekeket a jóga világába. Az esti rituálé részeként elvégzett egyszerű, mesébe ágyazott gyakorlatsor megnyugtat, ellazít, és segít mély, pihentető álomba merülni. Gyakorlásával megalapozhatjuk gyermekünkben a jóga szeretetét, és egy olyan eszközt adhatunk a kezébe, amely egész életében hasznára lesz a belső egyensúly megteremtésében és helyre állításában. A kötetet Jon Kabat-Zinn, a mindfulness módszerének világhírű kidolgozója és dr. Kádár Annamária, a népszerű Mesepszichológia könyvek szerzője is jó szívvel ajánlja.

Rendeld meg itt!

the-purple-cow-doda-joga-szulo-es-gyermek.jpgDoda Jóga

Ezek a jóga kártyák a professzionális jógát humorral ötvözik, így felnőttek és gyerekek egyaránt élvezhetik már 6 éves kortól. A kártyákon illusztrált jóga pozíciókat és a megvalósításhoz szükséges pontos leírásokat találjuk.

A sorozatban találunk Fókusz és koncentráció kártyacsomagot, amely mentálisan és fizikailag is segít felkészülni a mindennapokra, A természet ölén gyakorlatsor az ember és a természet kapcsolatára teszi a hangsúlyt, a Relaxáció és nyugalom összeállítás a testi-lelki nyugalom elérésében segít, míg a Szülő és gyermek csomag a két fél közötti érzelmi kapcsolatot erősíti meg az együtt töltött minőségi idővel. Az összeállítások praktikus fémdobozban kaptak helyet, így az utazás sem lesz akadály, a kártyák épségben maradnak.

Rendeld meg mindet!


30179.jpgDurmi Maci Napüdvözlet

Ez a különleges jógás társasjáték kulcsot ad minden szülő kezébe, hogy a gyerekét a lehető legjobban fel tudja készíteni az egészséges, harmonikus és tudatos felnőtt létre. A Jógakaland társasjátékot jógaoktató és fejlesztőpedagógus segítségével úgy alkottuk meg, hogy egyszerre legyen hasznos a jógaismeretek megalapozásához, fizikailag kellemesen megterhelő és persze szórakoztató is. A Napüdvözlet gyakorlatsorát most együtt tanulhatjátok meg a gyerekekkel, aminek rendszeres gyakorlás esetén számtalan jótékony hatása van: - segíti a gyermeknek kezelni és megélni az érzelmeit - erősíti az önbizalmat, az önértékelést, elősegíti az önkifejezést - javítja a koncentrációt - oldja a szorongást - erősíti az immunrendszert - segít a nyugodt elalvásban.

Rendeld meg itt!

32798.jpgA Tábori jógakaland - társasjáték

Készülj, mert ha elkezded ezt a játékot, onnantól nincs megállás, kezdetét veszi a Tábori jógakaland! Percek alatt Jógaországban találod magad, ahol te leszel az erdei állatok táborvezetője. Az a feladat vár rád, hogy mint egy igazi táborban, felejthetetlen kalandokon vezesd keresztül a kis erdőlakókat. Vadregényes utatokon óriás hegyek és völgyek, sebes folyó, egy rejtélyesen eltűnt papagáj és izgalmas éjszakai sátorverés is vár rátok! Egészen biztos, hogy a tábor végére igazi kis jógi leszel, hiszen minden akadályt egy-egy játékos gyakorlattal tudsz majd leküzdeni. Felkészültél? Akkor indulhat a kaland!

A Tábori jógakaland társasjáték, csak úgy, mint a mesekönyv, színes, vidám és nagyon inspiráló, hiszen úgy mozgatja át játékosan a gyerekeket, hogy közben kitartásra, bátorságra, kreativitásra, önfegyelemre, szóval csupa jó dologra ösztönzi őket. A játék folyamán körbe-körbe kell haladni Jógaország erdejében. Ha valaki rálép egy számozott mezőre, akkor húz egyet a 12 feladat kárytából, és elvégzi a rajta található gyakorlatot, amiért cserébe kap egy Durmi maci aranyérmet. Ebből nyolc darabot kell összegyűjteni a kiosztott gyűjőkártyán, vagyis 8 jógás gyakorlatot mindenképp meg kell csinálni a játék folyamán, hiszen csak ezután érhet célba! Vannak olyan feladatkártyák, amiken QR kódot is találtok. Ha ezeket leolvassátok az okoseszközötökkel, akkor varázsszerűen megjelenik egy videóban a jógaoktató, Csák-Iványi Réka, hogy megmutassa nektek, hogyan kell elvégezni az adott feladatot. Természetesen sok extra mező és kihívás várja még a játékosokat a kaland folyamán, úgyhogy garantált az izgalom és a szórakozás a Barátok, vagy az egész Család számára!

Rendeld meg itt!

(A cikk nyitóképének forrása: prostooleh / Freepik)

Kapcsolódó termékek